John Surtees nem szimpatizál az új időmérő edzéssel

írta: Motorsportal
2003. november 11. 09:20
John Surtees, aki Formula-1-es pályafutását megelőzően motorversenyeken vett részt - az 1964-es esztendőben, egy szoros hajrában, világbajnoki címet szerzett a Ferrari színeiben - még ma is lelkes rajongója a sportágnak.

Az egykori világbajnok nemrég elmesélte, hogy mit gondol a jelenkor versenyzőiről és az új időmérő edzésről.

Surtees úgy véli, hogy Michael Schumachert nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata. "Látom a tüzet és a megszállottságot a szemében. Látszik, hogy szereti, amit csinál. A Ferrari pedig olyan neki, mint egy család."

"Jacques Villeneuve nem segített a saját helyzetén azzal, ahogy az idén a versenyzéshez hozzáállt. Nem hiszem, hogy különösebben érzékenyen érintette volna, hogy mi fog történni a BAR-Honda pilótai állásával. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy Jacques nem felejtette el, hogy egy pilótát elsősorban a csapattársához hasonlítanak, és teljesítményét az övéhez hasonlítják. Meglepett, hogy Jaques lassabb volt Jensonnál." John Surtees azt tanácsolja az 1997-es esztendő világbajnokának, hogy menjen a Jaguárhoz, ahol a teljesítmény függvényében fizetnének neki.

Az új időmérő edzés egy cseppet sem tetszik a legendás versenyzőnek. "Nem hiszem, hogy ez sok izgalmat jelentett volna. Egyik autó a másik után tette meg a körét, s ez semmiképpen nem mondható szórakoztatónak."

Míg az idősebb Schumacherről elismerően nyilatkozott, testvérét nem tartja olyan nagy tehetségnek. "Ralf a BMW-Williams egyik gyenge pontja. Egyik napon tud nagyon gyorsan menni, azonban nagyon sok nála a "ha". Bár nem tudok sokat azon híresztelésekről, amelyek szerint Montoya a McLarennél folytatná pályafutását, de szerintem az lett volna a legjobb, ha a saját csapatára összpontosított volna."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"