Kemény hétvége vár a McLarenre – vagy mégsem?

írta: M4Sport
2016. június 06. 18:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel Kanadában komoly hangsúly kerül a motorteljesítményre, a Honda sportigazgatója, Haszegava Juszuke úgy érzi, nehéz hétvége vár a McLaren versenyzőire. Jenson Button viszont nem találja túlságosan „félelmetesnek” a montreali pályát.

Monte-Carlóban idei legjobb eredményét szállította a McLaren, a csapat versenyzői és irányítói viszont pont erre számítottak a hétvége előtt, a hercegség szűk pályáján ugyanis nem számít annyit a motorerő, mint az azt megelőző helyszíneken, ezen a téren pedig még mindig elmaradnak az ellenfelektől. Kanadában viszont fordul a kocka: a Gilles Villeneuve-ről elnevezett versenypálya mindig komoly kihívás elé állítja az erőforrásokat, most tehát a vezetőség kemény hétvégére számít.

„Montreal teljesen más, mint Monte-Carlo” – kezdte a Honda sportigazgatója. „Szóval, ez a hétvége az egész csapatot kihívások elé fogja állítani. Viszont leszegett fejjel fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el a rendelkezésünkre álló csomaggal” – tette hozzá óvatosan a japán szakember, aki ennek ellenére kiemelt futamként tekint a hétvégire. „A Kanadai Nagydíj mindig izgalmas, a hangulat remek, a szurkolók pedig lelkesek. A Honda Kanada hosszú ideje támogatja már a futamot, szóval, mindig úgy érzem, otthon vagyok ezen a helyszínen” – mondta

Hozzá hasonlóan Jenson Button is lelkes a kanadai hétvége miatt – ő elsősorban pályafutása egyik legszebb győzelmének emlékei miatt. „Nem titok, imádom a pályát” – lelkendezett 2009 világbajnoka a csapat hivatalos előzetésében. „Ez volt az egyik legjobb győzelmem helyszíne; 2011 óta egyértelmű, hogy helye van a kedvenceim között. A pálya a versenyzők és az autók számára is komoly kihívást jelent, és az időjárástó függetlenül rendre nagyszerű futamokat hoz. Kitüntető érzés, amikor sértetlenül elhaladunk a bajnokok fala mellett. Remélem, vasárnap egymás után hetvenszer meg tudom majd csinálni” – folytatta a tapasztalat versenyző.

Button egyébként „félelmetesnek” sem nevezné a montreali pályát, elmondása szerint ugyanis a McLaren profitálhat majd abból, hogy az MP4-31-es stabilan viselkedik a féktávokon. „Bár ez a versenynaptár egyik leggyorsabb pályája, és a motorerő is számít, a csapat egyik erőssége az, hogy a karosszéria stabil a komoly fékpontokon, tehát nem kell félnünk, hogy egy olyan pályán, mint a kanadai a mezőny végén találjuk magunkat. Fejlődünk, és a háttérben nagyon keményen dolgozunk, hogy az egész csomagot jobbá tegyük. Izgatott vagyok, hogyan teljesítünk majd Kanadában, tekintve, hogy ez a pálya teljesen más, mint a monacói” – magyarázta.

Az esélyeket ugyan nem akarta latolgatni, de annyit a csapattárs, Fernando Alonso is elmondott, hogy az előző évek tapasztalatai alapján a kanadai hétvége is eseménydús versenyt hozhat. Ő egyébként most a monacói formából merít erőt, és azt szeretné átmenteni a hétvégére. „A monacói eredmény az egész csapat számára pozitív volt; mindkét autó pontokat szerzett, az üldözőket pedig magunk mögött tarthattuk. Viszont tudjuk, sok még a tennivaló. Fejlődünk, de sokat kell még dolgozni, hogy előre kerüljünk. Montreal teljesen másféle kihívás lesz, mint Monte-Carlo volt. Remélem, hamar alkalmazkodunk a helyszínhez és megtartjuk a jelenlegi formát, az viszont biztos, hogy a hétvége bonyolult és kiszámíthatatlan lesz” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#4 Masters_Of_Hardcore 2016. június 07. 13:20  
Árnyék:
rosszul emlékszel... ;) Hami ment bele hátulról, egyrészt...

Az vettel vót’! xD

Árnyék
#3 Árnyék 2016. június 07. 09:58  
white61:
Gyönyörű hétvégéje volt 2011-ben Buttonnak,felkente Hamiltont a falra.Utána még ha jól emlékszem 2 balesetet okozott.

rosszul emlékszel... ;) Hami ment bele hátulról, egyrészt...

white61
#2 white61 2016. június 07. 09:41  

Gyönyörű hétvégéje volt 2011-ben Buttonnak,felkente Hamiltont a falra.Utána még ha jól
emlékszem 2 balesetet okozott.

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 06. 19:44  

Szóval, ez a hétvége az egész csapatot kihívások elé fogja állítani.
Az egész év-et kellett volna mondania a hétvége helyett.
Szégyen és gyalázat az egész csapat!!!FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert