Jaguar: csalódott a csapat

írta: Motorsportal
2003. július 20. 09:43
A Jaguar számára nem a tervek szerint alakultak az Angol Nagydíj eseményei. A futam során Antonio Pizzonia volt az első olyan versenyző, aki a motor meghibásodása miatt feladni kényszerült a versenyt. A csapattársa, Mark Webber tizennegyedikként haladt át a célvonalon.

Mark Webber:
"Ez volt idei évad eddigi legkeményebb futama. A délután nagyon hosszúnak tűnt, mivel a törmelékek mellett még egy nézőt is kerülgetnünk kellett a pályán. Elégedett vagyok, és örülök annak, hogy nem gyilkoltam meg senkit. A hétvége folyamán nagyon sokat tanultunk, és sok értékes tapasztalatot szereztünk a következő versenyre nézve. Egyre megbízhatóbbak leszünk, mégha a pontszerző sorozatom sajnos véget is ért, bizakodóan nézek a soron következő futamok elébe, és bízom a pontszerzésben."

Antonio Pizzonia:
"Csalódott vagyok, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, főleg, hogy a tizedik helyről indultam, és közel álltam a pontszerzéshez. Az autómnál problémák merültek fel, ezért a tartalékautóval álltam rajthoz, amelynek az egyensúlyára nem panaszkodhatom. Először a kormánykerékkel adódtak gondok, amelyet ki kellett cserélnünk, később már a kasztnival sem volt minden rendben, ami biztosan nem vált előnyömre. Mindent megpróbáltam, és végeredményben élveztem a versenyzést. Jól teljesítettem, amíg a 33. körben a motor el nem füstölt. Megpróbáljuk kideríteni, hogy mi okozhatta, de előbb vissza kell kapnunk azt."


Mark Gillan:
"Tudtuk, hogy nehéz verseny elébe nézünk, és már 15 kör elteltével már kétszer volt kint a Safety Car a pályán, ami teljesen felborította a stratégiánkat. Mindkét pilóta nagyon jól versenyzett, a problémák ellenére is. Antonio Pizzoniánál már az első boxkiálláskor ki kellett cserélnünk a kormánykereket, és egészen a 33. körig nagyszerűen autózott, míg egy motorhiba megállásra nem kényszerítette. A pontos okokat még ki kell vizsgálnunk. Mark is jól teljesített, azonban nagyon megzavarta a pályára lépő néző. Szerencse, hogy nem sérült meg senki. A hazai versenyünket megelőzően nagyon sok energiát fektettünk a felkészülésbe, ezért nagyon sajnálatos, hogy ez nem volt gyümölcsöző. A hétvége folyamán nagyon fontos információ birtokába jutottunk, amelyek Hockenheimban előnyükre válnak majd."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki