Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 23. 00:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem tud magyarázatot Sebastian Vettel és a Ferrari arra, miért esett ilyen látványosan vissza a teljesítményük Szuzukához képest. A négyszeres bajnoknak egy újabb házon belüli vereséget is el kellett könyvelnie.

Japánban mindkét Ferrari magabiztosan győzte le a két Red Bullt – Austinban még csak az osztrákok közelébe sem kerültek versenyzőik. Sebastian Vettelnek és az előtte végző Kimi Räikkönennek csak a harmadik rajtsor jutott – és ez már csak azért is meglepte a Scuderiát, mert az előző hétvége után meg voltak győződve arról, hogy újításaik segítségével sikerült javulniuk.

„Nem vagyok elégedett a versenyképességünkkel. Ez a pálya több szempontból is hasonlít a japánhoz, de sokkal jobban küszködünk rajta, mint két hete. Nem tudok választ adni a miértre, mert nem tudom pontosan. Pénteken láttuk, hogy nincs meg a tempónk. Mára sikerült javulnunk, az autót jó volt vezetni, mindketten elégedettek voltunk az egyensúlyával. De nem voltunk elég gyorsak. Nagyon sokat dolgozunk azért, hogy megértsük, mi történik, de ezt most el kell fogadnunk, vasárnap pedig mindent megtenni” – fogalmazott Vettel.

Kiemelte, nem saját hibája, hanem inkább csapattársa jó teljesítménye okozta vereségét. „Nem lenne fair így tekinteni. Kimi jó munkát végzett. Én egyik Q3-as körömmel sem voltam elégedett. Talán kicsit túl keményen nyomtam. Tudjuk, hogy ez visszaüt a gumiknál, de ez nem kifogás. Jobb munkát kellett volna végeznem. Ezért sem vagyok valami elégedett a nappal. Emellett a különbség sem tetszik. Az előző versenyeken egészen jól ment, most viszont nem vagyunk olyan versenyképesek, és ez nem túl jó hír.”

Vettel mostanság a korábban megszokottnál hullámzóbb teljesítményt nyújt, ráadásul egy éve még csapattársa sem tudott ennyire közel kerülni hozzá. Johnny Herbert szerint a változás részben a 2015-östől eltérő helyzet és hangulat eredménye. „Szerintem ez arra vezethető vissza, hogy úgy vágott neki ennek a szezonnak, hogy arra gondolt, ennél sokkal versenyképesebbek lesznek. Mentálisan aztán visszavetette, hogy nem megy ennél több. De ez most elsősorban azért történik vele, mert közben a csapattársa nagyon jó munkát végez. Nehezen tud visszatérni a helyes útra úgy, hogy közben Kimi a pályán legyőzi őt.”

Damon Hill szerint az sem kizárt, hogy az idei Ferrari sem kedvez Vettelnek. „Ez a két versenyző nekem nagyon érzékenynek tűnik az autó stílusára. Kimi dolgozott ezen, és most sikerült előrelépnie. Sebastian pedig amikor a Red Bullnál volt (2014-re utal – a szerk.), nem tetszettek neki a változások, ráadásul peches is volt. De mindketten pokoli gyorsak”– vélekedett a Sky Sports szakértője.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

12016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

52016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra