Ilyen lehet a gyári Renault új festése?

írta: M4Sport
2016. január 18. 16:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az egyik jól ismert festés eltűnik, a másik pedig visszatér? A brit F1Racing magazin ízelítőt adott abból, milyen lehet az újjáalakuló gyári Renault új versenyautójának külseje.

A francia autógyártó múlt decemberben vásárolta fel a Lotust, így 2016-ban újra Renault néven vág neki a bajnokságnak az enstone-i gárda – igaz, a névváltoztatásról egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés. A csapat a Lotus-logókat mindenesetre már leszedte a gyár faláról, s e névvel egy időben minden valószínűség szerint a híres arany-fekete fényezés is újra eltűnik a rajtrácsról.

A brit F1Racing magazin pedig már azt is sejteni véli, milyen lesz az új versenygép: legújabb számukban az előző Renault-korszak végéről ismert sárga-fekete színben ábrázolják a franciák új autóját. Jóllehet a havonta megjelenő szaklap az elmúlt években már a Caterham és a Williams-autóbemutatójában is részt vett (mindkét csapat új gépe az ő címlapjukon debütált), a mostani fotók egyelőre csak az általuk elképzelt külső grafikái, melyek egyébként kísérteties hasonlóságot mutatnak az istálló 2010-ben használt festésével.

A szerkesztők a képeken egyébként a PDVSA logóját is feltüntették az autó oldalán – nagy kérdés azonban, hogy azok a valóságban is ott lesznek-e. Pastor Maldonado támogatójáról az elmúlt hetekben sok találgatás látott napvilágot: egyes források szerint a venezuelai politikai káosz, egy, az olajvállalattal kapcsolatos korrupciós ügy, valamint az olaj világpiaci árának csökkenése egyaránt rossz hatással volt a cég és a Renault kapcsolatára, nem beszélve arról, hogy a PDVSA állítólag komoly összegekkel tartozik is Enstone-nak.

E hírekre reagálva a hétvégén a cég egyik – meg nem nevezett – embere is megszólalt az El Universal című lapnak, s elismerte, valóban folynak a tárgyalások köztük és a Renault vezetői között. „Sor került a találkozókra, hogy egyeztessünk a közös tevékenységeinkről. De ebben semmi rendkívüli nincs” – fogalmazott a forrás, utalva arra, hogy minden évben egyeztetnek a szerződésük részleteiről. Majd a Maldonado esetleges menesztéséről, s a Kevin Magnussen érkezéséről szóló hírekre is reagált: „Ezek csak puszta spekulációk. Semmi más információt nem tudunk, csak amiket a múlt évben a Lotusszal kötött megállapodások során kaptunk” – jelentette ki.

Találgatásokból tehát nincs hiány, ám egyelőre sem a festés, sem a szponzori háttér kérdése nem tisztázott még a mezőny negyedik gyári csapatánál.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Toti
#6 Toti 2016. január 19. 11:45  

Egy ilyen is szép lenne, akár sárgában is: https://pbs.twimg.com/media/CQjufuTWIAAkOUE.jpg

Sebees
#5 Sebees 2016. január 18. 21:23  

Egy biztos arany fekete és vörös nem lesz, az ezüst is valószínűtlen. :-) A festés lenne a legkisebb baj akár milyen lesz a színe ha jól megy akkor ok!

Hesler
#4 Hesler 2016. január 18. 19:30  

Nem volt rossz ez a festés, de ez most egy új kezdet lesz. Remélem a csapat arculatán is meglátszik majd ez.

Agressor
#3 Agressor 2016. január 18. 17:40  

Hiányzik Robert Kubica...

ryanmckane
#2 ryanmckane 2016. január 18. 17:35  

Már csak a Lada felirat kell rá, ja meg a TW Steel.

albutr
#1 albutr 2016. január 18. 17:17  

nem rossz,de a kék-sárga volt a legjobb. :D

HairHungary