Ismertették az azeri futam kezdési időpontját

írta: M4Sport
2016. január 21. 18:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szervezők csütörtökön bejelentették, szürkületkor rendezik Azerbajdzsán első Forma-1-es futamán; már ha minden a tervek szerint alakul, és az ország vendégül láthatja a királykategória mezőnyét. Silverstone ügyvezetője eközben jó híreket közölt a Brit Nagydíjról.

Már a debütálás előtt bizonytalanná válhat az első azerbajdzsáni futam sorsa az olaj világpiaci árának csökkenése miatt, hiszen az ország állami bevételnek nagy része az olaj eladásából származik. Noha annak magas költségei miatt több elemző is az esemény törlését javasolja a kormánynak, a bakui utcai pálya kommunikációs szakértője nemrég leszögezte, mivel a verseny a turizmusnak, az idegenforgalomnak és a szolgáltató iparnak is jót tesz, nem kell aggódni a viadal jövője miatt.

A szervezők tehát gőzerővel készülnek az Európai Nagydíjra (a futam egy korábbi döntés értelmében ezt a nevet viseli majd), ami csütörtökön kezdési időpontot is kapott. Az első azerbajdzsáni időmérő és a másnapi megmérettetés helyi idő szerint 6 órakor (magyar idő szerint 3-kor) startol, azaz a versenyt szürkületkor rendezik, június közepén ugyanis negyed tízkor megy le a nap a Kaszpi-tenger partján fekvő országban. A többi futam kezdési időpontja többnyire változatlan maradt!

Csütörtökön egy másik, a versenynaptárral kapcsolatos hír is napvilágot látott: a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i aszfaltcsík ügyvezetője, Patrick Allen bejelentette, 2015-ben hosszú évek óta először nyereséges volt az ország Forma-1-es versenye. A szakember tavaly meglehetősen agresszív stratégiával készült a futamra: csökkentette a belépők árát és bevezette a 99 fontos jegyet, döntése pedig meghozta a várt sikert, a futamra 140 ezer ember volt kíváncsi (ami nézőcsúcsot jelentett) a hétvége során pedig összesen 350 ezren látogattak ki a pályára.

„Profitot termeltünk! Hosszú idő óta ez az első ilyen alkalom” – mondta az Autosportnak. „Anyagilag most rendben vagyunk, ami nagyon jó hír! Az egész csapat, az egész Silverstone-család keményen dolgozott azért, hogy ezt elérhessük. Az ő munkájuk nélkül nem lehetett volna ekkora fordulatot elérni 12 hónap alatt. Újratárgyaltunk pár szerződést és a forgalmat is hatékonyabban szabályoztuk, hogy a nézők boldogak legyenek. Ha a szurkolók támogatnak minket és a futam idején be tudunk engedni 200 ezer embert, akkor a folytatásban tovább csökkenthetjük az árakat” – tette hozzá.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat