„Ja. Akkor egy picit hevesebben vert a szívem”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 16. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button egy szarkasztikus megjegyzéssel, Sebastian Vettel újabb panaszával, Max Verstappen pedig – a helyzethez mérten – higgadt kijelentésével került be a hétvége legjobb üzeneteit összesítő gyűjtésbe. Az ESPN segítségével ismét felidézzük, hogy szólt a rádió hétvégén!

„Ó, ó, ó, ó ... Ó defekt, defekt” – Danyiil Kvjat az első szabadedzésen egészen különös módját választotta annak, hogy közölje csapatával, valami nincs rendben a Toro Rosso abroncsával. Egy biztos, az orosznak még dolgoznia kell rap-karrierje előremozdításán.

„Jenson, ez egy 17. hely, egy 17. hely” – „Juhú. Mindenképpen rendeznünk kell ezeket a problémákat, nem igaz?” – egy kis csalódottság és egy kis szarkazmus Button utolsó előtti időmérőjének levezetőkörén. A brit később egy interjúban is beszélt rossz kvalifikációs formájáról, kiemelve, annyira már nem is bánja, hogy csak egyet kell már teljesítenie…

Ha később kiállok, valamivel le kellene zárnotok a sisakomat… elég sok víz szivárog be rajta” – panaszkodott Lewis Hamilton a futam első szakaszában, ezt a problémát azonban simán megoldhatta: a verseny megszakításakor lecserélte fejvédőjét.

„Túl vizes a pálya a köztes abroncsokhoz?” – „Azt hiszem, ez túlságosan vizes… most ilyen időszakban vagyunk” – volt, hogy Kevin Magnussen még a verseny újraindításáért „lobbizott” a biztonsági autó mögött, idővel azonban ráeszmélt, túl sok a víz a pályán, onnantól kezdve pedig üzeneteiben már inkább arra utalt, hogy szakítsák félbe a körözgetést.

„Nem, nem, nem! Nekem ütközött… ba**** meg, ez nagy volt srácok. Ellenőrizzétek le az autó bal oldalát” – a brazil hétvége sem vetett véget Kvjat pechsorozatának. Az újraindítást követően Jolyon Palmer eltalálta Toro Rossóját, és bár folytatni tudta a versenyt, később elárulta, az autó az ütközés után szinte vezethetetlenné vált. Pedig az esőben jó esélye lett volna a pontszerzésre is…

„Jól megfogtad Max, jól megfogtad” – „Ja. Akkor egy picit hevesebben vert a szívem” – Verstappen higgadtan vette tudomásul a csapat dicséretét, amit azt követően kapott, hogy megfogta autóját az utolsó kanyarban, egyesek szerint az „évszázad mentését” bemutatva.

„Ezek a gumik nem működnek…” – hangzott el Nico Hülkenberg lesújtó véleménye a Pirelli esős abroncsiról Kimi Räikkönen balesete után. Később egyébként a finn is erősen bírálta a gumikat, mondván az előző beszállító idején a vizes keverékek megbirkóztak a hasonló körülményekkel.

„Leszorított a pályáról! Pedig az orrom egy kicsit előbb volt” – mondhatni minden ott folytatódott, ahol Mexikóban abbamaradt, igaz, jóval szolidabban: Vettel az őt előző Verstappenre panaszkodott, miután túlságosan agresszívnek találta viselkedését és manőverét.

„Be kell mennem és fel kell rakni az vizeseket” – „Vannak autók, melyek még mindig a közteseken mennek” – „Nem érdekel! Ezekkel a gumikkal nem tudok vezetni a kisebb sebességű kanyarokban” – Button egyértelművé tette, nem ért egyet a McLaren-mérnökeivel abban, hogy az alternatív stratégián folytassa a körözgetést. Végül elfogadták a döntését, beállhatott kereket cserélni.

„Juhúúúúú! Igen! Brazília!” – így örült győzelemének Lewis Hamilton, miután 10. próbálkozásra megnyerte a Brazil Nagyíjat a gyermekkori hős, Ayrton Senna földjén.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. november 20. 18:07  
SANI{Ó:
Max hihetetlen :) egyedül tartja életbe a F1-et! még 5-6 hasonló kéne a F1-be és mindent ütne a sportág.... kellene szabály a vonatozós tarcsizós máktengeres szürke egeres anti versenyzők ellen: nincs aktivitás le kell tiltani 3 futamra!!!! pl Rosberg is ilyen, többek között...jöjjenek a fiatal Versenyzők!

mi van Vettellel?

f1m12
#6 f1m12 2016. november 17. 14:35  
NanoKutya:
Te még ahhoz is túl sötét vagy, hogy felfogd Rosberg és Verstappen idei céljai kicsit mások...de ne ragozzuk!

jellemző. mindig idehány valamit, teljesen nem ért hozzá, megjegyzem, a többi fórumozó meg hiába akarja meggyőzni, úgyse ugat ide többet.

_JuSuF_
#5 _JuSuF_ 2016. november 17. 10:59  

Sziasztok!

Mint tudjátok, én Force India szurkoló vagyok, és sokszor bosszant, hogy akár a kedvenc csapatom, akár más közép csapat nem kap elég figyelmet, például itt a fórumon se. Megjelenik 1-1 cikk, pár hozzószólás van csak, senkit sem érdekel az, hogy a középmezőnyben milyen irtózatos csaták mennek, és olykor vérre mennek azért a pár pontocskáért ami nekik életet vagy halált jelenthet.
Ha csak valami brutális nem történik, akkor a Force India idén elhódítja a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban, fennállása óta a legjobb helyet. Ennek kimondhatatlanul örülök. Főleg úgy, hogy tavaly meg a fennállása legjobb helyét, az év végi 5. helyet ünnepelhette a csapat.

Na de lássuk, hogyan is alakult ez az év, alább pedig linkelek nektek néhány képet a Force India és a Williams idei csatájáról. Annyit mondhatok, és ezt nyilván Ti is tudjátok, hogy az év elejéhez képest így év végére nagyot fordultak a dolgok.
A 2016-os naptár 6. futamára úgy érkezett meg a Force India, hogy mindösszesen 14 pontot sikerült szerezniük 5 futam alatt, míg a Williams 65 pontot. Így versenyek negyede után máris 51 pontos hátrányba kerültek. Ekkor a senki földjén találták magukat, hiszen a Williams messze volt tőlük, míg a Toro Rosso-t magabiztos, közel 30 potnos előnnyel előzték, és tartották az 5. helyet. Ekkor még a csapat is úgy nyilatkozott, hogy az év végi 5. helyet mindenképp meg szeretnék szerezni, nem is gondoltak a 4. helyre. Aztán jött a Monacoi nagydíj, és a csapat robbantott, 23 pontot szereztek, míg a Williams csak egyet, és a következő futamoktól kezdve is sorra jöttek az állandó pontszerzések.
Magát az autót már júliustól nem fejlesztették igazán, átálltak 2017-re, csupán finom hangolták azt, hiszen az alap jó volt. Néhány akkori cikk:

http://www.f1vilag.hu/hirek/force-india-nem-kot-kompromisszumokat

http://www.vezess.hu/forma-1/2016/06/22/f1-a-force-india-tartalekra-all/

Egészen a 13. futamig tartott, mire a Force India utolérte és meg is előzte a Williams-t, a 14. futamon ugyan újra vissza előzött Sir Frank Williams alakulata, de a 15. futamon ismét vissza került az előny az indiai gárdához és azóta nem is eresztik azt el. 1 futam van még hátra, melynek egy 27 pontos előnnyel vágnak neki. Csak, hogy lássuk mekkora előny ez a csapatnak, a Williams az Orosz nagydíjon szerzett 4-5. helyeivel szerzett 22 pontja a legtöbb amit eddig egy verseny alatt szereztek az évben. És akkor még nem voltak így elveszve az autóval.

Nem lehet azt sem mondani, hogy csak a szerencsének köszönheti az állást a Force India. Több DNF és eggyel több totál nulla pontos versenyt tudhatnak magukéinak.

Lássuk hát az év alakulását számokban is.

Pontok, DNF-ek, Nullázások:
http://www.kephost.com/image/v2GT

Futamonkénti pontszerzés:
http://www.kephost.com/image/v2GJ

Összpontszám alakulása:
http://www.kephost.com/image/v2GE

Ezek alapján úgy gondolom, hogy a Force India minden szempontból megérdemli a történelmi 4. helyezésüket. Számomra ők a Forma-1 legszimpatikusabb csapata, Fisichella pole pozíciója óta drukkolok nekik. Gyakorlatilag minden évben egyre jobbak, és roppantul szurkolok 2017 miatt. Egy álom válna valóra, ha sikerülne egy konstruktőri 3. hely.

Köszönöm, hogy ezt végig olvastad kedves fórum társ.

Hajrá Force India!

vandr
#4 vandr 2016. november 17. 09:56  
SANI{Ó:
Max hihetetlen :) egyedül tartja életbe a F1-et! még 5-6 hasonló kéne a F1-be és mindent ütne a sportág.... kellene szabály a vonatozós tarcsizós máktengeres szürke egeres anti versenyzők ellen: nincs aktivitás le kell tiltani 3 futamra!!!! pl Rosberg is ilyen, többek között...jöjjenek a fiatal Versenyzők!

Megnyugtatlak, hogy ha bajnoki címért küzdene Max, akkor ő is "tarcsizna". Akkor eleve meg sem próbálták volna ezt az interes etapot a RedBullok.

NanoKutya
#3 NanoKutya 2016. november 17. 09:03  
SANI{Ó:
Max hihetetlen :) egyedül tartja életbe a F1-et! még 5-6 hasonló kéne a F1-be és mindent ütne a sportág.... kellene szabály a vonatozós tarcsizós máktengeres szürke egeres anti versenyzők ellen: nincs aktivitás le kell tiltani 3 futamra!!!! pl Rosberg is ilyen, többek között...jöjjenek a fiatal Versenyzők!

Te még ahhoz is túl sötét vagy, hogy felfogd Rosberg és Verstappen idei céljai kicsit mások...de ne ragozzuk!

gaben1000
#2 gaben1000 2016. november 17. 08:14  

Lehet inkább téged kellene tiltani. Vagy visszavinni az intézetbe...

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. november 16. 21:02  

Max hihetetlen :) egyedül tartja életbe a F1-et!
még 5-6 hasonló kéne a F1-be és mindent ütne a sportág....

kellene szabály a vonatozós tarcsizós máktengeres szürke egeres anti versenyzők ellen: nincs aktivitás le kell tiltani 3 futamra!!!! pl Rosberg is ilyen, többek között...jöjjenek a fiatal Versenyzők!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél