Későn jött az új időmérő? Nem baj az!

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. március 11. 20:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az időmérő lebonyolításának kései megváltoztatása nem állítja komoly kihívások elé a csapatokat, hiszen a rendszer nem fog alapjaiban különbözni az eddig megszokottól – véli a Force India sportigazgatója, Otmar Szafnauer.

A csapatok csütörtökön mind áldásukat adták az új, folyamatos kieséses időmérőre, pénteken pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség közzétette a szisztémára vonatkozó előírásait. A hosszú hetek óta bonyolódó ügy végére egy héttel a szezonnyitó előtt került pont, ez a késés pedig egyes vélemények szerint megkavarhatja a lapokat, hiszen kevés idő maradt a felkészülésre.

A Force India sportigazgatója nem ért egyet ezekkel a kijelentésekkel: szerinte a váltás nem fog gondot okozni a csapatoknak, hiszen az alapok nem változnak. „Nem akkora az eltérés, hogy ne tudnánk kezelni” – mondta az F1i-nek. „Szerintem meg fogjuk oldani a dolgot, még úgy is, hogy valóban későn döntöttek a változtatásról” – tette hozzá.

„Maga a formátum hasonlít a korábbihoz, itt is van első, második és harmadik szakasz. Nem olyan nagy változás ez, mintha visszatértünk volna ahhoz a rendszerhez, melyben 12 kört teljesítettünk egy óra alatt, és akkor léptünk pályára, amikor akartunk. A leglassabbak idő közben fognak kiesni, és nem a szakaszok végén, szóval itt azért nincs olyan nagy eltérés. Akár így, akár úgy, fel fogunk készülni az időmérő edzésekre” – magyarázta a tapasztalat szakember.

Az új szabályok értelmében az időmérő utolsó szakaszában csak nyolc versenyző küzdhet (korábban tíz pilóta jutott be a Q3-ba), a Force India számára azonban változatlanul ennek az etapnak az elérése lesz a cél, noha a csapat vezetői úgy érzik, idén a tavalyinál is sűrűbb lesz a középmezőny. „Szerintem nagyon nehéz pontosan megjósolni, hogyan festenek majd az erőviszonyok a mezőny közepén, de most azt mondanám, nem leszünk messze attól, ahol tavaly voltunk” – jelezte.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra