Jól sikerült a Mercedes bejáratása – és a motorhang is javult

írta: M4Sport
2016. február 19. 18:45
FOTÓ: ©Mercedes/Twitter

Paddy Lowe technikai vezető szerint a motor érezhetően hangosabb lett egy kicsit.

Pénteken zajlott le a Mercedes-istálló immáron hagyományosnak mondható tesztszezon előtti bejáratása az angliai Silverstone-ban, és a filmes nap keretében megtett próbakörök teljes sikerrel zárultak. Az alakulat technikai főnöke, Paddy Lowe ebédidő környékén a hibátlan kezdésről beszélt, illetőleg arról, hogy az első tapasztalatok alapján meghozta-e a gyümölcsét a hangosabb motorok érdekében tett számos erőfeszítés.

„Nagyon jól ment” – nyilatkozta a szakember a Sky Sports-televíziónak. „10:15-kor már pályán voltunk ami egyébként csak 10:00-kor nyitott és minden nagyon jól sikerült. Le sem kellett vennünk a motorborítást az egész délelőtt folyamán, ami nagyon jó jel az eddig elért megbízhatóság szempontjából. Ami a motorhangot illeti, igen, az tényleg hangosabbnak tűnik egy kicsit – de azt hiszem, ezt igazán csak akkor ítélhetjük majd meg, amikor egyszerre több autó lesz a pályán, és akkor majd látni fogjuk, hogy sikerült-e, amit elterveztünk – de eddig úgy néz ki, hogy igen.”

Mint ismeretes, az idei szezontól kezdve az autókon nem egy, hanem minimum kettő, de akár három kipufogó-kivezetés is helyet kaphat, az extra csövek pedig egyenesen a megkerülő-szelep (wastegate) felől érkeznek majd – az azon keresztüláramló gázokat korábban visszavezették a fő kipufogóba, ami tompította a zajokat. Az újságírók és a szurkolók körében gyorsan felmerült a kérdés, hogy az új gázáramoltatási lehetőségeket egyes „kreatív” mérnökök nem használják-e majd ki extra leszorítóerő generálása céljából, Lowe azonban most kategorikusan cáfolta, hogy ilyesmiben gondolkodnának.

„Nem, itt most tényleg csak a hangról van szó. A cél az, hogy a fő kipufogócső „tisztább” hangzású legyen, de majd meglátjuk, hogy mi lesz. A mai nap csak a filmezésről szól, ezen kívül talán csak arról, hogy biztosak legyünk benne, hogy azonnal pályára tudunk majd hajtani hétfő reggel, amikor a rendes tesztek elkezdődnek, és hogy észrevegyük, hogy van-e bármiféle komoly gond, ami felett korábban elsiklott a figyelmünk – de eddig minden rendben ment” – mondta.

A nap folyamán már bemutattuk látogatóinknak a Mercedes W07-esről készült első videofelvételt, most pedig itt a második is, ezúttal a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal a Forma–1-es versenygép volánjánál.

A kocsit elsőként kipróbáló Nico Rosberg, valamint a délután autóba ülő Hamilton összesen több mint 98 kilométert tettek meg, a csapat tehát csaknem maximálisan kihasználta a filmes nap során összesen engedélyezett 100 kilométeres távot.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki