Ismertették a versenyzők monzai gumiválasztását

írta: M4Sport
2016. augusztus 23. 13:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismertette a csapatok és versenyzők monzai gumikiosztását a Pirelli. Szokatlanul sok az eltérés a csapattársak között.

Bár ezen a hétvégén már Spában versenyez a mezőny, a következő héten máris Olaszország felé veszi az irányt. A közelgő monzai futam előtt a Pirelli közzétette, mely versenyzők milyen gumikat választottak arra a hétvégére, és a lista a megszokotthoz képest ezúttal igencsak változatos.

A csapatok abban „egyetértettek”, hogy a piros jelölésű szuperlágy gumikat használják majd legtöbbet a három nap során. Ám miközben a többséggel ellentétben a Red Bull és a Sauber két versenyzője csak 6-6 garnitúrát kért e típusból, Nico Hülkenberg 8-at, a két haasos pedig mindjárt 9-et.

A Force India egyedi utat választott: míg a többiek a sárga jelölésű lágy abroncsokból kérték a második legtöbbet, Sergio Pérezék 3 garnitúrát igényeltek a fehér közepes keverékből, s Hülkenbergnek így csupán 2 sárga papucsa lesz.

További érdekesség, hogy a 11-ből 6 csapat is megosztani látszik a munkát versenyzői között: Nico Rosberg, Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Jolyon Palmer és Esteban Gutiérrez eggyel több közepes gumit kap majd, mint csapattársa, míg Nico Hülkenberg a szuperlágyakból használhat eggyel többet. Az efféle különbségek szombatra legtöbbször kiegyenlítődnek, mivel a plusz garnitúrákat általában a szabadedzéseken futott hosszú etapokon tesztelik egyik autójukkal. A sok eltérés arra is utalhat, hogy az istállók egyelőre bizonytalanok, hogyan muzsikálnak majd az olasz pályán a hétvége legkeményebb gumijai. Taktikai variációkból aligha lesz hiány.

Gumikiosztás, Olasz Nagydíj

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához