Kanadai Nagydíj: Toyota előzetes

írta: Motorsportal
2003. június 10. 00:11
Miután a legutóbbi Formula-1-es versenyen, a Monacói Nagydíjon a Toyota csapatnak nem sikerült pontot szereznie, a vezetőség úgy határozott, hogy Kanadában egy új fejlesztésű motorral állnak majd rajthoz a versenyzők.

Az új motort Olivier Panis és Cristiano da Matta Silverstone-ban, illetve Monza-ban tesztelte az elmúlt héten. Mivel mindkét pilóta nagyon jól ismeri a pályát, így a csapat bizakodó, hogy a hétvégén sikeresek leszek.

Olivier Panis:
"Véleményem szerint a Circuit Gilles Villeneuve az egyik legjobb pálya a versenynaptárban. Kedvelem azt a helyet és az embereket. Bizakodó vagyok ami a versenyt illeti, és általában nagyon szórakoztató a megmérettetés. A sikánokban elengedhetetlen, hogy a fékek jól üzemeljenek, fontos a stabilitás, valamint az, hogy abroncsok jól tapadjanak a kanyarokból kiérkezvén. Ezen a pályán a motornak döntő szerepe van, ezért örülök, hogy az új RVX-03, amellyel a versenyen indulunk majd, jól szerepelt a teszteléseken."

Cristiano da Matta:
"Már ismerem a pályát, mivel tavaly a Champ Car-ban már versenyeztem ott. Ennek köszönhetően nem kell időt vesztegetnem arra, hogy megismerkedjek a pályával. Tetszik a pálya, mivel van néhány előzési lehetőség, azonban nagyon igénybe veszi a fékeket és motorokat. Egy új fejlesztésű motorral fogunk rajthoz állni, és biztos vagyok abban, hogy ez segíteni fog. Annak ellenére, hogy egy kemény hétvége áll előttünk, bizakodó vagyok."

Ove Andersson:
"Az elmúlt héten eredményes teszteket zártunk Silverstone-ban és Monzában is, ahol elsősorban a Montreal-ban megrendezésre kerülő versenyre koncentráltunk. Annak köszönhetően, hogy minden pilótánk részt vett a teszteléseken, több mint négyszáz kört teljesítettünk, és sok ígéretes eredményt értünk el. A Kanadai pálya nagyon igénybe veszi a motorokat, ezért úgy döntöttünk, hogy egy új, tízhengeres motorral állunk majd rajthoz. Nehéz előre megmondani, hogy hogyan fogunk majd teljesíteni, de döntő szerepet fog játszani az, hogy pénteken hogy állítjuk majd be autóinkat. Olivier és Cristiano is nagyon jól ismeri a pályát, ami biztosan nagy segítség lesz."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary