Kényszerű változtatás miatt lett túlsúlyos a Ferrari

írta: M4Sport
2016. július 22. 17:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szétrobbant a Ferrari turbófeltöltője a silverstone-i teszten, ami után módosítaniuk kellett az egységük borításán. A változtatás pluszsúlyt jelent számukra.

Azt követően, hogy Sebastian Vettelnek két váltóproblémája is volt a Brit Nagydíj hétvégéjén, a két nappal későbbi silverstone-i teszten egy komoly turbóproblémával gyűlt meg a maranellóiak baja. A gyakorlás egyik napján egyszerűen szétrobbant az az új fejlesztésű turbófeltöltő, melyet az istálló Kanada óta használ. És olyan erővel tette mindezt, hogy még a hasonló esetek miatt kötelezővé tett védőborítást is átütötte.

Az Auto Motor und Sport és a Motorsport is arról számolt be, hogy a vörösöknek a történtek után meg kellett erősíteniük a turbófeltöltő házát. A nagyobb biztonságnak azonban ára is van: 2 kilogramm többletsúly, ráadásul elég magasan, a kipufogócsővel nagyjából egy vonalban, ami komolyabb hatással van az autó egyensúlyára is. Giorgio Piola elemző kiemelte, a csapat emiatt változtatott a hátsószárny középső kiegészítő elemén, hogy nagyobb leszorítóerővel tegye helyre az egyensúlyt.

A német szaklap úgy tudja, a Ferrari és egyik partnercsapata, a Haas szombatra egy új fejlesztésű turbófeltöltőt is kap majd, amin vélhetően olyan módosításokat hajtottak végre, amelyekkel elkerülhető a silverstone-i teszten történt hiba. Amennyiben valóban új egységeket kapnak, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Romain Grosjean és Esteban Gutiérrez is az idei 4. turbóját kezdi el használni.

A Scuderia Vettel silverstone-i váltóhibáira is reagált. Több pontot megerősítette az eszközt, amellyel állítólag azért épp az angol pályán volt annyi probléma, mert eddig érzékeny volt a gyors kanyarokban jellemző magas hatóerőkre, amelyek váltás közben zavart okoztak működésében. Az Auto Motor und Sport szerint ennek köszönhető, hogy kizárólag a vörösöknél lépett fel hiba: a többi Ferrari-csapat autója jóval kevesebb leszorítóerővel bír, ezért a kanyarokon is lassabban megy át.

A módosított váltóház a turbóéval ellentétben ezen a hétvégén még nem debütál, azt csak a következő tervezett cseréknél fogják bevetni.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

júdás
#2 júdás 2016. július 22. 20:51  

Alakul

ernike
#1 ernike 2016. július 22. 19:51  

Jobbnál jobb hírek, újra 2014-es szinten.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához