Kétséges a német csapat indulása az elkövetkezendő szezonban

írta: Motorsportal
2003. március 28. 21:21
Sven Barth F3
Még mindig kétséges, hogy 2004-ről valóban lesz-e egy tisztán német csapata a Forma-1-nek. A FIA szóvivője, a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a formai dolgok területén még nem sikerült nagyobb előlépéseket tenni, az állításokkal ellentétben.

Az üzletember Oliver Behring, aki korábban az Arrows csapatot szerette volna megmenteni a csődtől, a hét elején úgy nyilatkozott, hogy a következő esztendőben megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjon már rajthoz állnak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség megerősítette, hogy erre vonatkozóan bár felvetődött a kérdés, de licencről szó sem volt.

„Megkaptuk az első érdeklődő levelet, amire választ is adtunk”- közölte a FIA szóvivője. „Azóta nem érkezett hozzánk válasz.”

Hogy ez pontosan mikor történt, nem árulták el, de Behring valószínű, hogy továbbra is tartani fogja a kapcsolatot a Szövetséggel, amennyiben ambíciót meg szeretné valósítani.

Az is problémákba ütközhet, hogy egy új csapat létrehozásért 48 millió amerikai dollárt kell letenni a Nemzetközi Automobil Szövetség asztalára, amely négy részletben kerülne visszautalásra. Annak ellenére, hogy szóba került a szabály figyelmen kívűl hagyása, jelenleg nincsen lehetőség arra, hogy fizetés nélkül kerüljön valaki a Forma-1-be. Kivéve persze, ha egy már létező csapatot vásárol meg.

Az utolsó teljesen új csapat a Toyota volt, az elmúlt szezonban.

Az utolsó privát versenyistálló a Stewart volt (1997), ami előtte Eddie Jordan úrnak (1991) valamint Peter Saubernek (1993) sikerült. A Lola versenyistálló bár rendelkezett elegendő összeggel, hogy az 1997-ben megrendezésre került Ausztrál Nagydíjon rajthoz álljon, nem sikerült kvalifikálniuk magukat.
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"