Interlagos: Sauber előzetes

írta: Motorsportal
2003. március 31. 19:55
Peter Sauber
Sauber pilóta utoljára két évvel ezelőtt állhatott fel a dobogóra, amikor Nick Heidfeld a Brazil Nagydíjon harmadikként haladt át a célvonalon.

Nehéz lenne megjósolni, hogy a hétvégén milyen eredményt érnek el. A Sauber Barcelonában egy háromnapos tesztsorozaton vett részt, és bár összességében meg vannak elégedve, a nagy csapatokkal azonban valószínű nem tudják majd felvenni a küzdelmet.

A gumik nagy szerepet fognak játszani a hétvégén, de Interlagosban a megfelelő beállítás is fontos. Idén érdekes rajtfelállással lehet számolni, és aki jól taktikázik, az meglepetéssel is szolgálhat.

Hogy a Saubernek sikerül-e felzárkóznia, és hasonló teljesítményt nyújtania, mint amilyet a Maláj Nagydíjon a Renault-tól láttunk, az kétséges, de Peter Sauber optimista.

"Mi számít Brazíliában normálisnak? A külső tényezők sokkal meghatározóbbak, mint a többi versenypályán."

Heinz Harald Frentzen 2001-ben a Jordan Hondával a harmadik helyen autózott, amikor feladni kényszerült a küzdelmet. Ha a verseny leintéskor is azon a helyen tartózkodott volna, azzal megakadályozta volna a Sauber utolsó dobogós helyezését.

"Mindig szerettem Interlagost. A pálya nagyon nagy kihívást jelent, és keményen kell dolgozni ahhoz, hogy jól eltaláljuk a megfelelő beállításokat. A pálya nagyon fárasztó, de szívesen autózom rajta. Úgy gondolom, hogy újabb pontokat fogunk szerezni."

Hasonlóképpen vélekedik a csapattársa, Nick Heidfeld is.
"Interlagos egy nagyon jó pálya. Kicsit egyenletlen, és nagyon nehéz rajta versenyezni, mivel az óramutató járásával ellenkező irányban kell haladni és nyaki izomzatunk a óramutató járásával megegyező irányhoz van szokva. A sok kanyar miatt nagy kihívást jelent, különösen a hatos, amelyben mindig gyorsan és szinte vakon autózunk."

Willy Rampf is úgy véli, hogy nem könnyű ezen a pályán versenyezni, mivel a pálya egy-egy szakaszai más-más beállítást követelnek meg. Idén még nehezebb dolga lesz a versenyzőknek, mivel kevés idő áll rendelkezésre az edzéseken.

Az időmérőn és a futamon elvileg különböző beállítással indulnának az autók, de az új szabályok értelmében erre idén nincsen lehetőség, ezért újból érdekes rajtfelállásra lehet számítani.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ