Késik az autó? Nem probléma!

írta: M4Sport
2016. február 10. 19:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel az első teszten több új alkatrészt is kipróbálhatnak és a Ferrari új erőforrását is pályára vihetik, a Sauber számára nem jelent komoly problémát, hogy az új autó csak a második barcelonai gyakorláson debütál – véli a csapat brazil pilótája, Felipe Nasr.

Hiába teljesítette már az FIA töréstesztjét, a Sauber új autója nem lesz ott a február 22-én kezdődő barcelonai teszten, a csapat vezetői ugyanis elhatározták, kapkodás helyett kitartanak eredeti terveik mellett; vagyis hiába indul hamarabb a szezon, ők nem bolygatják meg felkészülésüket. Az első gyakorláson egy továbbfejlesztett 2015-ös autóval gurulnak pályára, emiatt azonban nem fognak komoly hátrányba kerülni – legalábbis fiatal pilótájuk szerint.

„A helyzet nem nevezhető ideálisnak, de így legalább kicsivel több ideig dolgozhatunk az új autón” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Az első verseny kezdete előtt csak négy nap áll majd rendelkezésünkre az autó kiismeréséhez, mégsem gondolnám, hogy ez komoly probléma lenne a csapat számára. Sok újdonság lesz az autón, többek között a Ferrari-erőforrása. Nem hinném, hogy egyszerűek lesznek az első lépések. Egy kis időre lesz szükségünk, hogy mindent optimalizáljunk” – tette hozzá.

Nasr tavaly teljesítette első Forma–1-es szezonját, 27 pontjával pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat megszerezze a gyártók bajnokságának nyolcadik helyét (ez főleg a 2014-es év után számított szép eredménynek, melyben bajnoki egységek nélkül maradtak). A fiatal brazil úgy érzi, csapata 2015-ben tökéletesen kihasználta a kínálkozó lehetőségeket, de másban igazából nem is bízhatott, hiszen komolyabb előrelépést a fejlesztések elmaradása miatt nem tehetett. Nasr szerint idén változhat a helyzet, azaz a csapat többet is kiaknázhat a benne rejlő lehetőségekből.

„Néhány módosítást leszámítva, tavaly ugyanazzal az autóval fejeztük be a szezont, amelyikkel Ausztráliában elkezdtük. A forrásaink nem tették lehetővé, hogy komolyabb fejlesztési programot futtassunk” – panaszolta. „Minden lehetőséget kihasználtunk, hiszen nagyon jól tudtuk, hogy nem igazán lesz más esélyünk a szezon során. Nem volt egyszerű, viszont nagyra értékelem a csapat őszinteségét, hiszen nem ígértek nagy dolgokat, amikor aláírtam a szerződésem. Már akkor is tudták, milyen korlátozott helyzetben vannak. Ugyanakkor úgy érzem, idén több területen is előreléphetünk, és bízom abban, hogy meg is tesszük ezt a lépést” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary