Ijesztő élmény egy csatornafedéllel: Button áldja a szerencséjét

írta: M4Sport
2016. május 26. 19:32
FOTÓ: ©xpbimages.com
Jenson Button
© xpbimages.com

Jenson Button szerencsésnek érzi magát csütörtök délelőtti balesete után. A brit egy elszabadult csatornafedélnek hajtott neki.

Az eset az első szabadedzés hajrájában történt. Nico Rosberg hajtott át a fém fedélen, mely felszakadt, a levegőbe emelkedett, és a McLaren már nem tudta elkerülni. Jenson Buttonnek nagy szerencséje volt, hogy amikor nekicsapódott első szárnyának, nem emelkedett magasabbra, s vette az irányt a feje felé.

„Ez a kockázat kontrollált – vagy legalábbis annak kell lennie. Alapvetően itt nagyon is jó a biztonság, legalábbis azt tekintve, amit tesznek érte, hiszen egy utcai pályáról beszélünk. De ez egy olyan baleset volt, amilyet többé nem akarunk látni” – nyilatkozta a brit. „Szerencsénk volt, hogy csak így okozott kárt az autóban, hogy ennyire közel maradt a földhöz.”

Csapattársa, Fernando Alonso úgy véli, az eset újra arra figyelmeztet, félre kell tenni a kritikákat, és valóban tenni kell a fej védelmének növeléséért, mert Buttonnek most is csak mázlija volt. „Az efféle balesetek sosem elfogadhatóak. Az ilyesmire talán nem fordítunk elég nagy figyelmet a pályák ellenőrzésekor. Az FIA-nak minden apró részletre figyelnie kell, hogy biztonságosan körözhessünk. Éppen az ilyen esetek miatt jött elő a fejvédő ötlete. El kell érnünk, hogy minimalizálni tudjuk a kockázatot, ami mindig is jelen lesz” – nyilatkozta a kétszeres bajnok.

Ami a McLaren edzésnapját illeti, a jobb idő Jenson Button neve mellé került. A brit a 10. helyen végzett, 1,7 másodperces hátránnyal a győztes Daniel Ricciardo mögött – Fernando Alonso pedig 12. lett, 2,1 másodperces hátránnyal. A wokingiak nagy reményekkel vágtak neki a hétvégének, mondván, karosszériájuk erőssége ezen a pályán kidomborodhat – egyelőre azonban villogni inkább a Red Bullnak és a Toro Rossónak sikerült helyettük.

„Ma tizedikek lettünk, és reméljük, hogy szombatra előrébb léphetünk. Egyes autók versenyképesebbek, mint gondoltuk – például a Toro Rosso. A különbség pedig elég nagy az elöl lévőkhöz képest. De mindent megteszünk az időmérőn, sosem tudhatjuk, talán sokkal versenyképesebbek leszünk” – fogalmazott Button. „Nagyobb tapadásra számítottam az ultralágy gumitól, nem különbözött annyira a szuperlágytól. Próbálunk extra tapadást találni szombatra. Van pár dolog, amin javíthatunk, aztán meglátjuk, hol végzünk.”

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary