Javult a viszony és az új szerződésre sem kell sokat várni

írta: M4Sport
2016. május 27. 17:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ami 12 hónappal korábban még szinte elképzelhetetlennek tűnt, az ma már „formalitás” csupán: a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner a Monacói Nagydíj helyszínén bejelentette, a bikások közel kerültek ahhoz, hogy szerződést hosszabbítsanak motorpartnerükkel, a Renault-val.

A 2015-ös szezon során olyannyira megromlott a Renault és a Red Bull kapcsolata, hogy a bikások csak azután döntöttek úgy, folytatják együttműködésüket a franciákkal, miután a Mercedestől és a Ferraritól is kosarat kaptak, a McLaren közbenjárásának köszönhetően pedig a Honda-motorokról is lecsúsztak. Maradtak tehát a TAG Heuer „márkajelzésű” Renault-egységek, melyek a vártnál sokkal jobban teljesítettek az idei év elején, ez pedig a felek kapcsolatán is változtatott.

A hetekben nyilvános sárdobálás helyett folyamatosan pozitív nyilatkozatokat olvashattunk a Red Bull és a Renault részéről is, a franciák sportigazgatója, Cyril Abiteboul pedig nemrég kijelentette, boldogan hosszabbítana a bikásokkal. Úgy tűnik, erre hamarosan hivatalosan is sor kerül, hiszen Monacóban Horner is hasonló nyilatkozatot tett. „Javult a kapcsolatunk a Renault-val” – kezdte a Red Bull csapatvezetője. „Egyszerű formalitás csupán, hogy a nagyon közeli jövőben meghosszabbítsuk az együttműködést” – tette hozzá, majd a részletekről is beszélt.

Elmondta például, hogy bár sokat javult a felek kapcsolata, az erőforrásokat minden valószínűség szerint a folytatásban is a svájci óragyár nevét viselik majd. „Azt hiszem, minden nagyon jól működik úgy, ahogyan most van, szóval nem látok okot a változtatásra. A Renault a saját csapatán keresztül hirdetheti magát és örülnek ennek az együttműködésnek is. Számunkra és a TAG számára is pozitív a dolog, szóval mindenki boldog. Először is véglegesítenünk kell a motorszerződést a következő évekre, de egy ponton a TAG-os srácokkal is beszélni fogunk. De több éves szerződésünk van velük.”

Daniel Ricciardo csütörtökön már az új Renault-motort használta, a második edzésen pedig a Mercedes versenyzőit is legyőzte. Bár Horner kiemelte, a franciák segítsége is kellett a jó kezdéshez, azért azt is megjegyezte, pilótája nemcsak az új egység miatt volt gyors. „Ezen a pályán számít legkevésbé a motor, de ha kapsz valamit, azért légy hálás! A motor vezethetősége jó, és azt hozza, amit ígértek, ez pedig igazán biztató” – magyarázta a tapasztalt sportvezető, aki továbbra is óvatos a szombati esélyek kapcsán. „Ezeken a pályákon vagyunk a legesélyesebbek, de a Mercedes sokat gyorsulhat, ha feltekeri a motorját. Az is csodás lenne, ha ott lennénk az első sorban” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”