Jaguar: gyenge teljesítmény az időmérőn

írta: Motorsportal
2003. március 22. 12:54
Antonio Pizzoniát, mint az első versenyzőt, 52 fokos aszfalt fogadta a pályán. A Jaguar pénteki hibája miatt a szombati időmérő edzésen számára jutott a „pályatakarító” hálátlan szerepe. Ennek köszönhetőn a tizenötödik rajtkockából vághat neki a holnapi versenynek. Csapattársa, Mark Webber a tizenhatodik időt futotta.

Antonio Pizzonia:
„Ha azokra a problémákra gondolok, amelyekkel két héttel ezelőtt küszködtünk, valamint hogy tegnap nem tudtam mért kört autózni, meg vagyok elégedve. Ez volt az első igazi kvalifikációs köröm, amelyet a Jaguárral teljesítettem. Nem túl szerencsés elsőként pályára lépni, mivel egyes részeken sok volt a szennyeződés. A pálya ma reggelhez képest melegebb és piszkosabb, ezáltal lassabb is volt. Mindenekelőtt egy tisztességes kört szerettem volna autózni, minden különleges elvárások nélkül. Óvatos voltam és nem hibáztam. Jó munkát szerettem volna végezni és figyelembe véve holnapi stratégiánkat, nem szeretnék hibázni. Az üzemanyag-vezetékkel ma is problémák voltak a bemelegítésen, de a szerelők kitaláltak valamit, ami holnap talán célba juttat bennünket.”

Mark Webber:
„Ez a vegyes érzelmek napja számomra. Az időmérőn elért eredményemmel elégedett voltam, egészen az utolsó hajtűkanyarig. Ott három tizedmásodpercet veszítettem. Kár ezért a hibáért, de holnap annál inkább keményebben kell majd versenyeznem. A csapat az utóbbi 24 órában remek munkát végzett, de a futam még előttünk áll. A meleg, a nedvesség és a magas páratartalom miatt egy nehéz nagydíjnak nézünk elébe. A Jaguar beállításai egész jók voltak, de ami csalódottá tesz, az az első két szektorban elért időeredményem. Örülök, hogy a csapattársam mellől rajtolhatok, és ahogyan Melbourne-ben láthatták, a jó taktika egészen érdekes eredményeket hozhat.”

Mark Gillan:
„Mark és Antonio remek munkát végezett. Antonio esetében ez azért is figyelemre méltó, mert új neki ez a pálya, és neki kellett először végigmennie. Természetesen megvan már holnapra a stratégiánk, és a mai eredmények bizakodásra adnak okot. A csapat egész éjjel dolgozott a tegnap felmerült problémán, és azt hiszem, hogy sikerült jó megoldást találnunk. Holnap a Michelin gumik is hozzá fognak minket segíteni ahhoz, hogy elérjük célunkat.”
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”