Kanadai Nagydíj: Jordan-Ford előzetes

írta: Motorsportal
2003. június 07. 15:14
A Kanadai Nagydíj Giancarlo Fisichella és a Jordan csapat számára mindig különleges. Az 1991-ben megrendezésre került versenyen a Jordan két pilótája Andrea de Cesaris és Bertrand Gachot összesen öt pontot szereztek csapatuknak, majd az 1995-ös esztendőben Rubens Barrichello és Eddie Irvine is dobogós helyen fejezte be a megmérettetést.

Fisichella 1997-ben a Jordan volánjánál harmadikként haladt át a célvonalon, 1998-ban és 1999-ben a Benetton színeiben másodikként ért célba, 2000-ben a harmadik helyének köszönhetően újból felállhatott a dobogóra. Tavaly a Jordan csapat színeiben ötödik lett, azonban most Fisico és a csapat is bízik abban, hogy sikerül idén is jó eredményeket elérniük.

Giancarlo Fisichella:
"Nem tudom miért, de úgy tűnik, hogy egész jól boldogulok a Kanadai nagydíjjal. Bizakodó vagyok, ami Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán rendezendő futamot illeti, mivel számomra mindig nagyon könnyű feladatot jelent kihasználni az autó és pálya nyújtotta lehetőségeket. A sikánokban gyorsnak kell lennem, van is belőlük három vagy négy, és talán ezért tudok jól teljesíteni és szép eredményeket elérni ezen a pályán. Ezenkívül nagyon szeretem a várost, és általában kellemesen telik a hétvége. Remélhetőleg idén is pontokat tudok szerezni."

Ralph Firman:
"Egy egész szép tesztelési sorozatot hajtottunk végre, hogy megfelelően fel tudjunk készülni a Kanadai Nagydíjra, és talán számomra volt ez a legfontosabb, mivel így több időt tölthettem az autóm volánja mögött. Egyre jobban érzem magam, és már nagyon várom a Montreal-ban megrendezésre kerülő versenyt, mivel nagyon szeretek új helyszíneket megismerni. A pályát csak a televízióból ismerem, de érdekesnek tűnik, mivel remek előzési lehetőségek vannak, és a versenyek is jók szoktak lenni. Remélem, hogy idén lesz lehetőségünk arra, hogy pontot szerezzünk."

Gary Anderson:
"Nagyon érdekes ez a pálya, mivel az autóink tapadása lehetővé teszi számunkra, hogy kicsit másképpen csináljuk. A stratégiára odafigyelni kifizetődő, mivel az abroncsok nagyon jól viselkednek ezen a pályán, így minél tovább tart a verseny, annál jobb köridőket lehet autózni. Ha valaki vállalja azt a kockázatot, hogy tovább tartózkodik a pályán, abból könnyen profitálni lehet, de fontos szerepet játszik az előnyös rajtpozíció is. Érdekes lesz megfigyelni, hogy melyik csapatok vállalják majd a rizikót, de úgy gondolom, hogy néhány élcsapat is felkészül majd erre. Ez egy igen jó verseny a Jordan csapatra nézve, szívesen jövünk ide. A küzdelem jelenleg nagyon kemény, de még mindig jó lehetőségeink vannak, hogy a négy élcsapat mögött végezzünk. Mindent megteszünk azért, hogy elöl lehessünk, és ha valamelyik élen álló autóval problémák merülnek fel, akkor abból könnyen profitálhatunk. Kanadában nem ritkák a kiesések sem, mivel a fékek és motorok nagyon igénybe vannak véve, és ha rázóköveken túl könnyű az autó, az könnyen hibához vezethet. Végig résen kell lennünk, és végül talán learathatjuk a babérokat. Giancarlo mindig nagyon jónak bizonyult ezen a helyszínen, mivel a pálya hosszú egyesekkel és szűk sikánokkal rendelkezik. Könnyű előzni, de ez önmagában nem jelent semmit, amennyiben valaki nem elég versenyképes. Mint mindig, most is bizakodóak vagyunk, mivel a múltban nagyon jól teljesítettünk ezen a helyszínen, és bízunk abban, hogy sikerül megismételni a szép eredményeinket."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek