Ismét a rajt döntött Rosberg és Hamilton között

írta: M4Sport
2016. április 03. 21:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg csapattársa tavalyi bajnoki sikere óta nem tud hibázni. Miután Lewis Hamilton újra elrontotta rajtját, neki már egy biztonsági verseny is elég volt pontelőnye növeléséhez. És ha így folytatja…

A Forma–1 1950 óta íródó történetében Nico Rosberg a hetedik olyan versenyző, aki sorozatban legalább 5 versenyt nyert. Az előtte álló hat versenyző mindegyike világbajnok. Hogy a Bahreinben életében először diadalmaskodó német is azzá váljon, odáig még hosszú út vezet, ám tény, Ausztrália után újabb komoly lépést tett célja megvalósítása felé.

Az immáron öt hónapja legyőzhetetlen (persze ebben egy téli szünet is benne van…) bajnoki éllovasnak némi szerencse is kellett az újabb diadalhoz. Lewis Hamilton ezúttal is beragadt a rajtnál, majd miután Valtteri Bottas nekikoccant az első kanyarban, nemcsak pozíciókat veszített, de autója is megsérült. Nem csoda, hogy a győztes éppen startját nevezte meg a legmeghatározóbb pillanatnak.

„Ez volt a kulcs. Nagyszerűen jöttem el – annak ellenére, hogy a piszkosabb oldalról indultam. Ennek köszönhetem, hogy jó versenyem lett. Aztán onnantól kezdve az autó is nagyon jó volt, kontrolláltam a tempót, biztosra mentem. Erre törekedtünk, felkészültünk a biztonsági autóra is és hasonlókra” – nyilatkozta Rosberg, hozzátéve, hogy reményei szerint csapata is előrelép a rajtokkal. „Sokat dolgozunk, úgy érzem, fejlődünk is. De még korai bármit is mondani erről. Rajta vagyunk.”

Nico RosbergA futam utáni sajtótájékoztatón elárulta, továbbra is mindig csak a következő versenyre összpontosít, így sem az nem érdekli, milyen lélektani előnnyel járhat, hogy már öt verseny óta legyőzhetetlen, sem az, hogy 17 pontos előnyre tett szert csapattársával szemben. „Erre nem gondolok. Csak a szezon foglalkoztat. Két győzelmem van, sok pontom, ez a lényeg. Öt vagy három győzelem zsinórban – igazán nem számít.”

„Remekül megy. Lendületben vagyok, és nagyon élvezem. Mindent kihoztam ebből a hétvégéből, az egész nagyszerűen alakult az elejétől a végéig. A rajtom alapozta meg az egészet. Jól ráéreztem a tapadásra. Az első kanyar kissé szoros volt. Belenéztem a tükörbe, és tele volt autókkal.”

Elmondása szerint tisztában volt azzal, hogy Hamilton ütközés miatt hátracsúszott, de nem hagyta, hogy ez kizökkentse. „Többé-kevésbé értesültem arról, mi van a többiekkel. De amúgy csak lehajtottam a fejem, és mentem a győzelemért. Nagyon jó volt az autóm. Valójában a lehető legbiztonságosabb és nem a leggyorsabb stratégiát választottuk. Még a kiállásoknál is lassabbak voltunk, hogy biztosan minden gumi a helyén legyen. Remek munkát végzett mindenki.”

Hogy mennyire összeszedett mostanság a német, jól jelezte az is, hogy a futam hajrájában – tavaly is láttunk már ilyet tőle – ő maga szólt rá mérnökére, hogy kevesebbet beszéljen a rádióban, s ne emlékeztesse folyton arra, hogyan alakulnak a különbségek. „Nem könnyű száz százalékig összeszedettnek lenni, ha nagy nyomás nehezedik rád. Ezért nem akartam folyton a különbségeket hallgatni. Enélkül is tudtam, mit csinálok. Eddig amúgy is mindenki azt mondta, nem akarnak ennyi rádiózást hallani, mert báboknak tűntünk miattuk. Most ennek vége, és szerintem ez jó így. Komoly kihívást jelent” – utalt a rádiós szigorra.

A következő versenyt Kínában rendezik – azon a pályán, melyen 2012-ben Rosberg élete első F1-es győzelmét aratta. Elmondása szerint mindent elkövet azért, hogy győzelmi sorozata tovább folytatódjon. „Ez még csak két verseny volt a huszonegyből, szóval csak egy apró részletet látunk a nagy egészből. De próbálom így folytatni, újabb futamokat nyerni – ez nagyszerű lenne” – tekintett előre.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Elektron
#1 Elektron 2016. április 03. 23:21  

Nagyon örülnék ha végre sikerülne neki vb lenni. Megérdemelné már. Viszont rohadt hosszú lesz ez az évad.
Addig is kíváncsian várom a kínai fejlesztéseket. Remélem feküdni fog Rosbergnek.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére