Ismét pályán a glória!

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 18:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ott folytatódik a glória tesztje, ahol a Belga Nagydíj után abbamaradt: Monzában – a korábbi hírek szerint – ugyanaz a négy csapat viszi pályára a fejvédőt, mint múlt pénteken. A helyszínről érkező képek tanúsága szerint kettő már most felszerelte az eszközt versenyautójára!

Bár halasztását elnapolták (2017 helyett most 2018-at célozták meg a sport vezetői), a Forma–1-ben minden korábbinál aktívabbá váltak a glória tesztjei, a résztvevők ugyanis a lehető legtöbb információt szeretnék összegyűjteni a fejvédő eszközről. Éppen ezért a nyári szünet utáni első hétvégén négy pilóta is pályára vihette azt a pénteki első szabadedzésen.

Visszajelzéseik pozitívak voltak, ez pedig ismét adhat egy lökést az eszköznek, hiszen óriási szintkülönbségeivel a belga pálya volt az egyik legfontosabb teszthelyszín: ha itt nincs panasz a láthatóságra, akkor valószínűleg a pályák többségén rendben kell lennie. Ezzel persze nem ért véget a tesztüzem, Monzában ugyanis ismét felkerülnek a glóriák.

A korábbi hírek szerint ugyanaz a négy (Mercedes, Red Bull, Force India, Toro Rosso) csapat próbálja ki a fejvédőt, mint Belgiumban, ezúttal azonban azokkal a pilótákkal, akik a múlt héten nélküle köröztek. Most tehát Lewis Hamiltonon, Max Verstappenen, Sergio Pérezen és Danyiil Kvjaton a sor. Ketten egyébként – a képek tanúsága szerint – már megkapták a glóriát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája