Ismertették a versenyzők sepangi gumiválasztását

írta: M4Sport
2016. szeptember 20. 13:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Pirelli ismertette a versenyzők és a csapatok gumiválasztását a soron következő Maláj Nagydíjra. Ezúttal nincsenek hatalmas különbségek a stratégiák között, kisebb eltéréseket azonban ismét találhatunk: például a bajnoki címért küzdő Nico Rosberg és Lewis Hamilton között.

Sepangban a három legkeményebb keverék – vagyis a narancssárga jelölésű kemény, a fehér oldalfalú közepes és a sárga csíkozású lágy abroncs – kerül bevetésre, ezek közül választhattak tehát az F1-es csapatok. Stratégiák között most nincs akkora különbség, mint az előző két hétvégén volt, persze eltéréseket így is találunk a mellékelt listán.

Hamilton például kevesebb kemény keveréket választott, mint a bajnokságot vezető csapattárs, akinek a közepesből áll majd több a rendelkezésére üldözőjénél. Ami a lágyakat illeti, abból mindketten hetet „rendeltek”, akárcsak a Ferrari, a Williams, a Force India, a Renault, a Sauber, a McLaren és a Haas pilótái. A kemények és a közepesek közötti különbség a legtöbb esetben a felsorolt csapatoknál is megfigyelhető, kivéve az indiaiakat, a McLarent és a Saubert.

Lágyból a Toro Rosso pilótái kérték a legtöbbet (nyolc-nyolc szettet), míg a Red Bull és a Manor versenyzői „csak” hatot-hatot igényeltek. A keményből eközben Jolyon Palmernek, a Renault brit újoncának áll majd legtöbb a rendelkezésére, ennek eredményeként pedig a közepesekből a Toro Rosso ifjoncai mellett neki lesz a legkevesebb a garázsában.

A Pirelli közleményében jelezte, a versenyre legalább egy szett kemény és közepes abroncsot kell megtartaniuk az istállóknak, ezek közül pedig az egyiket használniuk is kell a futam során. Az időmérő edzés utolsó szakaszára egy garnitúra lágy keveréket kell megtartaniuk, amit az első tíz helyezettnek a kvalifikáció leintését követően vissza kell szolgáltatnia. A gumihasználat szempontjából mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi futam óta újraaszfaltozták a pályát.

Korábban egyébként felmerült, hogy a Pirelli új keverékű gumikat visz Malajziába, melyek a tervek szerint ellenállóbbak lettek volna a külső behatásokkal (például a törmelékekkel és a rázókövekkel) szemben. Ezeket többször tesztelték is, ám mivel néhány csapat kételkedett abban, hogy a váltás nem lesz hatással a teljesítményre, nemrég elvetették ötletüket.

Pirelli, Maláj Nagydíj, gumiválasztás

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott