Jackie Stewart szárnyai alá venné Pizzoniát

írta: Motorsportal
2003. június 09. 13:37
Antonio Pizzoniának idén eddig sok nehézséggel kellett szembenéznie. A Jaguar pilótájának amellett, hogy az autójából nem tudja kihozni a maximumot még az olyan híresztelésekkel járó lelki teherrel is meg kellett birkóznia, miszerint csapata elégedetlen vele, és még az idény közepén távoznia kell a csapattól.

Az Osztrák Nagydíjat megelőzően a híradások arról számoltak be, hogy helyét a McLaren-Mercedes tesztpilótája, Alexander Wurz venné át. Erre nem került sor, mivel Norbert Haug nem engedte el az osztrák versenyzőt (állítólag 2 millió eurót kért a McLaren Wurz szolgálataiért). Azóta a vihar is elcsendesedni látszik Pizzonia körül, a csapatnál garantálták, hogy az idény végéig maradhat.

Pizzonia amellett, hogy most már nem kell attól tartania, hogy távoznia kell a Jaguartól, még egy lelkes támogatóra is talált a háromszoros világbajnok, Jackie Stewart személyében.

A Sun című lapnak adott interjújában Stewart úr elmondta: "Antonio nagyon tehetséges versenyző, csak meg kellene őt győzni arról, hogy használja ki tehetségét. Szép dolog, ha valaki egy őstehetség, azonban mindenkinek szüksége van arra, hogy egyengessék az útját. A problémák forrása abban keresendő, hogy azóta, mióta Antonio a Formula-1-be került, egyszerűen túl keményen autózik. Gyakran előfordul, hogyha valaki ezt teszi, akkor az azt eredményezi, hogy végül lassabb lesz. Jó benyomást szeretett volna kelteni, ezért néha megpróbált az autó által nyújtott lehetőségeken felül teljesíteni."

Jackie Stewart jól emlékszik azon időkre is, amikor az ő Formula-1-es pályafutása kezdődött. "Amikor 1965-ben bekerültem a Formula-1-be, még 1,5 literes motorok voltak beépítve az autókba, és valamivel könnyebb volt őket irányítani. A fiatal versenyzőknek manapság 900 lóerővel kell szembenézniük. Én rögtön egy nagy csapatnál kezdtem, és Graham Hill már az évad első versenyén felajánlotta nekem a segítségét. Antonio csapattársa, Mark Webber is csupán 26 éves és a második Formula-1-es szezonját éli."

"A legtöbb olyan pályán, amelyeken ma mennek a versenyzők, már győzedelmeskedtem. Éppen ezért úgy gondolom, hogy segíteni tudok Antoniónak, akár mentális síkon vagy akár a pályák ideális ívével kapcsolatos kérdésekben. Véleményem szerint Antonio egy kis segítséggel hamarosan nagyon jó munkát fog végezni" - lelkesedett Stewart.Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak