Kegyetlen fejlesztési tempót diktál majd a Mercedes

írta: M4Sport
2016. február 22. 16:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Innovatív új orrkúpot ígér a Mercedes a hét második felére, s jelezte az ellenfeleknek, kíméletlen tempót diktál majd a fejlesztés terén. Lewis Hamilton egyelőre elégedett a W07-essel.

Toto Wolff előre megmondta, hiába nem változnak 2016-ra jelentős mértékben a szabályok, hogy megtartsa előnyét, a Mercedes nem akart az elkényelmesedés hibájába esni, és komolyabb módosításokra vállalkozott a tél folyamán. Bár a ma reggel formálisan is leleplezett új modell első ránézésre nagyon hasonlít elődjére, valójában tényleg vannak rajta komolyabb módosítások. Az új autó váza alul például magasabban van, mint elődjéé, kisebbek lettek az oldaldobozai, szélesebb az airboxa – ez utóbbi kettő pedig az Auto Motor und Sport szerint a teljesen átdolgozott hűtési koncepciót jelzi.

A csapat folyamatos fejlesztésre készül. „Mihelyst egy új elem elhagyja a gyártósort, máris hozzuk ide” – árulta el az egyik mérnökük a német lapnak. Az újítások sorát szerdán egy új orrmegoldás nyitja majd, mely az orr végét tekintve ugyan követi a csapat eddigi filozófiáját, mégis teljesen más lesz (beszámolók és egyes fotók tanúsága szerint a zárt kapus bejáratásukon már ki is próbálták ezt, az eddiginél szélesebbnek tűnő orrmegoldást). „Ez egy igazi innováció” – vetítette előre Toto Wolff sportigazgató. „És további innovatív dolgok is érkeznek majd – olyanok is, amelyeket szemre is föl lehet majd ismerni.” Aldo Costa főtervező hozzátette: „Szinte semmit sem tartottunk meg a régi autóból. A szabályok állandósága rákényszerít bennünket, hogy minden téren a határokat feszegessük.”

A W07-est elsőként tesztelő Lewis Hamilton mindezek ellenére egyelőre nem érez akkora különbséget a mostani és az előző évi konstrukció között, a tesztnap szünetében azonban a Sky Sportsnak elárulta, eddig elégedett gépével. „Az autó nagyjából olyannak tűnik, mint a múlt évben. Vannak bizonyos dolgok itt-ott, de összességében ugyanolyan. Ez a tavalyi autó evolúciója, és szerintem ez jó is így. Hatvan kört tettem meg délelőtt – ez nagyon biztató” – állapította meg.

Délután aztán a 100-as határt is hamar átlépte. Nem véletlenül ennyire szorgalmas: miután idén 12 helyett csak 8 napjuk van a csapatoknak a tesztelésre, a Mercedesnél elhatározták, hogy napi 600-800 kilométert kell abszolválniuk. Amennyiben Hamilton vagy Nico Rosberg nem bírná ezt a tempót, B-tervük is van: „Akkor Pascal Wehrlein vagy Esteban Ocon ugrana be” – árulta el Wolff.

Hamiltont arról is faggatták, visszatért-e a W07-essel az a vezethetőségi probléma, ami a múlt év végén a W06-os felfüggesztésének módosításával zavarta őt az utolsó futamokon. Nico Rosberg előrebocsátotta: bár jó formában fejezte be 2015-öt, nem biztos abban, hogy autójuk megváltozásával továbbra is működik még az a módszer, amivel akkor formajavulást ért el. Hamilton egyelőre nem érzi az általa említett változást. „Még minden nagyon új, és nem is igazán emlékszem, milyen érzés volt az. Egyelőre még csak most kezdjük el igazán nyomni, finomítjuk a beállításokat, próbálunk bekerülni abba a bizonyos zónába. Eddig még nem értük el azt a szintet, de hamarosan kiderül ez is” – mondta a címvédő.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Elektron
#1 Elektron 2016. február 22. 16:55  

ez egy fura fejlesztés, ilyet még nem láttam:
https://pbs.twimg.com/media/Cb1DoIXWAAA5KkM.jpg
és végre elkezdték a padlólemezt "bevagdosni":
https://pbs.twimg.com/media/Cb1FP7TWwAQC3Tr.jpg

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka