Itt a generációváltás, „izgalmas idők jönnek”

írta: M4Sport
2016. szeptember 04. 10:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az utóbbi idők legtehetségesebb fiatal pilótái lassan mind helyet kapnak a rajtrácson, izgalmas időszak vár tehát a királykategóriára – jelentette ki a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff, miután a McLaren-Honda bejelentette Stoffel Vandoorne szerződtetését.

Szombaton – kissé váratlanul – pont került a fiatal belga jövőjével kapcsolatos találgatások végére, a McLaren ugyanis megerősítette, 2017-ben ő váltja Jenson Buttont és lesz Fernando Alonso csapattársa. Érkezését sokat örömmel fogadták a paddock-ban, hiszen régóta őt tartják a jövő egyik legnagyobb ígéretének, az előző években ugyanis több rangos bajnokságot is megnyert.

Az egyik leglelkesebb nyilatkozatot a helyszínen Toto Wolff adta, aki már korábban is kifejtette, a McLaren „őrült” lenne, ha nem igazolná le Vandoorne-t. Az osztrák szakember örömmel látja, hogy az új generáció lassan gyökeret ereszt a Forma–1-ben, hiszen a tehetséges fiatalok jelenléte felrázhatja a kategóriát. „Izgalmas időszak vár ránk” – kezdte mondandóját. „Egy ideig amiatt panaszkodtunk, hogy túl sok fizetős versenyző van a királykategóriában” – folytatta.

„Függetlenül attól, hogy jogosan, vagy jogtalanul mondtuk, ezek a srácok nem voltak annyira rosszak. Most viszont egy roppant izgalmas generáció érkezik. Vandoorne rendkívüli, és az is, ahogyan megnyerte a tavalyi GP2-es bajnokságot: ez volt minden idők legdominánsabb teljesítménye a sorozatban. Ha beszélnének Frédéric Vasseurrel, akinek a csapatánál versenyzett, azt mondaná maguknak, a tavalyi volt a legjobb bajnokság” – méltatta a fiatal belgát.

„Itt van Esteban Ocon is a maga hibátlan önéletrajzával: a Forma–3-ban és a GP3-ban is újoncként lett bajnok. Lenyűgöző pilóta. Pascal Wehrlein a legfiatalabb DTM-bajnok, és már a Forma–1-ben is megmutatta magát. Max Verstappennél fiatalabb pilótát pedig valószínűleg sosem látunk már; ő két éve itt van már a mezőnyben. Négy olyan pilótáról beszélünk, akik a teljesítményük alapján kerültek be, ez pedig csodálatos. Azt hiszem, egy igazi generációváltásnak vagyunk szemtanúi a jövő szupersztárjaival és olyan srácokkal, akikben rengeteg lehetőség rejlik” – magyarázta.

Véleményével Lewis Hamilton is egyetért, aki bár több alkalommal is sajnálatát fejezte ki Button távozása miatt, Vandoorne érkezése kapcsán kijelentette, a Forma–1 csak profitálhat abból, ha igazi tehetségek érkeznek a mezőnybe, akik eddigi teljesítményük és nem a mögöttük álló támogatóknak köszönhetően kerülnek a rajtrácsra. Ilyen pilótából pedig tényleg egyre több érkezik.

„Egyfelől ez egy remek lehetőség az új versenyzőknek, hogy bekerüljenek a mezőnybe. Remélhetőleg a megfelelő okok miatt vannak itt, és nem azért, mert a zsebük tele van pénzzel – azért legyenek itt, mert valóban tehetségesek. Egy egyet jelentene azzal, hogy a tehetség utat tör magának, és nem a támogatás miatt kerül be valaki. Ez egy komoly lehetőség a fial srácok számára, és számomra is, hiszen bárkivel szívesen versenyzem, aki bekerül a mezőnybe. A fiatalokat pedig szeretetettel várjuk, ez csak jó lehet a sportág számára” – ecsetelte a háromszoros bajnok.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája