Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 24. 11:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába választották a szurkolók a verseny emberének, Max Verstappen aligha büszke austini teljesítményére. Nagy bakijával már kiesése előtt elszúrta délutánját. De miért állt ki, ha nem is hívták?

Rosszmájú szurkolóknak meggyőződése, hogy az FIA által idén bevezetett „verseny embere” szavazást akár a „verseny Max Verstappenje” névre is át lehetne keresztelni. Eddig messze a holland nyerte a legtöbbször a szurkolói voksolást, Austin viszont rámutatott, talán nem mindig csak a valós teljesítmény számít. A befutó tudniillik ezúttal is az egyszeres futamgyőztes lett, ám úgy, hogy valójában célba sem ért, váltóhiba miatt történt kiesése előtt pedig egy hatalmas bakit elkövetve, hívás nélkül ment ki kerékcserére… Volt, aki meg is jegyezte: Melbourne után hiába kapta a legtöbb szavazatot a kieső Rio Haryanto, a józanészre hallgatva tőle akkor elvették a „futam embere” címet.

Verstappen persze amíg pályán volt, erős versenyt futott. Csak hát az a kínos baki ne lett volna. A holland saját csapatát is alaposan meglepte, amikor a 26. körben begurult a garázsuk elé. A kiesése után főnökei a futam után már viccelődve kommentálták az esetet. „Sok okos stratégánk van. De ez mit sem ér, ha a versenyző saját maga dönt arról, mikor jön a boxba” – jegyezte meg Helmut Marko. „Max nagyjából tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt! Viszonylag hangosan mondta, de én elsőre azt gondoltam, rosszul hallok…”

Max Verstappen, kerékcsereChristian Horner sem igen hitt a szemének és a fülének. „Ez teljesen szokatlan volt. Egyszerűen csak érkezett és, közölte, hogy »a boxban vagyok«. De mi nem vagyunk valami jók, amikor úgy kell kereket cserélnünk, hogy nem is tudjuk, hogy a versenyzőnk érkezik. Nagy kár érte, de a kiesés miatt végül mit sem számít” – fogalmazott a csapatfőnök.

Maga Verstappen sem tudta pontosan megmondani, miért is tette, amit. „Egy körrel korábban mondták, hogy rá kell lépnem a gázra. Valamiért azt gondoltam, hogy ezután ki kell állnom. Már a boxutcában voltam, amikor rájöttem, hogy valójában nem is kaptam utasítást…” – mondta pillanatnyi elmezavaráról.

Horner kiemelte, Verstappent valójában egy egy körrel korábbi üzenet tévesztette meg. „Abban a körben semmit sem halott. Az előző körről lehetett szó. Azt mondtuk neki, hogy nyomja, de azért, hogy zárkózzon fel Nicóra, mert meg akartuk próbálni az elévágást. De ez még egy körrel az előtt volt, hogy kijött a boxba. Szóval a semmiből jött.”

„Ha Monacóban is ilyen gyorsak vagyunk…”

A Red Bull egészen jól reagált a vészhelyzetre. Verstappen csupán 12,7 másodpercet veszített az előző kerékcseréjéhez képest. Marko szerint ez a korábbi rossz tapasztalatuk, a Daniel Ricciardónál Monacóban elkövetett kerékcserebakijuk eredménye. „Ha Monacóban is így reagáltunk volna, nyertünk volna” – állapította meg a tanácsadó. „Azt követően változtattunk dolgokon, és ez most segített. A fiúknak tíz másodperc sem kellett ahhoz, hogy reagáljanak.”

A csapatfőnök szerint félrehallás nélkül Verstappennek jó esélye lett volna Rosberg elé kerülni a kiállása után. „A tizenkettedik és tizenkilencedik kör között nagyon közel tudott kerülni Nicóhoz, aztán arra kértük, hogy óvja a gumiját, így visszaesett kicsit. De újra közeledhetett volna rá, és így lett volna esély az elégvágásra.”

Ez vélhetően másik versenyzőjüket, Daniel Ricciardót is jobb helyzetbe hozta volna, aki így védelmet kapott volna Rosberggel szemben a második helyen. A Red Bull végül sem Verstappen hibájáért, sem kiesésért nem fizetett nagy árat: a Ferrari Kimi Räikkönennel nullázott, így előnyük további 3 ponttal nőtt a konstruktőrök versenyében.

Verstappen pedig még így is a nap Verstappenje lett…

Max Verstappen, kerékcsere

Oszd meg!

28 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#28 albutr 2016. október 26. 22:01  
F1890:
én tényleg nem értem mért kell ennyire komolyan venni ezt a ki a nap versenyzőj féle baromságot. én idáig egyszer szavaztam többször nem. az első futamon mikor gro lófaszt nem csinált és bemakkolta az 5. helyet mert jókor jött a sc és piros, és a sok buta megszavazta h hú mekkora fasza eredmény. na nálam ott ért véget ennek a szavazósdinak a komolysága. akik meg vrstappenre szavaznak azok olyan mint a magyarok h minden hülye szavazásból presztizskérdést csinálnak, lásd a hugo boss féle játék és a többi. én ezt spec erőltettnek tartom és értelmetlennek

de azt a helyet meg is kellett tartani,de valóban hülyeség ez a szavazás mert ennyi erővel Hamilton is lehetet volna a nap versenyzője a maláj futamon.

f1m12
#27 f1m12 2016. október 25. 14:45  
Balrog:
a Red Bullos korszaknak nem értem még végére benne, de az érződik, hogy neki leginkább Markoval volt személyes problémája. Hornerre ha jól rémlik azt írja, hogy magánemberként kedveli, sok időt is töltöttek közösen a családjaikkal, viszont azt vette észre, hogy csapatfőnökként Horner nem szeret konfrontálódni, ezért mindenkinek azt mondja, amit hallani szeretne, ezért egy idő után már nem tudott benne 100%-osan bízni

sejtettem én, vagy valahol olvastam már? hogy volt valami közte és Horner között. nagyon jóban lehettek, közös csapatuk, korban is közelebb, és úgy tűnt, mintha Markot Horner képviselné. m csapatfőnök Vettellel is ki kellet, h jöjjön, és a vége felé hozzá billent a mérleg, ezek szerint

Balrog
#26 Balrog 2016. október 25. 13:30  
guide:
Na most ezt nem mondod komolyan? Ha konfliktusod,problémád van valakivel,valamivel nem az illetővel beszéled meg,hanem mindenki másnak elpanaszkodod?Miért ne kérdezhetett volna rá a taktikára vagy arra,hogy mitől volt gyorsabb Webber? Amúgy nehogy azt hidd,hogy a te kedvenceid szentek!Lehet róluk is írnak majd egy napon könyvet. Hamilton csevegése Denissel: "Soha többet ne merjétek ezt csinálni velem, bazdmeg!" - üvöltötte, mire Dennis hasonló szellemben ráripakodott, hogy "soha többet ne merj így beszélni velem, bazdmeg!" A végső szó Hamiltoné lett: "Menj, és fordulj fel, bazdmeg!"

szerintem azért ennyire nem kéne kiforgatni az elhangzottakat. elég világosan leírtam, hogy Webbernek alapvetően nem is Vettellel volt baja, mert hogy az ő életkorában még teljesen normális volt, hogy ilyenkor nem a saját képességeiben kezdett el kételkedni. Hanem hogy a vezetés is csak erősítette bennük azt a képet, hogy ha Webber van elől, az nem "normális" helyzet. ez annyit árul el Sebről, hogy rossz vesztes, most mondd azt, hogy neked ez új infó :D

Gondolom azt a sztorit hallottad már, a könyvében is írja, hogy mikor a Nürburgringen életében először nyert, akkor ő és a közvetlen környezete annyira önfeledten ünnepelt, hogy ott a helyszínen fel sem tűnt neki, de a csapaton belül mégis nyomott hangulat uralkodott. És elhíresült az a jelenet, hogy belép egy neves újságíró (azt hiszem Windsor írta meg ezt, de nem vennék rá mérget) és fennhangon megkérdezi, hogy "na, mi ez a sok gondterhelt arc? ja értem, nem a megfelelő pilóta nyert, mi"?

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 13:33

Balrog
#25 Balrog 2016. október 25. 13:06  
f1m12:
miért hazudna? csak kidomborít dolgokat, na és mi van még benne, ami érdekes?

a Red Bullos korszaknak nem értem még végére benne, de az érződik, hogy neki leginkább Markoval volt személyes problémája. Hornerre ha jól rémlik azt írja, hogy magánemberként kedveli, sok időt is töltöttek közösen a családjaikkal, viszont azt vette észre, hogy csapatfőnökként Horner nem szeret konfrontálódni, ezért mindenkinek azt mondja, amit hallani szeretne, ezért egy idő után már nem tudott benne 100%-osan bízni

guide
#24 guide 2016. október 25. 12:25  
Lewisthebest:
Nem tudom, én csak azt látom amit mindenki másnál is aki az élmezőnybe van. Ha a mezőny közepén vagy és kiesel vagy ütközöl az nyilván nem akkora tragédia, de itt már a tét nagyobb. Most annak ellenére, hogy a Red Bull szerintem maga se tudja, hogy mért csinálta amit csinált az 1. etapban nem esett nekik vagy legalábbis nem hallottuk utána meg a saját hülye hibájáért bocsánatot kért. Itt az a baj, hogy már Verstappen körül is amennyire kialakult egy tábor aki szereti és folyamatosan ódákat zeng róla meg folyamatosan beszavazza a nap versenyzőjének úgy van legalább egy ugyanakkora tábor ami folyamatosan késztetést érez, hogy b*sztassa bármit is csinál. Pl a tegnapi futam után is már neki estek az idióták, hogy meg kellett volna büntetni mert fél kört ment hibás váltóval meg, hogy szándékosan elcseszte Ricsi versenyét mert nem biztonságos helyen állt meg. Közbe meg, ha csak szemüket kinyitnák akkor látták volna, hogy nem azért kellett VSC mert sz*r helyen volt az autó hanem mert beragadt valamelyik fokozatba és úgy meg nem tudják kitolni csak daruval kiemelni, ahhoz meg nagyon helyesen jó, ha használják a VSC-t nem kell még egy Bianchi féle incidens. Plusz utána a futam utáni interjúkból is kiderült, hogy a csapat kérte, hogy menjen tovább, gondolom megpróbálták a megfelelő kapcsolók helyes pozícióba állításával megjavítani az autót. Rosbergnek is pár kapcsolás után orvosolni tudták a váltóhibáját Silverstoneba szóval ha lehetséges, hogy megtudják csinálni akkor mért ne próbálnák meg? Szóval ez már ahogy a korábbi cikkeknél is írtam az elmúlt hetekben ha van rajta sapka az a baj ha nincs akkor meg az a baj esete. Biztos vagyok benne, hogy ha ő csinálta volna ugyanazokat a manővereket amiket Alonso akkor már megint hetekig menne a cikkezés, hogy hogy lehet egy ilyen közveszélyes idiótát top csapat autójába engedni. Ebből a szempontból valóban hasonlít Vettelre mert ott is az ment, hogy pl ha Vettel kapott csapatutasítás és megszegte akkor ő volt a rohadék ha meg Webber kapott csapatutasítást és ő sz*rt rá akkor meg a csapat. Technikai hibákról nem is beszélve ami akkor nem volt baj amikor Vettelt hátráltatta (2010,2012) de ha Webberrel történt valami akkor őt már elnyomják.

Igen.Felkészülhetsz lélekben,hogy Maxot mindenért támadni fogják,különösen,ha jövőre a vb címért mennek.

Denis Hunter
#23 Denis Hunter 2016. október 25. 10:47  
Lewisthebest:
1. a csapat kérte, hogy menjen tovább 2. az ilyen technikai hibát bizonyos esetekben meglehet javítani más beállítások alkalmazásával pl Rosberg silverstone 3. nem azért volt VSC mert sz*r helyen volt hanem mert nem tudták üresbe tenni és így nem lehet tolni. Pont erről beszéltem a 18-asba. Néhány embernek fizikai fájdalmat okoz, hogy gondolkodjon főleg, ha olyanról van szó akit utál aztán a birkák meg mennek utána.

ne hasonlitsd mar ossze azzal, mikor Rosbergnek elment egy sebesseg es ettol fuggetlenul tudott haladni, Max meg 50-nel totyogott korbe, kereztbe kasul a palyan.

stonefly
#22 stonefly 2016. október 24. 21:50  

A cikázás helyett .... :)

Lewisthebest
#21 Lewisthebest 2016. október 24. 20:01  
F1890:
én tényleg nem értem mért kell ennyire komolyan venni ezt a ki a nap versenyzőj féle baromságot. én idáig egyszer szavaztam többször nem. az első futamon mikor gro lófaszt nem csinált és bemakkolta az 5. helyet mert jókor jött a sc és piros, és a sok buta megszavazta h hú mekkora fasza eredmény. na nálam ott ért véget ennek a szavazósdinak a komolysága. akik meg vrstappenre szavaznak azok olyan mint a magyarok h minden hülye szavazásból presztizskérdést csinálnak, lásd a hugo boss féle játék és a többi. én ezt spec erőltettnek tartom és értelmetlennek

Ezt most csak felhoztam egy példának, hogy ott nyilván ha valaki még akkor is beszavazza a kedvencét ha kiesik (jó mondjuk ha 1. helyről esik ki még meglehet magyarázni, de nem ez volt a helyzet) akkor az már valami elég beteges állapot. De amúgy szerintem sincs sok értelme ennek a szavazásnak, de arra pont jó nekik, hogy generálják vele a kommenteket mert most is a twitter felrobbant amikor kirakták, hogy Verstappen annak ellenére, hogy célba se ért, a Facebookra ki se merték tenni mert kitört volna tőle a 3. világháború.

Lewisthebest
#20 Lewisthebest 2016. október 24. 19:51  
Denis Hunter:
kivancsian varom, a csapat mit szol ahoz, hogy Ricsi versenyet is tonkretette, mert ha az elso helyen megall, ahol ki lehet tolni az autot, akkor lehet nincs VSC, de o inkabb meg 2 percig 1esben probal visszamenni a boxba, mintha annak akkora jelentosege lenne.

1. a csapat kérte, hogy menjen tovább
2. az ilyen technikai hibát bizonyos esetekben meglehet javítani más beállítások alkalmazásával pl Rosberg silverstone
3. nem azért volt VSC mert sz*r helyen volt hanem mert nem tudták üresbe tenni és így nem lehet tolni.
Pont erről beszéltem a 18-asba. Néhány embernek fizikai fájdalmat okoz, hogy gondolkodjon főleg, ha olyanról van szó akit utál aztán a birkák meg mennek utána.

F1890
#19 F1890 2016. október 24. 19:47  
Lewisthebest:
Nem tudom, én csak azt látom amit mindenki másnál is aki az élmezőnybe van. Ha a mezőny közepén vagy és kiesel vagy ütközöl az nyilván nem akkora tragédia, de itt már a tét nagyobb. Most annak ellenére, hogy a Red Bull szerintem maga se tudja, hogy mért csinálta amit csinált az 1. etapban nem esett nekik vagy legalábbis nem hallottuk utána meg a saját hülye hibájáért bocsánatot kért. Itt az a baj, hogy már Verstappen körül is amennyire kialakult egy tábor aki szereti és folyamatosan ódákat zeng róla meg folyamatosan beszavazza a nap versenyzőjének úgy van legalább egy ugyanakkora tábor ami folyamatosan késztetést érez, hogy b*sztassa bármit is csinál. Pl a tegnapi futam után is már neki estek az idióták, hogy meg kellett volna büntetni mert fél kört ment hibás váltóval meg, hogy szándékosan elcseszte Ricsi versenyét mert nem biztonságos helyen állt meg. Közbe meg, ha csak szemüket kinyitnák akkor látták volna, hogy nem azért kellett VSC mert sz*r helyen volt az autó hanem mert beragadt valamelyik fokozatba és úgy meg nem tudják kitolni csak daruval kiemelni, ahhoz meg nagyon helyesen jó, ha használják a VSC-t nem kell még egy Bianchi féle incidens. Plusz utána a futam utáni interjúkból is kiderült, hogy a csapat kérte, hogy menjen tovább, gondolom megpróbálták a megfelelő kapcsolók helyes pozícióba állításával megjavítani az autót. Rosbergnek is pár kapcsolás után orvosolni tudták a váltóhibáját Silverstoneba szóval ha lehetséges, hogy megtudják csinálni akkor mért ne próbálnák meg? Szóval ez már ahogy a korábbi cikkeknél is írtam az elmúlt hetekben ha van rajta sapka az a baj ha nincs akkor meg az a baj esete. Biztos vagyok benne, hogy ha ő csinálta volna ugyanazokat a manővereket amiket Alonso akkor már megint hetekig menne a cikkezés, hogy hogy lehet egy ilyen közveszélyes idiótát top csapat autójába engedni. Ebből a szempontból valóban hasonlít Vettelre mert ott is az ment, hogy pl ha Vettel kapott csapatutasítás és megszegte akkor ő volt a rohadék ha meg Webber kapott csapatutasítást és ő sz*rt rá akkor meg a csapat. Technikai hibákról nem is beszélve ami akkor nem volt baj amikor Vettelt hátráltatta (2010,2012) de ha Webberrel történt valami akkor őt már elnyomják.

én tényleg nem értem mért kell ennyire komolyan venni ezt a ki a nap versenyzőj féle baromságot. én idáig egyszer szavaztam többször nem. az első futamon mikor gro lófaszt nem csinált és bemakkolta az 5. helyet mert jókor jött a sc és piros, és a sok buta megszavazta h hú mekkora fasza eredmény. na nálam ott ért véget ennek a szavazósdinak a komolysága.

akik meg vrstappenre szavaznak azok olyan mint a magyarok h minden hülye szavazásból presztizskérdést csinálnak, lásd a hugo boss féle játék és a többi. én ezt spec erőltettnek tartom és értelmetlennek

Lewisthebest
#18 Lewisthebest 2016. október 24. 19:44  
Balrog:
szerintem Max hozzáállása nem jó irányba változik, mióta csapatot váltott, de nem biztos, hogy egyedül ő az oka. Webber pl. azt is írja a könyvében, hogy az első két közös évükben Vettel állandóan balhézott a versenyek után, hogy "hogy lehet, hogy Mark gyorsabb volt? miért ő kapta a jobb taktikát?", ha megverte és hogy őt nem is Seb viselkedése zavarta, mert átérezte, hogy fiatal, sikeréhes pilótaként így viselkedik, őt az idegesítette, hogy Horner és Marko még bele is ment a játékba és tényleg hagyták, hogy Vettel "elkényeztetett kisfiúként" viselkedjen. És ebben lehet valami, mert Maxnál is hasonló változást lehet észrevenni.

Nem tudom, én csak azt látom amit mindenki másnál is aki az élmezőnybe van. Ha a mezőny közepén vagy és kiesel vagy ütközöl az nyilván nem akkora tragédia, de itt már a tét nagyobb. Most annak ellenére, hogy a Red Bull szerintem maga se tudja, hogy mért csinálta amit csinált az 1. etapban nem esett nekik vagy legalábbis nem hallottuk utána meg a saját hülye hibájáért bocsánatot kért. Itt az a baj, hogy már Verstappen körül is amennyire kialakult egy tábor aki szereti és folyamatosan ódákat zeng róla meg folyamatosan beszavazza a nap versenyzőjének úgy van legalább egy ugyanakkora tábor ami folyamatosan késztetést érez, hogy b*sztassa bármit is csinál. Pl a tegnapi futam után is már neki estek az idióták, hogy meg kellett volna büntetni mert fél kört ment hibás váltóval meg, hogy szándékosan elcseszte Ricsi versenyét mert nem biztonságos helyen állt meg. Közbe meg, ha csak szemüket kinyitnák akkor látták volna, hogy nem azért kellett VSC mert sz*r helyen volt az autó hanem mert beragadt valamelyik fokozatba és úgy meg nem tudják kitolni csak daruval kiemelni, ahhoz meg nagyon helyesen jó, ha használják a VSC-t nem kell még egy Bianchi féle incidens. Plusz utána a futam utáni interjúkból is kiderült, hogy a csapat kérte, hogy menjen tovább, gondolom megpróbálták a megfelelő kapcsolók helyes pozícióba állításával megjavítani az autót. Rosbergnek is pár kapcsolás után orvosolni tudták a váltóhibáját Silverstoneba szóval ha lehetséges, hogy megtudják csinálni akkor mért ne próbálnák meg? Szóval ez már ahogy a korábbi cikkeknél is írtam az elmúlt hetekben ha van rajta sapka az a baj ha nincs akkor meg az a baj esete. Biztos vagyok benne, hogy ha ő csinálta volna ugyanazokat a manővereket amiket Alonso akkor már megint hetekig menne a cikkezés, hogy hogy lehet egy ilyen közveszélyes idiótát top csapat autójába engedni. Ebből a szempontból valóban hasonlít Vettelre mert ott is az ment, hogy pl ha Vettel kapott csapatutasítás és megszegte akkor ő volt a rohadék ha meg Webber kapott csapatutasítást és ő sz*rt rá akkor meg a csapat. Technikai hibákról nem is beszélve ami akkor nem volt baj amikor Vettelt hátráltatta (2010,2012) de ha Webberrel történt valami akkor őt már elnyomják.

f1m12
#17 f1m12 2016. október 24. 19:08  
Balrog:
mert az mitől jobb, hogy kifelé azt mutatod, hogy te csak a jófiú vagy a szomszédból? :D a lényeg úgyis az, ami a színfalak mögött történik és erre Webbernek csak nagyobb rálátása volt :D persze benne van, hogy hazudik, de egy ponton még azt is elismeri, hogy Vettel egyszerűen jobb képességű versenyző :D

miért hazudna? csak kidomborít dolgokat, na

és mi van még benne, ami érdekes?

Denis Hunter
#16 Denis Hunter 2016. október 24. 18:49  

kivancsian varom, a csapat mit szol ahoz, hogy Ricsi versenyet is tonkretette, mert ha az elso helyen megall, ahol ki lehet tolni az autot, akkor lehet nincs VSC, de o inkabb meg 2 percig 1esben probal visszamenni a boxba, mintha annak akkora jelentosege lenne.

F1890
#15 F1890 2016. október 24. 18:46  
Balrog:
szerintem Max hozzáállása nem jó irányba változik, mióta csapatot váltott, de nem biztos, hogy egyedül ő az oka. Webber pl. azt is írja a könyvében, hogy az első két közös évükben Vettel állandóan balhézott a versenyek után, hogy "hogy lehet, hogy Mark gyorsabb volt? miért ő kapta a jobb taktikát?", ha megverte és hogy őt nem is Seb viselkedése zavarta, mert átérezte, hogy fiatal, sikeréhes pilótaként így viselkedik, őt az idegesítette, hogy Horner és Marko még bele is ment a játékba és tényleg hagyták, hogy Vettel "elkényeztetett kisfiúként" viselkedjen. És ebben lehet valami, mert Maxnál is hasonló változást lehet észrevenni.

egy erős csapat kifele is erős marad és befelé megbeszélik a problémákat. ha nyilvánosan támadod a csapatodat akkor nem vagy csapatjátékos, és mai világban meg se tehetnéd ezt mert kikezdenek. nem véletlen h a nagyok zárt ajtók mögött balhéznak leginkább. lefogadom h most a ferrarinal is kurvanagy balhék vannak csak ugye zárt ajtók mögött. a mercinl is nagy balhék vannak csak nem a nézők szeme láttára hanem az irodában.

de egyre jobban érdekel ez a könyv mert pl ez is tetszik h ilyeneket hallunk

guide
#14 guide 2016. október 24. 18:33  
Balrog:
mert az mitől jobb, hogy kifelé azt mutatod, hogy te csak a jófiú vagy a szomszédból? :D a lényeg úgyis az, ami a színfalak mögött történik és erre Webbernek csak nagyobb rálátása volt :D persze benne van, hogy hazudik, de egy ponton még azt is elismeri, hogy Vettel egyszerűen jobb képességű versenyző :D

Na most ezt nem mondod komolyan?
Ha konfliktusod,problémád van valakivel,valamivel nem az illetővel beszéled meg,hanem mindenki másnak elpanaszkodod?Miért ne kérdezhetett volna rá a taktikára vagy arra,hogy mitől volt gyorsabb Webber?
Amúgy nehogy azt hidd,hogy a te kedvenceid szentek!Lehet róluk is írnak majd egy napon könyvet.
Hamilton csevegése Denissel:
"Soha többet ne merjétek ezt csinálni velem, bazdmeg!" - üvöltötte, mire Dennis hasonló szellemben ráripakodott, hogy "soha többet ne merj így beszélni velem, bazdmeg!" A végső szó Hamiltoné lett: "Menj, és fordulj fel, bazdmeg!"

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 18:36

Balrog
#13 Balrog 2016. október 24. 18:05  
guide:
Még szerencse,hogy Webber olyan ártatlan kis nyuszi volt,aki szó nélkül tűrt mindent.Ő biztosan csak a média előtt szeretett hisztizni.:DD

mert az mitől jobb, hogy kifelé azt mutatod, hogy te csak a jófiú vagy a szomszédból? :D a lényeg úgyis az, ami a színfalak mögött történik és erre Webbernek csak nagyobb rálátása volt :D persze benne van, hogy hazudik, de egy ponton még azt is elismeri, hogy Vettel egyszerűen jobb képességű versenyző :D

guide
#12 guide 2016. október 24. 17:48  
Balrog:
szerintem Max hozzáállása nem jó irányba változik, mióta csapatot váltott, de nem biztos, hogy egyedül ő az oka. Webber pl. azt is írja a könyvében, hogy az első két közös évükben Vettel állandóan balhézott a versenyek után, hogy "hogy lehet, hogy Mark gyorsabb volt? miért ő kapta a jobb taktikát?", ha megverte és hogy őt nem is Seb viselkedése zavarta, mert átérezte, hogy fiatal, sikeréhes pilótaként így viselkedik, őt az idegesítette, hogy Horner és Marko még bele is ment a játékba és tényleg hagyták, hogy Vettel "elkényeztetett kisfiúként" viselkedjen. És ebben lehet valami, mert Maxnál is hasonló változást lehet észrevenni.

Még szerencse,hogy Webber olyan ártatlan kis nyuszi volt,aki szó nélkül tűrt mindent.Ő biztosan csak a média előtt szeretett hisztizni.:DD

Balrog
#11 Balrog 2016. október 24. 17:34  
Lewisthebest:
Az első etapban a Red Bull volt retardált. 1 körrel jött ki később mint Ricciardo szóval annyit ért azzal, hogy a lágy gumikon rajtolt, hogy bukott 1 pozíciót Kimivel szemben a rajtnál. Ott kellett volna jóval tovább kint hagyni és teljesen mást csinálni mint a többiek. Még csak azt se lehet mondani, hogy az élvágástól annyira tartaniuk kellett volna egyrészt azért mert ez a taktika kétféleképpen működik 1. hogy megpróbálnak 1 kiállással kevesebbet beiktatni 2. hogy ugyanazon a taktikán mennek mint mások csak fordítva és a végén könnyű autóval friss szuper lágyakon próbálnak előzni. A másik dolog ami miatt érthetetlen volt még meg az, hogy az egyetlen ember aki még elé tudott volna vágni az Vettel mert ugye az összes többi rivális előtte volt a Force Indiák, Williamsek, Mclarenek meg úgyse veszélyesek. Ettől függetlenül persze ez a boxutcai baki teljes mértékben az ő hibája volt és érthetetlen, hogy mért szavazták nap emberének amikor be se fejezte a futamot. Gondolom vagy az elvakult fanok tele spamelték az összes ismerősüket, hogy voksoljanak vagy valaki viccesnek érezte magát és feltörte a rendszert.

szerintem Max hozzáállása nem jó irányba változik, mióta csapatot váltott, de nem biztos, hogy egyedül ő az oka. Webber pl. azt is írja a könyvében, hogy az első két közös évükben Vettel állandóan balhézott a versenyek után, hogy "hogy lehet, hogy Mark gyorsabb volt? miért ő kapta a jobb taktikát?", ha megverte és hogy őt nem is Seb viselkedése zavarta, mert átérezte, hogy fiatal, sikeréhes pilótaként így viselkedik, őt az idegesítette, hogy Horner és Marko még bele is ment a játékba és tényleg hagyták, hogy Vettel "elkényeztetett kisfiúként" viselkedjen. És ebben lehet valami, mert Maxnál is hasonló változást lehet észrevenni.

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 17:39

Zik.Zak
#10 Zik.Zak 2016. október 24. 17:17  

Jos Verstappen óta tudjuk, hogy milyen fanatikusok tudnak lenni a holland drukkerek. Gondolom ilyenkor az egész ország össznépileg nyomja Verstappenre a szavazatokat. Ha ennyire ajnározzák nálunk, akkor el lehet képzelni, hogy a holland közvetítés alatt mi mehet. :))

aw123
#9 aw123 2016. október 24. 17:06  
Elektron:
Tényleg nevetséges ez a szavazás. Wéber is szereti nyalni Max seggét, ami egyre jobban irritáló.

Szujo mar szerencsere kezd kicsit visszavenni belole, az elmult futamokon weberrel is latszolag igy volt, de most megint nem birt magaval. A kerekcseres eset utan is korokig azt probalta magyarazni meg kissakozni, hogy nehogy mar verstappen legyen az oka a malornek.

pipi_82
#8 pipi_82 2016. október 24. 15:30  

:DDD most jot rohogtem...
az a durcas majom aki pokhendien 4. helyet sertesnek vette, aki maga dontotte el hogy gumikat cserel, aki aszitte naivan hogy lemossa rozbit 1-2 koron belul... beszaras ez a szavazas!!!

Elektron
#7 Elektron 2016. október 24. 15:27  

Tényleg nevetséges ez a szavazás.
Wéber is szereti nyalni Max seggét, ami egyre jobban irritáló.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. október 24. 15:01  
Balrog:
elég röhej. az első két etapjában türelmetlen és szétgyilkolja a gumikat, mikor figyelmeztetik, dacosan visszaszól, majd önkényesen dönt a boxkiállásról :D a színfalak mögött azért remélhetőleg kap egy kis fejmosást, mert hiába a tehetség, ha elszórakozza. és persze a hollandok a versenymérnökét okolják és a szimpátia kinyilvánításaként megszavazzák a nap versenyzőjének. :)

Az első etapban a Red Bull volt retardált. 1 körrel jött ki később mint Ricciardo szóval annyit ért azzal, hogy a lágy gumikon rajtolt, hogy bukott 1 pozíciót Kimivel szemben a rajtnál. Ott kellett volna jóval tovább kint hagyni és teljesen mást csinálni mint a többiek. Még csak azt se lehet mondani, hogy az élvágástól annyira tartaniuk kellett volna egyrészt azért mert ez a taktika kétféleképpen működik 1. hogy megpróbálnak 1 kiállással kevesebbet beiktatni 2. hogy ugyanazon a taktikán mennek mint mások csak fordítva és a végén könnyű autóval friss szuper lágyakon próbálnak előzni. A másik dolog ami miatt érthetetlen volt még meg az, hogy az egyetlen ember aki még elé tudott volna vágni az Vettel mert ugye az összes többi rivális előtte volt a Force Indiák, Williamsek, Mclarenek meg úgyse veszélyesek. Ettől függetlenül persze ez a boxutcai baki teljes mértékben az ő hibája volt és érthetetlen, hogy mért szavazták nap emberének amikor be se fejezte a futamot. Gondolom vagy az elvakult fanok tele spamelték az összes ismerősüket, hogy voksoljanak vagy valaki viccesnek érezte magát és feltörte a rendszert.

Thibczy
#5 Thibczy 2016. október 24. 13:45  

Ezt most Sainz érdemelte volna, ha pedig nem ő, akkor Alonso.

trialboj
#4 trialboj 2016. október 24. 13:06  

Kész vicc ez a szavazás, most már örülök is hogy nem tudtam meg tegnap, mert sokkal jobban felhúzott volna.

MaLiCa
#3 MaLiCa 2016. október 24. 12:35  

:D Ezek a tinik.....

Balrog
#2 Balrog 2016. október 24. 12:12  

elég röhej. az első két etapjában türelmetlen és szétgyilkolja a gumikat, mikor figyelmeztetik, dacosan visszaszól, majd önkényesen dönt a boxkiállásról :D a színfalak mögött azért remélhetőleg kap egy kis fejmosást, mert hiába a tehetség, ha elszórakozza. és persze a hollandok a versenymérnökét okolják és a szimpátia kinyilvánításaként megszavazzák a nap versenyzőjének. :)

grabowsky78
#1 grabowsky78 2016. október 24. 11:53  

Ez mutatta meg a legjobban mennyire hiteltelen ez a szavazás! :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél