Két módosító pontot vetett be a Ferrari – Räikkönen nem számít csodára

írta: M4Sport
2016. június 09. 17:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Két módosító pontot használt fel a Ferrari erőforrása kanadai továbbfejlesztésére, de nem a turbinájukra, ahogy azt előzetesen jósolták. Kimi Räikkönen nem vár csodát.

A Ferrarinál a téli teszteken, majd Kimi Räikkönen ausztráliai kiesése után sem győzték hangsúlyozni, nincsenek turbóproblémáik. A finn nullázását követően a csapatot valóban elkerülték az újabb hasonló jellegű meghibásodások, ám szakértők szerint ennek ára volt: az előző hétvégéken nem használhatták maximális erőbedobással turbinájukat, s ennek ERS-ük hatékonyságára is hatása volt.

Montrealra az olaszok elkészítették új turbójukat, ám a Motorsport olasz kiadása szerint a problémás turbina átalakításához nem kellett felhasználniuk módosító pontokat, mivel az FIA elfogadta érvelésüket, miszerint a fejlesztésekre a megbízhatóság növelése céljából volt szükség. Az olaszok mindazonáltal így is két módosító pontot elhasználtak erre a hétvégére – mégpedig kompresszoruk átalakítására.

A tél folyamán 23 zsetont elköltő, Oroszországban további 3, most pedig 2 egységet felhasználó istállónak a szezon hátralévő részére ezzel csupán 4 módosító pontja maradt. Az erőpályának számító Kanada ideális helyszín lehet a fejlesztés kiértékeléséhez.

Kimi Räikkönen a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón azonban óva intett attól, hogy óriási előrelépést várjunk tőlük. A kérdésre, ezek után végre teljes erővel használhatják-e erőforrásukat, elmondta: „Nos, szerintem eddig is végig teljes erővel használtuk, ez most csak egy előrelépés. Hogy mekkora, azt majd az idő eldönti. Ez egy újdonság, és sosem szerelnénk újdonságokat az autónkba, ha nem gondolnánk úgy, hogy ettől az jobb lesz. De azt nehéz megjósolni, mit várhatunk ettől.”

„Nem szabad hirtelen nagy csodára számítani. Egy ideje már vártunk erre a fejlesztésre, de semmi varázslatot ne várjanak tőle, ez is csak egy fejlesztés a sok közül. Ez a Ferrari hétköznapi munkájának része, és jó irányba tartunk” – nyilatkozta 2007 világbajnoka.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Michael
#2 Michael 2016. június 10. 04:14  

Az uj turbojukbol remelem nem csak a turbolyuk marad.

qwerm
#1 qwerm 2016. június 09. 21:33  

Nem túl bíztató szövegelés...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ