„Két éven belül Ricciardo és Verstappen is bajnok lehet”

írta: M4Sport
2016. június 29. 12:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár közelebb került a Mercedeshez és lesznek pályák, ahol legyőzheti a címvédőt, a Red Bull idén nem harcolhat a világbajnoki cím megszerzéséért, a 2017-es szabályváltozások után azonban változhat a helyzet – véli a csapat tanácsadója, Helmut Marko.

A csapat vezetői többször elismerték már, őket is meglepte a szezonkezdés, hiszen nem számítottak arra, hogy a Red Bull ilyen versenyképes lesz az első futamokon. A bikások azonban gyorsan feledtették a tavalyi, kiábrándító szezont, hiszen Max Verstappen révén győzelmet is szereztek Spanyolországban, Daniel Ricciardo pedig az első helyre kvalifikálta autóját Monte-Carlóban.

És csak egy elrontott kerékcsere miatt csúszott le a győzelemről. Persze emiatt eléggé bosszús volt a csapat és maga a versenyző is, az év elején azonban (látatlanban) biztosan kiegyeztek volna egy dobogós helyezéssel. A formajavulás láttán egyesek felvetették, a csapat már 2016-ban megtréfálhatja a Mercedest, ha a folytatásban is erős fejlesztésekkel áll elő, a tanácsadó azonban úgy érzi, ezek a kijelentések elhamarkodottak, és egyelőre meglapozatlanok.

„Nem” – jelentette ki határozottan, amikor az Auto Bild munkatársa megkérdezte, harcolhat-e a Red Bull 2016-ban a világbajnoki cím megszerzéséért. „A Mercedes motorelőnye még mindig nagy, főleg az olyan pályákon, mint a bakui. Azokon a helyszíneken viszont, ahol nem számít annyit a teljesítménybeli különbség – például Magyarországon, vagy Szingapúrban – harcban lehetünk velük. Egyértelmű, hogy közelebb kerültünk hozzájuk, és már érzik a nyomást, ami miatt könnyebben hibázhatnak is” – tette hozzá a tapasztalt szakember.

2017-ben viszont fordulhat a kocka, a szabályváltozások ugyanis sokak szerint elsősorban a Red Bullnak kedveznek majd, hiszen ismét komolyabb hangsúly kerül az aerodinamikára. Abban, hogy ezek a változások lehetőséget teremthetnek a csapatnak Marko sem kételkedik, sőt szerinte más tényezők is az ő malmukra hajthatják a vizet. „Nem csak a szabályváltozások segíthetnek. A Renault is fejlesztésekkel készül. Igaz, hogy a Red Bull általában jól reagál a változtatásokra, és Ricciardo valamint Verstappen kettőse is sokat segíthet, hogy a Mercedes kihívói legyünk” – mondta.

Amikor megkérdezték, ezzel a Mercedes kettősét akarta-e kritizálni, Marko határozott nemmel felelt, és egyértelművé tette, esze ágában sem volt kétségbe vonni a stuttgartiak versenyzőinek rátermettségét – ő csak saját felfedezettjeit méltatta. „Nem (kritizáltam a Mercedest). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Ricciardo és Verstappen is jobb lesz. Két éven belül mindketten megnyerhetik a világbajnoki címet” – jósolta Marko.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. június 29. 18:43  
HannaLill:
Egyszerre???

Felváltva.

Utoljára módosítva: 2016. június 29. 18:45

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 29. 17:30  

Egyszerre???

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek