„Javaslom srácok, hagyjatok minket versenyezni”

írta: M4Sport
2016. december 01. 20:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton fittyet hányt a Mercedes utasítására, Romain Grosjean alaposan felbosszantotta magát Carlos Sainz manővere után, Nico Rosberg a világbajnoki címet ünnepelte. Az ESPN segítségével ismét összegyűjtöttük a hétvége legemlékezetesebb rádiós üzeneteit.

„Ezek a defektek már tényleg fel***nak” – jelentette Danyiil Kvjat a második szabadedzésen. Az orosz csalódottságát meg lehet érteni, hiszen az első szabadedzés nagy részét azért hagyta ki, mert autója defektet kapott, erre ismét „áldozattá” válik…

„Húúú! Gyerekjáték” – így ünnepelte Pascal Wehrlein azt, hogy az év utolsó időmérőjén bejutott a Q2-be, jelezve, bőven megérdemel még egy lehetőséget a királykategóriában. Aggódnia persze egyelőre nem kell, hiszen a Sauber állítólag szívesen alkalmazná és a Manortól is kaphat egy másik évet. Ha ilyen „könnyen” megy a továbbjutás, ez nem is csoda!

„Nem hiszem, hogy valaha is volt ehhez hasonló hibánk” – Jenson Button a balszerencsét okolta kieséséért pályafutása utolsó Forma–1-es futamán. 2009 világbajnokának – és megannyi mókás rádiós üzenet szülőatyjának – McLaren-Hondáján a felfüggesztés hibásodott meg a futam 12. körében, ami egyúttal az utolsó is volt 17 éves pályafutása során…

„Elegem van! Kérdezd meg az FIA-t mit akarnak, de lekényszerített a pályáról…” – címzett egy kérdést Grosjean az FIA versenyigazgatójának, Charlie Whitingnak a Haas boxán keresztül, miután Sainz leterelte a pályáról az utolsó sikánban.

„Oké Lewis, ez egy utasítás: 45,1-es körökre van szükségünk a győzelemhez” – „Javaslom srácok, hagyjatok minket versenyezni” – a szezon egyik legemlékezetesebb üzenetére a bajnoki döntőig kellett várni. Hamilton ezekkel a szavakkal jelezte, nem foglalkozik a Mercedes utasításával és folytatja a taktikázást (lassította a mezőnyt, hogy a riválisok támadhassák Rosberget).

„Lewis, itt Paddy. Gyorsítanod kell, hogy megnyerjük a versenyt. Ez egy utasítás” – „Paddy, őőő valójában vezetem a versenyt, és kényelmes a helyzet” – tovább folytatódott a „vita” Hamilton és a Mercedes között. Ezúttal a technikai izgató, Paddy Lowe próbált nyomást gyakorolni a pilótára.

„IGEEEN! Világbajnok! **** briliáns!” – Rosberg régi harcostársát, a versenymérnökként dolgozó Tony Rosst is magukkal ragadták az érzelmek, miután a német világbajnokként haladt át a célon.

„Bébi, annyira büszke vagyok rád” – „Megcsináltuk, megcsináltuk!” – a leintést követően Rosberg felesége, Vivian is odafért a rádióhoz, hogy gratuláljon az új bajnoknak, aki azonnal válaszolt.

„Sohasem fogom elfelejteni ezt a pillanatot, ezt a csapatot, és a munkátokat. Köszönöm mindenkinek srácok…” – így búcsúzott Felipe Massa pályafutása utolsó F1-es futamán a Williamstől.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”