Így választottak gumit a versenyzők a Szingapúri Nagydíjra

írta: M4Sport
2016. szeptember 06. 13:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismertette a csapatok és a versenyzők szingapúri gumikiosztását a Pirelli. A Ferrari ismét agresszív stratégiát választott, miközben – a múlt hétvégén rendezett Olasz Nagydíjhoz hasonlóan – meglepően sok az eltérés a csapattársak választásában.

Szingapúrban a sárga oldalfalú lágy, a piros csíkozású szuperlágy és a lila jelölésű ultralágy abroncsok kerülnek bevetésre, ezek közül választhattak tehát a csapatok az előző hetekben, a Pirelli pedig – szokásához híven – a közelgő futam előtt nyilvánosságra hozta, milyen abroncsokat kértek a hétvégére. A lista az eltérő stratégiáknak köszönhetően ismét változatosra sikeredett.

Bár abban egyetértettek az alakulatok, hogy a leglágyabb keveréket használják legtöbbször a hétvége során, a leosztásban vannak komoly eltérések: a Ferrari és a Haas, valamint a Sauber svéd pilótája, Marcus Ericsson például kilenc garnitúrát (tehát a maximálisan választható mennyiséget) kért a lilákból, míg az általában óvatosabban választó Force India csak hatot. Ezúttal a Manor is ezt a taktikát követte, a többiek pedig vagy hét, vagy nyolc szettet „rendeltek” az ultralágyból.

A lágyakból eközben meglehetősen kevés „fogyott”: a Force India kettőse és Nico Rosberg ugyan négyet kért belőlük, a többség beérte egy szettel. Kimi Räikkönen, Felipe Massa, a Renault, a Toro Rosso, a Sauber és haasos Romain Grosjean is ezt a stratégiát választotta.

Szembetűnő, hogy a 11-ből 5 csapat esetében is más a csapattársak választása: Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Felipe Massa és Esteban Gutiérrez eggyel több szuperlágy abroncsot kap, mint a márkatárs, Marcus Ericsson pedig az ultralágyból kért többet Felipe Nasrnél. Persze ezek a különbségek a szombati napra sokszor kiegyenlítődnek, hiszen a csapatok a plusz garnitúrákat általában a szabadedzéseken futott hosszú etapokon tesztelik egyik autójukkal.

Pirelli, Szingapúri Nagydíj, gumiválasztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában