Ismertették a csapatok gumiválasztását az Abu-dzabi Nagydíjra

írta: M4Sport
2016. november 15. 16:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kiderült, ki milyen abroncsot választott a sorsdöntő Abu-dzabi Nagydíjra, miután a Pirelli ismertette a szezonzáró gumikiosztását: Nico Rosberg és Lewis Hamilton – vagyis a két esélyes – azonos taktikával vág majd neki 2016 utolsó futamának.

A királykategória hivatalos beszállítója azt már korábban bejelentette, hogy a három leglágyabb keveréket viszi magával a szezonzáró helyszínére, vagyis a mezőny tagjai a sárga jelölésű lágy, a piros csíkozású szuperlágy és a lila oldalfalú ultralágy abroncsok közül válogathattak. Most azt is nyilvánosságra hozták, ki mennyit kért az említett keverékekből.

Kezdjük rögtön a legfontosabbal, vagyis a Mercedes kettősének választásával: ebben ezúttal nincs eltérés, vagyis Rosberg és Hamilton ugyanazzal a gumitaktikával vághat neki a hétvégének. Mindketten négy lágyat, két szuperlágyat és hét ultralágyat kértek a sorsdöntő viadalra.

A listát elnézve a szuperlágy volt a legkevésbé „kelendő” a versenyzők és a csapatok körében, ebből ugyanis a legtöbben csak két-három szettet kértek (négynél többet senki sem rendelt), négy pilóta pedig mindössze egyre tartott igényt. A legtöbbet ezzel szemben a leggyorsabb abroncsoktól kérték: ebből szinte mindenkinek hat-hét szett kerül a garázsába, kivéve a legagresszívebb stratégiát választó Nico Hülkenberget, aki nyolcat használhat majd belőlük.

Abu-Dzabi egyébként a gumigyártó számára is fontos lesz, hiszen a futam után az összes „segítője”, vagyis minden a 2017-es abroncsok tesztelésében részt vállaló alakulat (a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull) a helyszínen marad, hogy részt vegyen az utolsó gyakorláson, ami kulcsfontosságú lesz az új keverékek véglegesítésének szempontjából.

Abu-dzabi Nagydíj, Pirelli, gumiválasztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”