Jaguar: Webber kilencedik, Wilson tizenötödik

írta: Motorsportal
2003. október 10. 15:23
A Jaguar versenyzője, Mark Webber a kilencedik legjobb időt autózta a Japán Nagydíj első időmérő edzésén, amivel közvetlenül az élcsapatok versenyzői mögött végzett. Csapattársa, Justin Wilson a tizenötödik lett, így holnap ő lép hatodikként pályára.

Mark Webber:
"Ma számos gyors pilóta tette meg köreit a pályán, és nagyon örülök neki, hogy az élcsapatok versenyzői mögött, kilencedikként végeztem. Hihetetlen érzés kevés üzemanyaggal haladni ezen a pályán. A G-nehézségi erőnek köszönhetően igazán remek mulatság itt Formula-1-es autót vezetni. A pálya aerodinakimailag nagy kihívást jelent, ami a motorra is nagy nyomást gyakorol. Nagyon nehéz lépést tartani a nagyokkal, de a BAR-Honda, Sauber és Toyota csapatok ellen fogunk küzdeni az ötödik helyért a konstruktőrök versenyében. A hétvége jól kezdődött a számunkra, és jól érzem magam a holnapi mindent eldöntő időmérőt megelőzően."

Justin Wilson:
"A nap folymán teljesített leggyorsabb körömmel meg vagyok elégedve. Ez egy nagyon nehéz pálya, de nekem tetszik. Az első szektor nagyon nehéz, és nem lehet hibázni. A legkisebb tévesztés is az autó irányíthatatlanságához vezet, ami sok időbe kerülhet. A délelőtt folyamán kisebb problémák merültek fel nálam, azonban a második szabadezésen már az időmérőre összpontosíthattunk. Sok kilométert teljesíettem a mai nap folyamán."

Mark Gillan:
"Eredményes napot zártunk, amely során 770 kilométert teljesítettünk technikai problémák nékül. Az első négy versenyző között nagyon szoros a küzdelem. A kilencedik hely éppen ezért nagyon is megfelelő. Az csalódást jelentett, hogy Justin nem tudta jobban megközelíteni Markot, de az egész nap folyamán folyamatosan javult a körideje. Befejeztük a versenyre való felkészülésünket és az abroncsokkal, illetve a belállításokkal is meg vagyunk elégedve. Mivel négy csapat is az ötödik helyért harcol, ezért a holnapi nap nagyon érdekes lesz, mivel az már nagyban befolyásolja majd a futam végeredményét, mivel ezen a pályán nehéz az előzés."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ