Íme, az új Manor!

írta: M4Sport
2016. február 22. 10:23
FOTÓ: ©Manor

Miután a múlt évet egy, a szabályoknak megfelelően átalakított 2014-es autóval teljesítette, a Manor-csapat két év után most először mutatott be új autót. Céljuk vele a mezőnyre való fölzárkózás!

Egy éve ilyenkor még mindenki úgy hitte, megszűntek – most újra ott vannak a barcelonai boxutcában, tesztre készen. A Manor ez idő alatt sok mindent átélt: csődeljárást, föltámadást, kapkodós újrakezdést, reménytelen szenvedést a mezőny végén, vezetőcseréket, most pedig számos új szakemberrel megerősödve – ilyen-olyan néven – hetedik szezonjuknak vágnak neki.

Új autójuk ezúttal időben elkészült. Az MRT05-ös már korán reggel ott rejtőzött a barcelonai garázsban, a fotósok elsőként csak az új orrkúpját láthatták, de már ennyiből kiderült, a nevet és logót is váltó istálló 2016-ban (is) piros-fehér-kék színekben versenyez majd. „Csak a tűzoltó berendezést tartottuk meg 2015-ből, minden más új” – viccelődött új autójuk kapcsán John McQuilliam technikai igazgató. „3393 különböző alkatrészből áll az autó, és ezek csak a házon belül gyártottak. A monocoque-kal késésben voltunk, mert vártuk, milyen új motort kapunk, de természetesen megérte, hiszen a Mercedes PU106C Hybrid egy kiváló mérnöki munka, és büszkék is vagyunk rá, hogy a bajnokságot nyerő gyártó technikáját használhatjuk. És az erőátvitelünk is versenyképes technológia, köszönhetően a Williamsnek, amely váltókkal és egyéb hátsó elemekkel lát el minket. Együtt a tervezőcsapatunkkal igencsak ütőképes csomagot alkottunk.”

Az istállóhoz múlt év végén csatlakozó egykori McLaren-mérnök, Dave Ryan nem győzte dicsérni a csőd széléről visszakapaszkodó gárdát. A versenyigazgató kiemelte: „Amikor csatlakoztam a csapathoz, úgy éreztem, nagy potenciál van bennük, komoly céljaik és ambícióik vannak arra, hogy nagyot lépjenek előre. Nagyon sok dolgunk volt a szezon előkészítésével. A körülményeket figyelembe véve a csapat remek munkát végzett tavaly. Idén pedig ezzel a csomaggal igazi profi istállóvá váltunk. Én most erre összpontosítom a figyelmemet.”

A csapat újonc párossal vág neki 2016-ban: két versenyzőjüket csak nemrég ismertették: a Mercedestől Pascal Wehrlein érkezett, míg Rio Haryanto Indonézia első F1-es résztvevőjének vallhatja magát. „Pascal és Rio remek választás a csapat számára. Fiatalok, éhesek a sikerre, de ennél is fontosabb, hogy tapasztalt versenyzők, tehetségesek és sok lehetőség van bennük. Büszkék vagyunk arra, hogy a Manorral mutatkozhatnak be” – fogalmazott Ryan.

Végül pedig céljaikról is beszélt. „Elismerés és versenyképesség. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell minden téren, és eszünkben sincs alábecsülni az ellenfeleinket, de remek csapatot állítottunk össze, fantasztikus technikai partnereink vannak a Mercedes és a Williams személyében, most rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk” – tekintett előre.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jackasszoli
#5 jackasszoli 2016. február 22. 15:29  

Kicsit lehetne több fekete rajta!

_JuSuF_
#4 _JuSuF_ 2016. február 22. 12:25  

Azért az orr lehetne sokkal rövidebb is. De amúgy egész szép.

grabowsky78
#3 grabowsky78 2016. február 22. 11:46  

Egész jól néz ki, és üde színfolt a sok szürke/fekete autó között!

Toti
#2 Toti 2016. február 22. 11:11  

Szép lett.

ddb
#1 ddb 2016. február 22. 10:34  

Színes *.*

HairHungary