Jos Verstappen: Ez egy hosszú távú megállapodás

írta: M4Sport
2016. május 05. 12:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jos Verstappen utalt rá, a Red Bull csütörtöki bejelentésével fia, Max hosszú távra elkötelezte magát az osztrák istállóhoz.

Max Verstappen csupán 2014-ben írta alá szerződését a Red Bull-lal (nem a versenycsapattal, hanem a két istállót tulajdonló céggel), 2015-ben mutatkozott be az F1-ben a Toro Rossónál, és az ötödik 2016-os hétvégétől már a Red Bull versenyzőjének vallhatja magát. Villámkarrier ez egy fiatalembertől, aki még mindig csak 18 esztendős. És ez még csak a kezdet!

Az édesapa, Jos Verstappen kulcsszerepet vállalt abban, hogy fia ilyen hamar ilyen magasra jutott. És talán a mostani előléptetés gyorsaságában is. Az egykori F1-es versenyző ugyanis amolyan menedzserként már a múlt év második felétől próbált nyomást gyakorolni a Red Bullra. Többször is jelezte, fia nem tervez sokáig „parkolni” a Toro Rosso „nevelőegyesületében”, ha lehet, már 2017-től egy élcsapathoz szerződnének. A Red Bull nyilvánvalóan nem akart lemondani csiszolatlan gyémántjától, így a mostani döntésével tulajdonképpen saját helyzetén is javított.

Ezt jelzi az is, hogy Jos Verstappen a holland GPUpdate-nek már úgy nyilatkozott a bejelentés után, hosszabb távra terveznek Milton Keynesszel. „Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok! Ez egy valódi élcsapat, a mi célunk Maxszal pedig mindvégig az volt, hogy egy élcsapathoz kerüljünk. Ez egy hosszú távú megállapodás a Red Bull-lal, ami nagyon fontos számunkra. Sokat tanulhat a csapatról és az autójukról, ami nagyon fontos a jövő szempontjából.”

Úgy tűnik, a Mercedes és a Ferrari egy időre lemondhat arról, hogy elhalássza az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetségének kikiáltott hollandot a riválistól.

Bár Verstappennek nem lesz könnyű dolga, ha tartani akarja a lépést a korábban már Sebastian Vettel életét is megkeserítő Daniel Ricciardóval, édesapja biztosra veszi, hogy fia sikerrel veszi az akadályokat. „Semmi kétségem efelől! Figyelembe véve, hogy Max még mindig csak fejleszti önmagát, valamint hogy eközben hogyan teljesít… Nos, jól csinálja! A csapatváltás gyorsan jött, talán némi időre is szüksége lesz ahhoz, hogy megismerje az autóját és az embereket, akikkel együtt fog dolgozni, hiszen minden új számára. De rendben lesz” – tekintett előre.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#7 Thibczy 2016. május 06. 01:08  
f1m12:
a Rb nem rossz gép. Max meg tényleg tehetséges. fel sem merült bennem, h Fisichellával kell összehasonlítanom, már bocs. beült a Toroba, és nem vallott szégyent, pedig előtte nem vezetett. most már tapasztalt is. akkor is, ha nem érzi maga alatt tökéletesnek a gépet, nem gondolom, h belebukik. ki érzi tökéletesnek? ja, a Mercedesesek

Hát igen. Fisichella nem volt éppen top pilóta, még másodhegedűsnek is gyenge volt a Renault-ban.

f1m12
#6 f1m12 2016. május 05. 14:47  
kulcsarb:
rizikós ez Verstappennek, emlékezzünk csak, mit történ Fisichellával a Ferrariban! berakták Massa helyére, de annyira más volt a Ferrari mint a ForceIndia, hogy csak szenvedett, nem érezte jól magát az autóban, így az eredmények is elmaradtak, ha Verstappen valamiért (bármiért) nem teljesít jól a RedBullban, jövőre szívfájdalom nélkül visszarakják a TorroRossoba, egy ilyen kitétel tuti benne van abban a "hosszútávú" szerződésben, nem beszélve arról, hogy akkor a többi csapat is csak legyinteni fog rá, nem pedig álomfizetéssel csábítani, kíváncsi vagyok, hogy többet fog-e keresni, mint idén Ricciardo?

a Rb nem rossz gép. Max meg tényleg tehetséges. fel sem merült bennem, h Fisichellával kell összehasonlítanom, már bocs.
beült a Toroba, és nem vallott szégyent, pedig előtte nem vezetett.
most már tapasztalt is.
akkor is, ha nem érzi maga alatt tökéletesnek a gépet, nem gondolom, h belebukik. ki érzi tökéletesnek? ja, a Mercedesesek

ddb
#5 ddb 2016. május 05. 13:49  

Jost is megnézném egy hétvégén egy Toro Rossoban.

bocee13
#4 bocee13 2016. május 05. 13:45  
kulcsarb:
rizikós ez Verstappennek, emlékezzünk csak, mit történ Fisichellával a Ferrariban! berakták Massa helyére, de annyira más volt a Ferrari mint a ForceIndia, hogy csak szenvedett, nem érezte jól magát az autóban, így az eredmények is elmaradtak, ha Verstappen valamiért (bármiért) nem teljesít jól a RedBullban, jövőre szívfájdalom nélkül visszarakják a TorroRossoba, egy ilyen kitétel tuti benne van abban a "hosszútávú" szerződésben, nem beszélve arról, hogy akkor a többi csapat is csak legyinteni fog rá, nem pedig álomfizetéssel csábítani, kíváncsi vagyok, hogy többet fog-e keresni, mint idén Ricciardo?

Azért abba gondolj bele, hogy a Ferrari 2009-ben egy hulladék volt és csak év közepére értették meg az autó viselkedését. Fisischella meg a spai megmozdulásán kívül nem sok mindent mutatott abban az évben, arról nem is beszélve, hogy egy kiöregedett középszerű versenyző volt. De ott van ellenpéldának Vettel a BMW-vel, Kobajasi a Toyotával vagy idén Vandoorne a Mclarennel. Aki tényleg tehetséges fiatal pilóta az már az első alkalommal meg tudja mutatni, hogy ő a "faszagyerek" és érdemes velük tervezni.

Egyébként én örülök VES Red Bullos szerződésének, de egy kicsit sajnálom, hogy Kvyatnak itt befellegzett a pályafutása. Kellett volna neki még plusz egy év a Toroban hogy legyen egy kis magabiztossága, mert tavaly is látszott rajta, hogy nem bírja ezt a nyomást. Tudott nagy versenyeket futni, csak az a baj, hogy ezzel egyenes arányosságban nőttek a hibák is.

nova76
#3 nova76 2016. május 05. 13:23  
kulcsarb:
másfelől nekünk nézőknek nagyon izgalmas lesz :D Kvjatnál azért tuti jobb lesz!

vagy nem. Nincs mérce, mert saintz is új

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. május 05. 12:46  

másfelől nekünk nézőknek nagyon izgalmas lesz :D
Kvjatnál azért tuti jobb lesz!

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. május 05. 12:44  

rizikós ez Verstappennek,

emlékezzünk csak, mit történ Fisichellával a Ferrariban!
berakták Massa helyére, de annyira más volt a Ferrari mint a ForceIndia, hogy csak szenvedett, nem érezte jól magát az autóban, így az eredmények is elmaradtak,

ha Verstappen valamiért (bármiért) nem teljesít jól a RedBullban, jövőre szívfájdalom nélkül visszarakják a TorroRossoba,
egy ilyen kitétel tuti benne van abban a "hosszútávú" szerződésben,

nem beszélve arról, hogy akkor a többi csapat is csak legyinteni fog rá, nem pedig álomfizetéssel csábítani,

kíváncsi vagyok, hogy többet fog-e keresni, mint idén Ricciardo?

HairHungary