Két versenyző is megrovást kapott

írta: M4Sport
2016. július 22. 17:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Williams finn versenyzőjét, Valtteri Bottast és a Toro Rosso spanyol pilótáját, Carlos Sainzt is megrovásban részesítette, miután a Magyar Nagydíj második szabadedzésén átlépték a boxutca határát jelző fehér vonalat.

Nem múlt el „vitatott” esetek nélkül hazai versenyünk pénteki edzésnapja: Bottas a boxutca bejáratát vágta át (még a pályát és bejáratot elválasztó rázóköveken is áthajtott), Sainz pedig a megengedettnél hamarabb lépte át a fehér vonalat, miután elhagyta a depót. A jelenlegi sportszabályzat értelmében ezzel mindketten vétettek az előírások ellen.

Az FIA már az edzés alatt jelezte, vizsgálat alá vonta a két versenyzőt, most pedig azt is közölte, milyen büntetésben részesítette őket. Az illetékesen fellélegezhetnek, hiszen a lehető legszerényebb szankciót kapták, vagyis „csak” megrovásban részesültek a szabálysértés után.

Bottas számára ez az első ilyen jellegű büntetés volt a szezon során, Sainz viszont másodszor kap figyelmeztetést. Ő ezzel egy komolyabb szankció kapujába került, hiszen a jelenlegi szabályok értelmében az a versenyző, aki egy szezon során három figyelmeztetést is „összegyűjt”, a soron következő megmérettetésen 10 rajthelyes büntetést kap.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek