Így választottak gumit a pilóták a Japán Nagydíjra

írta: M4Sport
2016. szeptember 27. 12:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben a csapatok és a versenyzők a maláj futamra készülnek, a Pirelli ismertette a Japán Nagydíjra vonatkozó gumiválasztásukat: a két bajnokesélyes a szuzukai hétvégének is eltérő taktikával vág majd neki, a Ferrari pedig újra agresszív stratégiát választott.

A királykategória hivatalos beszállítója már korábban jelezte, hogy a három legkeményebb keveréket, vagyis a narancssárga jelölésű kemény, a fehér csíkozású közepes és a sárga oldalfalú szuperlágy abroncsokat viszi magával a Japán Nagydíj helyszínére. A csapatok tehát ezek közül választhattak, stratégiák pedig változatosabbnak tűnnek, mint a maláj utam esetében.

A két bajnokesélyes (Nico Rosberg és Lewis Hamilton) például kissé eltérő taktikával indul majd neki a hétvégének: Rosberg mindössze két szettet kért a keményekből és hármat a közepesekből, míg Hamilton épp ellenkezőleg. A leglágyabb keverékből eközben mindketten nyolcat „rendeltek”. A listára nézve ez komoly mennyiségnek tűnik, a legtöbbet azonban nem ők, hanem a Ferrari kérte a sárga jelzésű abroncsokból: a vörösök versenyzőinek kilenc-kilenc áll majd a rendelkezésükre.

A keményekkel és a közepesekkel viszont ők is másképp taktikáznak. Sebastian Vettel az utóbbiból csupán egy (!) szettet kért, míg a narancssárgákból hármat, Kimi Räikkönen pedig kettőt-kettőt. Ugyanúgy egyébként csak öt alakulat (a Red Bull, a Force India, a Sauber, a McLaren és a Manor) versenyzői választottak a tizenegy csapatot számláló mezőnyből.

Ahogyan azt az idei szezonban már megszokhattuk, a versenyre legalább egy szett kemény és közepes abroncsot kell megtartaniuk a csapatoknak (vagyis egyet-egyet a keményebb keverékekből), ezek közül pedig az egyiket fel is kell használniuk a futam során. Az időmérő utolsó szakaszára egy garnitúra lágy keveréket kell megőrizni, amit az első tíz helyezettnek a kvalifikáció leintését követően vissza kell szolgáltatnia a Pirellinek.

Pirelli, Japán Nagydíj, gumiválasztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához