Irány Vegas?

írta: M4Sport
2016. április 02. 12:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone tárgyalásokat folytat a Las Vegas-i Nagydíj újjáélesztéséről, a város pedig úgy tűnik, szívesen fogadná a száguldó cirkusz és a Forma–E mezőnyét is.

Ecclestone már a múlt héten elhintette, hamarosan szerződést köthet a Las Vegas-i futam szervezőivel, további részleteket azonban akkor még nem árult el a tárgyalások menetéről. A Bahreini Nagydíj helyszínén azonban már beszédesebb volt, amikor az egyeztetésekről és az újabb amerikai verseny kilátásairól kérdezték.

„Már dolgozunk az ügyön” – mondta az Autpsortnak. „Ha minden összejön, akkor azt hiszem csak két év választ el minket attól, hogy versenyt rendezzünk ott. Remélem, minden a helyére kerül és megcsinálhatjuk” – tette hozzá a 85 éves üzletember, aki hosszú évek óta szeretne egy második amerikai futamot, próbálkozásai azonban eddig dugába dőltek.

Azt, hogy Las Vegas érkezése nem jelentene veszélyt az Amerikai Nagydíjnak otthon adó austini pályára (melynek vezetői egyébként anyagi gondokkal küzdöttek, legutóbb azonban már biztató hírekkel szolgáltak a futam jövőjéről), Ecclestone most is megerősítette. „Megtartjuk Austint és mellette rendeznénk egy másik futamot” – nyilatkozta a Motorsportnak.

Nyilatkozata során arról is említést tett, hogy a szerezők a Forma–1 mellett az elektromos széria iránt is érdeklődnek. Maga a város egyébként nem lenne ismeretlen a királykategória számára, a Caesars Palace luxushotel és kaszinó parkolójában ugyanis 1981-ben és 1982-ben már rendeztek Forma–1-es futamot; azóta egyébként többször felmerült már a visszatérés lehetősége.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#3 Nigel 2016. április 02. 14:20  
Tuareg:
Sőt a napokban láttam hogy Brooklyn is akar FE futamot. Kezd jó lenni a sorozat csak engedni kéne a szabad fejlesztést, úgyis tízből 9 csapat már gyári támogatottságú és úgy hírlik Andrettiékhez meg a BMW szállhat be.


Egyértelműen az FE-é, és egyéb elektromos sorozatoké a jövő. Az F1 egy ideig még ugyan tarthatja magát, de szerintem nem olyan soká eljön az az idő, amikor menthetetlenül elavulttá válik.

Tuareg
#2 Tuareg 2016. április 02. 13:45  
Nigel:
A New Yersey projektből sem lett semmi. Pár éve még Bulgáriában is tervezték, hogy rendeznek versenyeket. Óvatosan kell kezelni ezeket a híreket. Írják, hogy ez elektromos széria iránt is érdeklődnek. Az FE nézettségben veri az F1-et Észak-Amerikában : http://cleantechnica.com/2015/11/14/formula-e-surpasses-formula-1-in-viewership-say-what/

Sőt a napokban láttam hogy Brooklyn is akar FE futamot. Kezd jó lenni a sorozat csak engedni kéne a szabad fejlesztést, úgyis tízből 9 csapat már gyári támogatottságú és úgy hírlik Andrettiékhez meg a BMW szállhat be.

Nigel
#1 Nigel 2016. április 02. 12:25  

A New Yersey projektből sem lett semmi. Pár éve még Bulgáriában is tervezték, hogy rendeznek versenyeket. Óvatosan kell kezelni ezeket a híreket.

Írják, hogy ez elektromos széria iránt is érdeklődnek. Az FE nézettségben veri az F1-et Észak-Amerikában :

http://cleantechnica.com/2015/11/14/formula-e-surpasses-formula-1-in-viewership-say-what/

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 12:31FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája