Imola megegyezett Ecclestone-nal, de…

írta: M4Sport
2016. július 18. 11:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Imola egy lépéssel közelebb került a visszatéréshez, a pálya üzemeltetői ugyanis megegyeztek Bernie Ecclestone-nal az Olasz Nagydíj fogadásáról, a szerződés életbe lépéshez azonban az ország autóklubjának beleegyezésére is szükség lesz. Ék ők egyelőre Monzát támogatják…

Hosszú ideje bizonytalan az olasz futam sorsa: Ecclestone hónapok óta nem tud dűlőre jutni Monza képviselőivel, miközben Imolával sikeres tárgyalásokat folytat, az ország autóklubjának elnöke azonban nem támogatja a helyszínváltást, sőt nemrég elhintette, az olasz törvények is a klasszikus pályát favorizálják. Előrelépés azonban továbbra sem történt a szerződéshosszabbítás ügyében.

Ellenben Imolával! A pálya üzemeltetői ugyanis Silverstone-ban megegyeztek Ecclestone-nal az Olasz Nagydíj átvételéről, ahhoz azonban, hogy a csere megtörténjen, többek között az olasz autóklub beleegyezésére is szükség lesz. „Bernie tudja, mi áll a rendelkezésünkre” – nyilatkozta a pálya üzemeltetője, Uberto Selvatico Estense a Motorsportnak. „Küldött nekünk egy javaslatot, mi pedig aláírtuk és visszaküldtük. Boldogok leszünk, ha az F1 visszatér Imolába” – tette hozzá.

„Ez a legfőbb célunk! Most minden Angelo Sticchi Damianin múlik” – utalt az autóklub elnökére, aki még mindig Monzát pároltja. „Azt hiszem, ez egy politikai ügy. Már megállapodtunk Ecclestone-nal, de kell a nemzeti sporthatóság beleegyezése is. Ha nem lesz Olasz Nagydíj, az csak Mr. Sticchi Damiani hibája lesz, aki nem adta áldását erre a megegyezésre” – magyarázta Estense, majd kiemelte, Imolát a régió vezetői is támogatják, az Olasz Nagydíj fogadásával kapcsolatos döntést pedig decemberig mindenképpen meg kell hozni.

Kiderült, hogy Imola (ahol 2006 óta egyetlenegy királykategóriás megmérettetést sem rendeztek) még azt is elfogadná, ha a jövőben felváltva kellene versenyt rendeznie Monzával, de egyedüli házigazda is szívesen lenne. Estense igyekezett egyértelművé tenni, hogy a pálya anyagilag is rendben van, a Forma–1 fogadásához pedig további fejlesztéseket is készek végrehajtani.

„Néhány éve átalakítottuk az egész szervezetet, és most nagyon jó helyzetben vagyunk, jól irányítjuk a céget. Az előző három évben rendre pozitív volt a mérlegünk, ezért gondoltuk úgy, hogy megfelelő helyzetben vagyunk a nagydíj megszerzéséhez. Hisszük, hogy Imola a szurkolók körében is sikeres lehet. Új épületeket húzunk fel és építünk egy új sajtóközpontot; befejezzük a projektet Hermann Tilkékkel. Most egy új orvosi központot építünk. Sokat teszünk a pályáért” – részletezte zárásként.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. július 18. 22:47  
Thibczy:
Monza legalább különlegesnek mondható a nagy tempó miatt. Imolában az egyetlen pozitívum legfeljebb az, hogy még ezzel a maximum tűrhető vonalvezetéssel is van némi lelke, szemben mondjuk Szocsival. Ha jó pálya kell, akkor hozzák vissza Törökországot és a Nürburgringet.

természetesen azokat is visszahoznám..Szocsit meg Bakut kivenném.

Thibczy
#6 Thibczy 2016. július 18. 22:09  
albutr:
legyen Monza és Imola is a versenynaptárba.

Monza legalább különlegesnek mondható a nagy tempó miatt. Imolában az egyetlen pozitívum legfeljebb az, hogy még ezzel a maximum tűrhető vonalvezetéssel is van némi lelke, szemben mondjuk Szocsival.

Ha jó pálya kell, akkor hozzák vissza Törökországot és a Nürburgringet.

albutr
#5 albutr 2016. július 18. 21:31  

legyen Monza és Imola is a versenynaptárba.

Nigel
#4 Nigel 2016. július 18. 16:44  

A Tamburello átépítésével Imola elvesztette a korábbi varázsát. Tudom, hogy szükségszerű és elkerülhetetlen lépés volt, de így már nem ugyanaz a pálya.

Sokkal izgalmasabb futamokra ott sem számíthatnánk. Nincs több előzési lehetőség. Bernie helyében inkább Monzát támogatnám, egyedüli és legendás versenyhelyszín, rajongók tömegének a zarándokhelye.

Ha megszavaztatnák a fanokat azügyben, hogy a kettő közül melyik pálya legyen tagja a versenynaptárnak, akkor Monza számíthatna több voksra.

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. július 18. 12:28  
Janisf:
Én szerettem az Imolai pályát! De sajnálnám ha Monza kárára térne vissza.... :\

Valaki elmagyarázná mért kell sajnálni Monzát? :D Szárazon kb egy emlékezetes futamot se tudok onnan felidézni. Persze én is szívesebben látnám mondjuk Baku helyett Imolát, de ha Monzát váltaná az se lenne különösebb baj, az Olasz nagydíj így is megmarad és Imolába talán történik is valami mivel ez jóval technikásabb pálya és a meghosszabbított célegyenesnek köszönhetően már előzni is lehet.

Janisf
#2 Janisf 2016. július 18. 12:09  
Tuareg:
Jöjjön csak vissza Imola, mondjuk Európa Nagydíj néven Baku helyett.

Én szerettem az Imolai pályát! De sajnálnám ha Monza kárára térne vissza.... :\

Tuareg
#1 Tuareg 2016. július 18. 12:01  

Jöjjön csak vissza Imola, mondjuk Európa Nagydíj néven Baku helyett.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

2017

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott

12016.10.27. 14:22

Vettel: A Ferrari 2017-es programján Allison távozása sem változtatott

"Megvan a konkrét tervünk, már hosszú ideje ezt követjük"

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét