Interlagos: Toyota előzetes

írta: Motorsportal
2003. április 01. 10:48
FOTÓ: ©Toyota Racing
Olivier Panis
© Toyota Racing
Annak ellenére, hogy az évad első két futama nem sikerült túl jól a Toyotának, a csapatnál biztosak abban, hogy a TF103 versenyképes és jó eredményeket is el lehet vele érni.

A soron következő versenyen, a Brazil Nagydíjon meg kell szerezni az első pontokat.

Cristiano da Matta, aki a barcelonai tesztet követően szerdán Dél-Amerikába utazott bízik abban, hogy hazai versenyén jól tud szerepelni.

"Már három hónapja nem voltam otthon, és örülök, hogy újra találkozhatok a családommal. Eljönnek a versenyre és szurkolni fognak nekem. Az 1999-ben és 2000-ben rendezett CART versenyen részt vettem Brazíliában; mindig különleges érzéssel tölt el, ha hazai közönség előtt autózhatok."

Da Matta számára azért is nagyon fontos ez a verseny, mert "ez lesz az első hazai futamom a Forma-1-ben. A szezon során most először fogunk olyan pályán versenyezni, amelyet már ismerek, és a legjobbat fogom nyújtani, hogy ebből a lehetőségekhez mérten előnyre tegyek szert. Nem szeretnék nyilatkozni az elvárásaimról, de a legjobbat fogom nyújtani a csapatomnak, a rajongóimnak és a családomnak."

Olivier Panist egy emlékezetes események kötik Interlagoshoz, még ha nem is olyan formában, mint csapattársát.
A francia versenyző kilenc esztendővel ezelőtt egy Ligier volánjánál debütált a Forma-1-be ezen a helyszínen, és az azt követő években többször jó eredményt ért el. Ő is nagyon várja az elkövetkezendő hétvégét.

"Nagyon jó az Interlagosi pálya, tényleg szeretem. Az utolsó hajtűkanyarból kiérve szükségünk lesz az autó megfelelő egyensúlyára, mivel ha ott sikerül jól kijönni, akkor könnyen fel lehet zárkózni az előttünk lévő pilótához és akár az előzés is lehetséges." – magyarázta Panis.

"Ez a pálya azon szakasza, ahol a legtöbbet dolgozom a megfelelő beállításokon. Sajnos Malajziában nem sikerült hasznot húznunk a jó teljesítményünkből, de úgy gondolom, hogy elérkezett az idő a pontszerzésre, amit megérdemlünk."

A Toyota debütálásának évében Mika Salo hatodikként megszerezte a japán-német versenyistálló második és eddig utolsó pontszerző helyét a Forma-1-ben.

Ove Andersson erre a sikerre hivatkozik: "Úgy gondolom, hogy az első két versenyen Ausztráliában és Malajziában megmutattuk, hogy mire képes a csapat, és bizakodó vagyok, hogy Brazíliában megszerezzük első pontjainkat."

"Most biztosnak kell lennünk abban, hogy az üzemanyagnyomással felmerült probléma, -ami ez idáig meggátolt bennünket- végre megoldódott, és jó eredményekre számíthatunk Interlagosban. Ez az első olyan pálya, amelyet Cristiano ismer, és ez a hazai futama is, ezért egy remek szereplést várok tőle a rajongói előtt." – tette hozzá bizakodóan Andersson.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa