Ismertették a versenyzők gumiválasztását az Osztrák Nagydíjra

írta: M4Sport
2016. június 21. 11:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újra középpontban az ultralágy gumik! A Pirelli ismertette a csapatok és versenyzők soron következő Osztrák Nagydíjra vonatkozó gumiválasztását.

A spielbergi hétvégén újra a három legpuhább gumikeveréket használja majd a Forma–1 mezőnye. A lágy, szuperlágy és ultralágy típusok közül ezúttal is a lila jelölésű abroncs bizonyult a legnépszerűbbnek: a 11 csapatból egyedül a Haas két versenyzője rendelt belőle 7-nél kevesebb garnitúrát.

Ami az élmezőnyt illeti, a Ferrari ment a legmesszebbre: miközben a Mercedes 8, a Williams és a Red Bull 7-7 ultralágy gumit kért a Pirellitől, a vörösök 9 garnitúrát rendeltek – rajtuk kívül csak a Renault kért ugyanennyit. Az említett csapatoknál egyébként a versenyzők között is vannak különbségek. Lewis Hamilton például eggyel több lágy abroncsot kap, mint Nico Rosberg, akinek ezzel szemben a szuperlágyból áll a rendelkezésére eggyel több szett. Ugyanez a helyzet Felipe Massánál és Valtteri Bottasnál, de Romain Grosjean és Esteban Gutiérrez neve mellett is eltérő számok állnak a két keményebb típusnál.

Ausztriában a versenyre valamennyi versenyzőnek meg kell tartania egy lágy és egy szuperlágy gumit, melyek egyikét kötelező lesz használni.

Osztrák Nagydíj, gumikiosztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája