Jövőjükért is küzdenek a Red Bull pilótái?

írta: M4Sport
2016. február 08. 15:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sorsdöntő év lehet a 2016-os a Red Bull versenyzői számára. Nem titok, a csapat magához szeretné láncolni az újoncévében remeklő Max Verstappent, könnyen előfordulhat tehát, hogy a pilóták ezúttal jövőjükért is harcolnak majd, a vesztes helyét pedig a fiatal holland veszi át…

Bár a Toro Rossónál is meggyőzően teljesített, Daniel Ricciardo 2014-ben került a figyelem középpontjába, amikor a Red Bull első számú csapatánál is legyőzte márkatársát, Sebastian Vettelt. Az ausztrált akkor több helyen is az év legjobbjának választották, 2015-ben viszont nagyot fordult a világ: ezúttal ő került a négyszeres világbajnok helyébe, hiszen a fiatalabb csapattárs, Danyiil Kvjat bár döcögősen kezdte az évet, végül több pontot szerzett nála.

„Megvan a nyers tempója” – mondta Ricciardo, amikor az Autosport a márkatárs erősségeiről kérdezte. „Imádom a gyors kanyarokat és szeretném azt hinni, hogy ezekben én vagyok a tökösebb, de elég közel van hozzám! Jó arra gondolni, hogy még én vagyok a nagykutya, de ha gyorsan megyek ezeken a szakaszokon, akkor a következő edzésen ő nagyjából ugyanolyan tempóval fog menni. Nyomás alá helyez! Az időmérőkön volt némi előnyöm, de idővel egyre jobb lett. Nem lesz könnyű dolgom, de úgy érzem, ha mindent megteszek, akkor gyorsabb lehetek nála” – folytatta.

2015 egyikük számára sem volt egyszerű: Kvjat a sorozatos műszaki hibák miatt csak nehezen tudta felvenni a csapat ritmusát, Ricciardo pedig sokkal jobb eredményekre számított a három futamgyőzelmet is hozó 2014-es szezon után, ezért egy ideig frusztráltan versenyzett. A hangulat tehát nem volt rózsás az istállónál, éppen ezért az ausztrál nem lepődött meg, hogy csapattársa döcögősen kezdett. „Az első versenyeken túlságosan izgatott volt. Elkövetett néhány hibát az időmérőkön. Én is jobb eredményekre számítottam, és ő is többet várt az autótól. Úgy tűnt, nagyon nehéz szezonja lesz, de végül fordított a sorsán!” – magyarázta.

A monacói viadal után megtáltosodó Kvjat elismeri, hogy az első futamokon a vártnál gyengébben teljesített, elmondása szerint azonban a márkatárs előnyben volt, hiszen egy évet már lehúzott a Red Bullnál. „Korábban is itt volt, és az év elején jobban ismerte a csapatot” – nyilatkozta az orosz. „Az emberei már ott voltak mellette és ez sokat segített neki. A szezon közepén viszont trükkösebb helyzetben találta magát” – tette hozzá, majd gyorsan kiemeli, ahhoz, hogy 2016-ban is legyőzze az ausztrált, még jobb teljesítményt kell nyújtania. „Amikor egy ilyen versenyző ellen harcolsz, mindig feszegetned kell a saját határaidat. Sokkal jobban kell dolgoznod és új dolgokat kell tanulnod!”

Idén kettejük összecsapásának sokkal komolyabb tétje lehet. Az Autosport cikke szerint csak idő kérdése, hogy Max Verstappen lehetőséget kapjon a Red Bull első számú alakulatánál, hiszen az osztrákok nem akarják elengedni a fiatal pilótát, akit legkönnyebben egy ilyen előléptetéssel tudnak magukhoz láncolni. Ricciardo és Kvjat küzdelme tehát lényegesen feszültebb lehet, igaz, az orosz szerint egyelőre egyikük sem tekint másképp a csapattársra. „Ha levesszük a sisakot, jól kijövünk egymással. Jó a légkör a csapatnál és ez nagyon fontos. Persze, minden alkalommal meg akarjuk nehezíteni egymás életét” – zárta gondolatát a fiatal pilóta, kinek kijelentésével a rivális is egyetért. Igaz, ő azért hozzátette: még mindig Kvjatnak kell többet bizonyítania!

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#6 GreenHonda 2016. február 09. 21:30  
albutr:
mondjuk tavaly Sainzra nem volt panasz.

Hát szerintem ennél többet várnak tőle, az egy dolog, hogy nem nyilatkozták le.

albutr
#5 albutr 2016. február 08. 20:09  
GreenHonda:
Kvyatnak a Red Bullnál, Sainznak a Toro Rossonál össze kell kapnia magát, mert könnyen lehet, hogy idei lesz az utolsó évük az F1-ben.

mondjuk tavaly Sainzra nem volt panasz.

f1m12
#4 f1m12 2016. február 08. 19:26  
Lewisthebest:
Hát, ha megveri Ricciardot úgy, hogy egyértelműen ő volt a jobb nem csak a kevesebb kiesés miatt akkor valószínű, hogy őt tartják meg.

Ricsi magabiztos, nem hibázós, már futamgyőztes pilóta. nem csak meg kellene verni, de überelni is. vajon hogy fognak muzsikálni a RBok idén? futamgyőzelem kellene nekik
az a befutó, aki meg tudja csinálni, mindegy hány pontot gyűjt a másik

Utoljára módosítva: 2016. február 08. 19:27

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. február 08. 17:41  
f1m12:
ha a RB Maxot akarja, mindegy, mit csinál Kvjat. hacsak nem nyer vb címet.... márpedigy Maxot akarják, szerintem nem vitás. és az sem, h Max jobb lesz ebben a szezonban. még többet láthatunk belőle, és több csapat fog érdeklődni iránta

Hát, ha megveri Ricciardot úgy, hogy egyértelműen ő volt a jobb nem csak a kevesebb kiesés miatt akkor valószínű, hogy őt tartják meg.

f1m12
#2 f1m12 2016. február 08. 17:28  

ha a RB Maxot akarja, mindegy, mit csinál Kvjat. hacsak nem nyer vb címet....
márpedigy Maxot akarják, szerintem nem vitás. és az sem, h Max jobb lesz ebben a szezonban. még többet láthatunk belőle, és több csapat fog érdeklődni iránta

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. február 08. 16:19  

Kvyatnak a Red Bullnál, Sainznak a Toro Rossonál össze kell kapnia magát, mert könnyen lehet, hogy idei lesz az utolsó évük az F1-ben.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”