Késlekedő szponzorpénz miatt nem fizetett béreket a Sauber

írta: M4Sport
2016. március 07. 20:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az előzetes pletykákkal ellentétben mégis egy szponzor későn érkező pénze okozta a bajt. Monisha Kaltenborn csapatvezető személyesen reagált az eseményekre.

A délután folyamán röppent fel a hír, miszerint a Sauber Forma–1-es csapata pénzáramlási gondok miatt nem a teljes dolgozói béreket fizette ki februárban, hanem csak arányosan csökkentett összegeket. Egy sajtószóvivő ezt rövidesen meg is erősítette, Monisha Kaltenborn csapatfőnök pedig most személyesen közölte az incidens kiváltó okát.

„Problémák léptek fel egy külföldi szponzor egyik nagy összegű kifizetése kapcsán” – közölte a szakember, aki azt is hozzátette, hogy a helyzet „feszült”, mivel az új autók feszes munkatempójú fejlesztése miatt „ez az év egyik leginkább költségérzékeny szakasza”.

Korábbi információk szerint az istálló jelenlegi szponzorai egyébként nem késtek az utalásaikkal, ugyanakkor a Sauber jelenleg is tárgyalásban áll egy új főszponzorral – amelyről Kaltenborn nem nyilatkozott.

A Sauber volt az egyetlen csapat a rajtrácson, amelynek csak a második tesztre sikerült elkészülnie a 2016-os versenygépével, miután az első versenyt – és vele együtt a teszteket is – tavaly év végén váratlanul előrébb hozták.

A szebb napokat is megélt svájciaknak tavaly állítólag 15 millió eurót kellett fizetniük korábbi tesztpilótájuknak, Giedo van der Gardénak szerződésszegés címén. A kiscsapat 2014 óta már sokadszor küszködik kisebb-nagyobb anyagi problémával.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. március 08. 17:00  

ugy erze, iden ok lesznek a sereghajtok, pedig szurkoltam nekik mindig, csak ez a csaj valahogy nem szimpi es sokszor hoz rossz dontest

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”