Jos Verstappen figyelmeztette fia kritikusait

írta: M4Sport
2016. november 22. 19:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen ellenfelei és kritikusai már most elfelejthetik, hogy a fiatal pilóta változtat agresszív stílusán, ő ugyanis azért érkezett a királykategóriába, hogy versenyezzen riválisaival – jelentette ki a Red Bull felfedezettjének édesapja.

Az ifjú holland gyorsan letette névjegyét a királykategóriában: tavaly óta szinte folyamatosan a figyelem középpontjában van agresszív előzései és védekező manőverei miatt. Ezeket látva sokan már most a legnagyobbakhoz hasonlították (így történt ez a Brazil Nagydíj után is, ahol sziporkázott az utolsó körökben), viszont a kritikákból is bőven kijutott neki első két évében.

A legtöbbször azért bírálták, mert túl agresszíven védekezik (még egy szabályt is pontosítottak az incidensek miatt); emiatt néhány vetélytárs is megszólta, és arra kérte, legyen óvatosabb a versenypályán. Apja szerint azonban Verstappen nem fog megváltozni. „Nem mások miatt vagyunk itt, hanem saját magunk miatt” – jelentette ki Jos egy interjú során. „Magunkért és a Red Bullért versenyzünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el számukra” – tette hozzá.

„Gondoljanak bármit – és akár legyenek mérgesek –, de az embereknek az eszükbe kell vésniük, hogy Max azért van itt, hogy versenyezzen. Ugyanezt tette Sebastian (Vettel) ellen is Brazíliában. Azt hiszem, az egy jó manőver volt. Megpróbálta megelőzni a negyedik kanyarban, de nem sikerült. Sebastian egy kicsit kitolta őt, majd Max ugyanezt tette. Az emberek ezt akarják látni!” – magyarázta.

„Néha Max manővere működik, néha Sebastiané. És pontosan ez az, amit látni szeretnénk” – hangsúlyozta a korábbi Benetton-pilóta, akivel nemrég a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is elbeszélgetett, hiszen meg szerette volna kérni, figyelmeztesse fiát arra, hogy legyen körültekintőbb a két bajnokaspiránssal az év utolsó versenyein.

Jos Verstappen korábban már jelezte, úgy érzi, a sajtó felfújta a beszélgetéssel kapcsolatos híreket, most pedig igyekezett egyértelművé tenni, hogy fia sohasem kockáztatna meg egy balesetet, így ettől a mindent eldöntő Abu-dzabi Nagydíjon sem kell tartani. „Semmit sem akarunk befolyásolni. Csak a saját versenyünket akarjuk futni, ezért vagyunk itt, ahogyan azt Brazíliában is láthatták. Nem azért vagyunk itt, hogy kilökjünk valakit. A Red Bullért versenyünk, ők pedig nagyszerű munkát végeznek a fiammal. Max szeret itt lenni, és élvezi a versenyzést” – zárta gondolatát a holland.

Oszd meg!

19 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Mr. Répatorta balneológus
#19 Mr. Répatorta balneológus 2016. november 23. 20:51  
GreenHonda:
Azért ez nem ilyen egyszerű:) Voltak év közben beugró pilóták, akik azonnal tudtak teljesíteni, és mindegy, ki mellett:)

Voltak negatívumok is, mint pl. szegény Fisico 2009-ben, aki alig várta, hogy végre olaszként a Ferrariban ülhessen.

F1890
#18 F1890 2016. november 23. 20:21  
GreenHonda:
Azért ez nem ilyen egyszerű:) Voltak év közben beugró pilóták, akik azonnal tudtak teljesíteni, és mindegy, ki mellett:)

akkor közelsem volt ennyire kifinomult egy autó.

albutr
#17 albutr 2016. november 23. 19:12  
SANI{Ó:
így is van! és még 8-10 ilyen ifjú VERSENYZŐ várja, hogy a mákvadász, kocsikázós vonatozós, spórolós, író asztal mellöl eldöntött előnyt élvezők (pl Rosberg) helyett végre beülhessenek és igazi futamokat lássunk, aminek a zseni Max csak egyik résztvevője a sokból. Nagyon be kéne vezetni az inaktivitás pontot és 2-3 futam után mikor csak lébecol, le kell tiltani 3 futamra és átadatni a helyét egy tényleg versenyzőnek!

ha vb-ről lenne szó Max is így tenne mint ahogyan most Rosberg.

Lewisthebest
#16 Lewisthebest 2016. november 23. 17:38  
GreenHonda:
Azért ez nem ilyen egyszerű:) Voltak év közben beugró pilóták, akik azonnal tudtak teljesíteni, és mindegy, ki mellett:)

Nem azt mondtam, hogy nem volt még ilyen csak, hogy többnyire aki szezon közbe váltott az besült. Akinek meg sikerült azok között meg olyan nevek vannak mint mondjuk Schumacher aki utána 7 bajnoki címig jutott szóval az elég jó ómen ha valakinek ez így megy.

GreenHonda
#15 GreenHonda 2016. november 23. 17:12  
Lewisthebest:
Abból a 15 futamból szerintem jó volt: Spanyol, Kanada, Baku, Ausztria, Brit, Maláj, Japán, Mexikó, Brazil Átlagos: Magyar, Német, Szingapúr, Olasz és sz*r: Monaco meg SPA Ez azért nem rossz arány egy szezon közbeni csapatváltás után. Azért ne felejtsük el, hogy a legtöbben akik a szezon közben átültek egy új autóban elég rendesen elvéreztek, Ocon is rendszeresen kikap Wehrleintól aztán a birkák meg rinyálnak a kommentekbe, hogy mért a Francia kapja a Force Indiát amikor a Német rendszeresen jobb csak azt felejtik el, hogy az egyik már több ezer km-ert belerakott az autóba a másik meg éppen próbálja megtalálni a kényelmes üléspozíciót meg a beállításokat. Max is azt nyilatkozta, hogy Malajziában volt először olyan, hogy magának állította be az autóját és nem Ricsi setupját másolta és valóban az évad második fele óta nyers tempóban rengeteget fejlődött az Ausztrálhoz képest. Az évad első felében az időmérő párbajuk 7-1 volt Danielnek, a nyári szünet óta meg 5-3 Maxnak. Valóban voltak olyan futamai ahol a saját hülyesége miatt súlyos pontokat bukott, de hát kinek nem? A Mercedeses duó is összeütközött már egy párszor és ők a bajnoki címért mennek, Alonso is repült egyet Gutierrez hátán, Kimi Monacoban is ütközött meg Braziliában is, Vettel Malajziában stb stb. A hiba a versenyzés része. Ettől sokkal több pont ment el a 2-3 futamig tartó kuplunghibákon illetve bukott a csapattársához képest Vettel torpedója miatt Malajziában is aztán volt még váltóhiba meg a rossz taktika miatt bukta a 2. helyet Braziliában is. Szvsz ha Kvyatot kidobják már tavaly év végén és Verstappen nem a szezon közbe kezd el ismerkedni az új autóval akkor a vb 3. helyért legalább egyenlő esélyekkel indultak volna Ricciardoval. Így 4. vagy 5. hely lesz belőle, a körülmények után ez is szép. Lewisra áttérve rá valóban ezt mondták és nem lett igazuk? A korszak egyik meghatározó versenyzője lett már 3x-os bajnok és, ha visszavonul legenda lesz. Ezeket a bajnoki éveket meg felesleges összehasonlítani az RB-vel mert Webber egyedül 2010-ben volt közel Vettelhez akkor is csak azért mert a Németnek sokkal több műszaki hibája volt. Az utolsó futamra még úgy érkeztek, hogy az Ausztrál állt előrébb a pontversenybe ami miatt Webber sírt is egy sort, hogy már Braziliában őt kellett volna támogatni és átadni neki a győzelmet. Szóval kb az utolsó futamra hasonlóan érkeztek meg mint most Hamilton és Rosberg és végül az esélytelenek nyugalmával induló Vettel távozott bajnokként. Ehhez persze ott az utolsó futamon kellett egy adag szerencse is az SC-vel különben Alonso simán behúzta volna a 4. helyen végig araszolva. Szóval nem látok túl nagy különbséget mert itt is ha az autó működött akkor Lewis magabiztosan nyert év végén, idén viszont rendesen megtalálta a balszerencse többször indult a mezőny közepéről vagy végéről, kiütötték az 1-es kanyarba, ütköztek Rosberggel, megállt a motor 1. helyen haladva, így senkinek nem lenne egyszerű.

Azért ez nem ilyen egyszerű:) Voltak év közben beugró pilóták, akik azonnal tudtak teljesíteni, és mindegy, ki mellett:)

Lewisthebest
#14 Lewisthebest 2016. november 23. 15:59  
frontember:
Verstappenben komoly lehetőségek vannak, de egyelőre 15 versenyt futott kábé a Red Bullal, és produkált ebből 2 zseniálisat, további 4-5 kitűnőt, és még néhány olyat, ami elvárható abban a kocsiban. Plusz csinált néhány feleslegesen hatalmas hülyeséget is, amivel tönkretette a saját versenyét. Emlékeim szerint Hamilton első évében csinált 10 zesniális futamot, 5-6 elvárhatót, és néhány akkora hülyeséget, amivel elveszítette a címet a végén. Úgyhogy mielőtt magunk alá vizelünk gyönyörűségtől, meg Sennához hasonlítjuk ezt a kölyköt, meg minden idők legjobbjának kiáltjuk ki, azelőtt várjunk már vagy 6-8 évet hirtelen, nézzük már meg, mire megy. Ugyanis halkan emlékeztetnék arra, hogy Hamiltonra is mindenki ugyanezeket mondta, ugyanilyen brutális futamai voltak, és lám, idén 90% eséllyel elveszíti azt a címet, amire Vettel 4. címe esetén mindenki azt mondta, hogy űrautóval baromi könnyű. Vettel zsenialitása, amivel sorozatban behúzta mind a 4 címet, idén derül ki, amikor láthatóan nem annyira könnyű űrautóval sem. Verstappennek még nagyon sokat kell bizonyítania.

Abból a 15 futamból szerintem jó volt: Spanyol, Kanada, Baku, Ausztria, Brit, Maláj, Japán, Mexikó, Brazil
Átlagos: Magyar, Német, Szingapúr, Olasz
és sz*r: Monaco meg SPA
Ez azért nem rossz arány egy szezon közbeni csapatváltás után. Azért ne felejtsük el, hogy a legtöbben akik a szezon közben átültek egy új autóban elég rendesen elvéreztek, Ocon is rendszeresen kikap Wehrleintól aztán a birkák meg rinyálnak a kommentekbe, hogy mért a Francia kapja a Force Indiát amikor a Német rendszeresen jobb csak azt felejtik el, hogy az egyik már több ezer km-ert belerakott az autóba a másik meg éppen próbálja megtalálni a kényelmes üléspozíciót meg a beállításokat. Max is azt nyilatkozta, hogy Malajziában volt először olyan, hogy magának állította be az autóját és nem Ricsi setupját másolta és valóban az évad második fele óta nyers tempóban rengeteget fejlődött az Ausztrálhoz képest. Az évad első felében az időmérő párbajuk 7-1 volt Danielnek, a nyári szünet óta meg 5-3 Maxnak. Valóban voltak olyan futamai ahol a saját hülyesége miatt súlyos pontokat bukott, de hát kinek nem? A Mercedeses duó is összeütközött már egy párszor és ők a bajnoki címért mennek, Alonso is repült egyet Gutierrez hátán, Kimi Monacoban is ütközött meg Braziliában is, Vettel Malajziában stb stb. A hiba a versenyzés része. Ettől sokkal több pont ment el a 2-3 futamig tartó kuplunghibákon illetve bukott a csapattársához képest Vettel torpedója miatt Malajziában is aztán volt még váltóhiba meg a rossz taktika miatt bukta a 2. helyet Braziliában is. Szvsz ha Kvyatot kidobják már tavaly év végén és Verstappen nem a szezon közbe kezd el ismerkedni az új autóval akkor a vb 3. helyért legalább egyenlő esélyekkel indultak volna Ricciardoval. Így 4. vagy 5. hely lesz belőle, a körülmények után ez is szép. Lewisra áttérve rá valóban ezt mondták és nem lett igazuk? A korszak egyik meghatározó versenyzője lett már 3x-os bajnok és, ha visszavonul legenda lesz. Ezeket a bajnoki éveket meg felesleges összehasonlítani az RB-vel mert Webber egyedül 2010-ben volt közel Vettelhez akkor is csak azért mert a Németnek sokkal több műszaki hibája volt. Az utolsó futamra még úgy érkeztek, hogy az Ausztrál állt előrébb a pontversenybe ami miatt Webber sírt is egy sort, hogy már Braziliában őt kellett volna támogatni és átadni neki a győzelmet. Szóval kb az utolsó futamra hasonlóan érkeztek meg mint most Hamilton és Rosberg és végül az esélytelenek nyugalmával induló Vettel távozott bajnokként. Ehhez persze ott az utolsó futamon kellett egy adag szerencse is az SC-vel különben Alonso simán behúzta volna a 4. helyen végig araszolva. Szóval nem látok túl nagy különbséget mert itt is ha az autó működött akkor Lewis magabiztosan nyert év végén, idén viszont rendesen megtalálta a balszerencse többször indult a mezőny közepéről vagy végéről, kiütötték az 1-es kanyarba, ütköztek Rosberggel, megállt a motor 1. helyen haladva, így senkinek nem lenne egyszerű.

frontember
#13 frontember 2016. november 23. 14:57  

Verstappenben komoly lehetőségek vannak, de egyelőre 15 versenyt futott kábé a Red Bullal, és produkált ebből 2 zseniálisat, további 4-5 kitűnőt, és még néhány olyat, ami elvárható abban a kocsiban. Plusz csinált néhány feleslegesen hatalmas hülyeséget is, amivel tönkretette a saját versenyét. Emlékeim szerint Hamilton első évében csinált 10 zesniális futamot, 5-6 elvárhatót, és néhány akkora hülyeséget, amivel elveszítette a címet a végén.

Úgyhogy mielőtt magunk alá vizelünk gyönyörűségtől, meg Sennához hasonlítjuk ezt a kölyköt, meg minden idők legjobbjának kiáltjuk ki, azelőtt várjunk már vagy 6-8 évet hirtelen, nézzük már meg, mire megy. Ugyanis halkan emlékeztetnék arra, hogy Hamiltonra is mindenki ugyanezeket mondta, ugyanilyen brutális futamai voltak, és lám, idén 90% eséllyel elveszíti azt a címet, amire Vettel 4. címe esetén mindenki azt mondta, hogy űrautóval baromi könnyű. Vettel zsenialitása, amivel sorozatban behúzta mind a 4 címet, idén derül ki, amikor láthatóan nem annyira könnyű űrautóval sem.

Verstappennek még nagyon sokat kell bizonyítania.

Zasalamel
#12 Zasalamel 2016. november 23. 12:03  
mpiere:
hja, még az is ahogy ezek után di Grassi blokkolni is próbálta, hogy ne tudjon gyors köröket futni. mondjuk nem nagyon figyeltem mi volt utána, de remélem Buemi jól bemosott neki.

Azt én is észrevettem, di Grassi pont akkor jött ki amikor Buemi futotta a leggyorsabb körét és ami durva h utána azt nyilatkozta h szerinte Buemi szabálytalankodott meg blokkolta, kicsit sem volt elszállva a brazil... :D

kaktusz1
#11 kaktusz1 2016. november 23. 10:48  
kispinky:
Lehet, hogy Ő Oberle :D

:D

mpiere
#10 mpiere 2016. november 23. 10:32  
Balrog:
persze. az idei év legundorítóbb autósport eseménye volt a komplett szezonzáró. úgyhogy remélem az F1 nem így végződik

hja, még az is ahogy ezek után di Grassi blokkolni is próbálta, hogy ne tudjon gyors köröket futni. mondjuk nem nagyon figyeltem mi volt utána, de remélem Buemi jól bemosott neki.

Balrog
#9 Balrog 2016. november 23. 10:22  
mpiere:
de azt tudod hogy a végén mégis Buemi nyert, mert megfutotta a másik autóval a leggyorsabb kört és kapott érte 2 pontot,és így megelőzte az őt felöklelő di Grassit?

persze. az idei év legundorítóbb autósport eseménye volt a komplett szezonzáró. úgyhogy remélem az F1 nem így végződik

mpiere
#8 mpiere 2016. november 23. 10:07  
Balrog:
És akkor ha Rosberg pl. így döntené el a címet? Az életfogytiglani aktivitáspontokat biztosítana neki, vagy inkább eltiltanád a viharba? :D https://www.youtube.com/watch?v=k0F9_ExTKmU

de azt tudod hogy a végén mégis Buemi nyert, mert megfutotta a másik autóval a leggyorsabb kört és kapott érte 2 pontot,és így megelőzte az őt felöklelő di Grassit?

kispinky
#7 kispinky 2016. november 23. 09:57  
kaktusz1:
"spórolós, író asztal mellöl eldöntött előnyt élvezők (pl Rosberg)" Istenem !! Szánalmas életed lehet...gondolom a Chemtrail, HAARP ügyekben is otthon vagy. :)

Lehet, hogy Ő Oberle :D

kaktusz1
#6 kaktusz1 2016. november 23. 09:49  
SANI{Ó:
így is van! és még 8-10 ilyen ifjú VERSENYZŐ várja, hogy a mákvadász, kocsikázós vonatozós, spórolós, író asztal mellöl eldöntött előnyt élvezők (pl Rosberg) helyett végre beülhessenek és igazi futamokat lássunk, aminek a zseni Max csak egyik résztvevője a sokból. Nagyon be kéne vezetni az inaktivitás pontot és 2-3 futam után mikor csak lébecol, le kell tiltani 3 futamra és átadatni a helyét egy tényleg versenyzőnek!

"spórolós, író asztal mellöl eldöntött előnyt élvezők (pl Rosberg)"
Istenem !! Szánalmas életed lehet...gondolom a Chemtrail, HAARP ügyekben is otthon vagy. :)
Balrog
#5 Balrog 2016. november 23. 09:23  
SANI{Ó:
így is van! és még 8-10 ilyen ifjú VERSENYZŐ várja, hogy a mákvadász, kocsikázós vonatozós, spórolós, író asztal mellöl eldöntött előnyt élvezők (pl Rosberg) helyett végre beülhessenek és igazi futamokat lássunk, aminek a zseni Max csak egyik résztvevője a sokból. Nagyon be kéne vezetni az inaktivitás pontot és 2-3 futam után mikor csak lébecol, le kell tiltani 3 futamra és átadatni a helyét egy tényleg versenyzőnek!

És akkor ha Rosberg pl. így döntené el a címet? Az életfogytiglani aktivitáspontokat biztosítana neki, vagy inkább eltiltanád a viharba? :D
https://www.youtube.com/watch?v=k0F9_ExTKmU

SANI{Ó
#4 SANI{Ó 2016. november 23. 08:44  

így is van! és még 8-10 ilyen ifjú VERSENYZŐ várja, hogy a mákvadász, kocsikázós vonatozós, spórolós, író asztal mellöl eldöntött előnyt élvezők (pl Rosberg) helyett végre beülhessenek és igazi futamokat lássunk, aminek a zseni Max csak egyik résztvevője a sokból.

Nagyon be kéne vezetni az inaktivitás pontot és 2-3 futam után mikor csak lébecol, le kell tiltani 3 futamra és átadatni a helyét egy tényleg versenyzőnek!

Utoljára módosítva: 2016. november 23. 08:45

niconauta
#3 niconauta 2016. november 23. 02:06  
sába:
"... az eszükbe kell vésniük, hogy Max azért van itt, hogy versenyezzen." .. a többiek meg nem. :)

reborn? új kedvenc született, van kinek drukkollni, az élet értelme, nemcsak semleges médiabefogadók/zabálók vagyunk?

Utoljára módosítva: 2016. november 23. 02:07

Enveblo
#2 Enveblo 2016. november 22. 23:38  

ő szarta a spanyol viaszt mi? eddig ez teadélután volt

sába
#1 sába 2016. november 22. 23:33  

"... az eszükbe kell vésniük, hogy Max azért van itt, hogy versenyezzen." .. a többiek meg nem. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”