Ismét módosító pontokat használt a Honda

írta: M4Sport
2016. július 07. 11:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Továbbfejlesztett erőforrással áll fel a silverstone-i rajtrácsra a két McLaren. A Honda módosító pontokat is elköltött a hétvége előtt.

A Honda sportigazgatója, Haszegava Juszuke már hetekkel ezelőtt elmondta, fejlesztéseik készen állnak, ám a módosítópont-rendszer megkötései miatt még nem döntötték el, mikor és hol vetik be őket. Az Autosport megtudta, Silverstone előtt két módosító pontot használtak fel a belső égésű motor továbbfejlesztésére, így Fernando Alonso és Jenson Button is fejlesztéssel fölszerelkezve vág neki a Brit Nagydíjnak.

Mivel a fejlesztés jellegéből adódóan nem teszi szükségessé, hogy új motort építsenek az autókba, Button továbbra is az idei negyedik belső égésű motorját fogja használni – csak épp egy átalakított légbevezető rendszerrel. Fernando Alonso eközben amúgy is új V6-ost kapott volna, így ő egy új, az idei negyedik motorjával körözhet.

A mostani fejlesztés a brit szaklap szerint az égési folyamat hatékonyságát, valamint a motor nagyobb erőleadását célozza, ám főként az előző, Kanadában bemutatott új fejlesztés kiegészítésének tekinthető. Akkor egy új turbót kaptak Alonsóék, melynek a korábbinál több kipufogógáz felhasználásával nőtt a hatékonysága. A japánok mostani változtatásukkal ezt próbálják kompenzálni a motor oldalán.

A Hondának az újabb két módosító pont bevetésével 10 zsetonja maradt az év hátralévő részére.

A csapatok fennmaradó módosító pontjai:

Renault – 21

Mercedes – 11

Honda – 10

Ferrari – 3

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#3 Denis Hunter 2016. július 08. 10:48  
khristiank:
akkor lassan itt tartanak? http://www.carstyling.hu/pic/usercar/car_78262.jpg

ha ez a piros Ferrari (Fiat) akkor igen :D
Go McLaren!!!
JB-nek egy hazai dobogot :D
Napokban lattam, hogy tobben a forumrol Londonban elnek. Valaki esetleg megy a futamra? En sajnos nem tudok, 2 gyerkoc, melo, meg ilyenek. Az idojaras tuti nem lesz meleg, mert elcseszett nyar van most itt, vagyis nincs :))) Bar tegnapelott volt 28 fok, de altalaban 20 korul van

khristiank
#2 khristiank 2016. július 07. 18:15  

akkor lassan itt tartanak? http://www.carstyling.hu/pic/usercar/car_78262.jpg

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. július 07. 12:36  

Uccu

HairHungary