Kell nekik az új Ferrari-motor

írta: M4Sport
2016. május 06. 10:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már a Spanyol Nagydíjon beveti a Ferrari új motorját a Haas – tudta meg az Autosport. Ezzel az olaszok valamennyi 2016-os specifikációt vásárló partnercsapata új erőforrást használ majd Barcelonában.

A Ferrari három módosító pontját használta fel az Orosz Nagydíj előtt, hogy továbbfejleszthesse Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen belső égésű motorjának égésterét. Az újításokat Szocsiban egyelőre csak gyári versenyzőik használták, ám egy 2016-os szabály értelmében a motorgyártóknak a debütálásuk után nem sokkal partnereiket is el kell látniuk azokkal.

Arról persze kölcsönös megállapodás révén döntenek, pontosan mikor érkezzenek az új motorok. Az egyéb fejlesztéseknek híján lévő Sauber már korábban jelezte, mindenképpen igényt tart az új V6-osokra Barcelonában, a Haas ugyanakkor még bizonytalan volt a témában. Legalábbis mostanáig. Az Autosport úgy tudja, a gyári megbeszélések után Günther Steinerék eldöntötték, ők is igénybe veszik a fejlesztéseket a következő nagydíjhétvégén.

Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy mind Romain Grosjean, mind Esteban Gutiérrez megkapja majd idei második erőforrását Spanyolországban. Az első két versenyen remeklő francia Szocsiban visszatért a pontszerzők közé, és bár a hétvége során nem volt elégedett autója vezethetőségével, elmondta, a barcelonai újításoktól komolyabb előrelépést remél. „Nagyon várom már, hogy visszatérjünk Barcelonába. Lesz pár újításunk a kocsin, és új motorunk is. Ez egész ígéretesnek tűnik, optimista vagyok” – fogalmazott.

A Haast Kína óta komolyabb gumikezelési problémák hátráltatták, melyek Oroszországban is fejtörést okoztak az újonc csapatnak. Grosjean szombaton meg is jegyezte, rá sem ismer autójára, melyet pár héttel korábban még a valaha volt legjobb versenygépének titulált. A szocsi futam azonban előrelépést hozott. „Valami nem stimmelt az autóval. Szombat este viszont rátaláltunk a probléma forrására. Most már nagyon várom, hogy változtassanak ezen a dolgon. Így érkezünk Barcelonába, amely pályát ráadásul már ismerjük” – tekintett előre optimistán.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”