Kanadából Azerbajdzsánba négy nap alatt – így oldja meg a Red Bull

írta: M4Sport
2016. június 15. 11:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A 2016-os F1-es versenynaptár senkit sem kímél, aki a királykategórián belül dolgozik: egymást követő három oda-vissza verseny következik. A Kanadából Azerbajdzsánba történő utazással már önmagában is a határokat feszegetik.

Azerbajdzsán történetének első F1-es nagydíjhétvégéjére készül, ám a mezőny számára nem csak az jelent nagy kihívást, hogy egy eddig ismeretlen helyszínen kell helyt állni. A vasárnapi kanadai futam leintése után mindössze négy napjuk van arra, hogy Észak-Amerikából mindenestül átköltözzenek a Kaszpi-tenger partjára – és ez óriási logisztikai fejtörést okoz.

A Red Bull logisztikai menedzsere, Gerard O’Reilly ennek részleteibe avatott be. „A legnagyobb problémát a légi szállítmány Bakuba juttatása jelenti, mivel Bakuban nyolc órával korábban van, mint Montrealban (az időeltolódás miatt – a szerk.), így ezzel is értékes időt veszítünk. Vasárnap éjjelre mindent összepakolunk Montrealban, hogy hétfőn reggel már a reptéren legyen a felszerelés. Ez kedden érkezik meg Bakuba repülővel.”

„A tengeri szállítmány már ott van, hiszen azt már közvetlenül Szocsiból oda küldtük. Ez főleg a boxok felépítéséhez szükséges felszerelést takarja. Két emberünk már kedden odautazik Nagy-Britanniából, hogy megkezdhesse a munkát. Manapság ez már bevett folyamat. Az egymást követő tengerentúli versenyeknél mindig előreküldjük az embereinket a második versenyre.”

„Ami a személyzetünket illeti, páran egy-két napra Angliába utaztak vissza, de a többiek hétfőn egyből Bakuba mentek charterjárattal. Kedden reggel 8:30-kor szállunk le, elmegyünk a hotelbe, gyors zuhanyzás után pedig megyünk tovább a pályára. Nem sokan csináljuk ezt, talán úgy hatan, hogy lássuk, mi zajlik ott, és hogy biztosítsuk az IT-infrastruktúra megfelelő működését.”

„Egy normál európai futamon általában kedd délután építkezünk, és a fiúk szerda reggel kilenc órakor térnek vissza a munkába. Bakuban ez másképp lesz. Nagyjából húsz ember szerda reggel 6-tól ott lesz, hogy mindennel elkészüljünk, a többiek pedig 9-kor érkeznek meg. Utána jön a megszokott szerdai menetrend, kezdjük az autók összerakását csütörtökre.”

„De ez így sem lesz könnyű az embereink számára, mivel valamennyien szenvedni fognak az időeltolódás miatt. Ilyen rövid időn belül a mínusz öt óráról plusz háromra átállni (ezt a brit időzónához mérve érti – a szerk.) óriási kihívás a testnek, de valahogy muszáj megcsinálni. Sikerülni is fog. Remélhetőleg csütörtök reggel már azt fogjuk kérdezni, miért is aggódtunk ennyire emiatt…”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest