Kerékcsere-katasztrófa: Rosberg hamarabb körbeért…

írta: M4Sport
2016. szeptember 20. 18:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg hamarabb ért körbe az időmérő edzésen Szingapúrban, mint ahogy ők Esteban Ocon kerékcseréjét elvégezték. A Manor főnöke szerint boxutcai teljesítményük valódi katasztrófa volt.

1:44,383 – erős köridő Szingapúrban, egy Manortól maga a csoda. Szombaton az időmérőn a 7. rajtkockát érte volna, melynél jobbat csak Carlos Sainz, a két Red Bull, a két Ferrari és a két Mercedes tudott. Apró szépséghiba, hogy a stopper Esteban Ocon egyik kerékcseréjénél állt meg ennyinél… Így pedig már elég kínos eredménynek számít.

Nem is büszke rá a Manor versenyigazgatója, Dave Ryan, aki elismeri, cserben hagyták a képességeiről őket amúgy már meggyőző tehetségüket. Ocon 19. körben megejtett kiállását (melyben egyébként egy 5 másodperces büntetés is volt) ráadásul követte még egy elhúzódó kerékcsere. Akkor csak 42,368 másodpercnél állt meg az óra. Csak viszonyításképpen: a szingapúri verseny leggyorsabb kerékcseréjét (boxutcában töltött időkről van szó) Lewis Hamilton utolsó cseréjénél mérték, akkor a Mercedes összesen 28,315 másodpercet töltött a boxutcában.

Ryan szerint ami történt, az „a szó szoros értelmében vett katasztrófa” volt. „A műveletek hibásak voltak, de nem igazán tudom még, hogy pontosan mi volt a gond. Még meg kell néznünk a felvételeket, és ha megvan, akkor dolgozunk a megoldásán” – nyilatkozta az Autosportnak. „Nem tudtuk föltenni a kereket az autóra, aztán utána egy másik szettre kellett váltanunk, mert gondunk volt a kerékanyával. Egyik dolog jött a másik után, és miután egyvalami rosszul sült el, már nehéz volt megállítani a folyamatot. Nem szabadna így történnie. Gyorsabban kellene reagálnunk bizonyos dolgokra.”

Ryan ugyanakkor önkritikusan megjegyezte, az ő felelőssége is, hogy minden zökkenőmentesen történjen. „Esteban jól megy. Monzában sem volt jó versenyünk vele, most pedig újra cserbenhagytuk. Egy kiállásnál, ami nagyon bosszantó, mert az utolsó etapja igazán jól sikerült. Nyilvánvaló, hogy nem végzünk – én sem végzek – elég jó munkát, ezért csúszhat hiba a műveletekbe. Vállalnunk kell érte a felelősséget, és dolgozni a megoldáson.”

„Szó sincs arról, hogy nem teszünk eleget. A fiúk nagyon sokat gyakorolnak, mi is dolgozunk, de még nem értünk célt. Mindenkinek vállalnia a felelősséget. Olyan nincs, hogy csak ülsz, és azt mondod, te megmondtad nekik. Egy csapat vagyunk, együtt dolgozunk, mindenki más is így csinálja, ezért nálunk sem lehet másképp” – mérgelődött a szakember.

Ocon végül 2 kör hátránnyal, az utolsó helyen ért célba a Szingapúri Nagydíjon.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa