„Kétszeres bajnok a családom!” – büszkék a díjátadóra befutó Rosberg szülők

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 27. 22:14
FOTÓ: ©Mercedes/Twitter

A szülők titokban érkeztek, de büszkeségüket nem rejtegették. Nico Rosberg világbajnok édesapja, Keke leginkább fia rendíthetetlenségét csodálja – a mama viszont jelezte, otthon még ezek után is tilos lesz az F1-ről beszélni!

1982 után ismét egy Rosberg a Forma–1 világbajnoka. Keke Rosberg után fia, Nico is révbe ért. Bár a Mercedes versenyzője azt nyilatkozta, hogy édesapja monacói lakásukon nézi majd végig a versenyét, a leintés után ő és neje is felbukkantak Abu-Dzabiban. Mint kiderült, valójában Dubaiban „állomásoztak”, mert a nagy napról, az ünneplés pillanatairól bizony ők sem akartak lemaradni.

„Nem volt választásom, ide kellett jönnöm” – nyilatkozta Keke Rosberg. „Ha itt lettem volna mindhárom napon, hogy semmit se csináljak, nem lett volna egy perc nyugtom sem. Megbeszéltük ezt Nicóval, és azt mondtam neki: »Nézd, nem jöhetek, ez nem fog működni.« Azt sem tudta, hogy hol vagyok pontosan, csak annyit, hogy Dubaiban.”

Nico a futam után viccesen megjegyezte, kissé aggódik apja miatt, mert belülről is elég stresszes volt a versenye, így el tudja képzelni, hogy élte meg azt az apja. Nos, Keke egy frappáns mondattal felelt arra a kérdésre, mit szólt, amikor látta Lewis Hamilton sajátos taktikáját. „Nagyot kortyoltam a sörömbe, és arra gondoltam: hű, ez kezd meleg lenni…”

Nico RosbergA média Sina Rosberget, a friss világbajnok édesanyját is megszólaltatta, aki talán nem is bánta, hogy nem élőben szurkolta végig a versenyt. Fia egyszer azt mondta, a versenyei alatt anyja jobban szeret inkább porszívózni az idegeskedés helyett… „Nem voltam itt, csak akkor érkeztem meg, amikor lejött a díjátadóról. Dubaiban rejtőzködtünk. A férjem azt mondta, nem lehetünk Abu-Dzabiban a hétvégén, túl nagy lenne a felhajtás, Nico pedig nem tudna koncentrálni. Ezért távolmaradtunk. De ma este már itt akartam lenni.”

Annak kapcsán, hogy Nico 34 évvel Keke után szintén felért az F1 csúcsára, büszkén jelentette ki: „Az én családom ezzel kétszeres világbajnok! Egy az öregnek, egy a fiatalnak.”

Keke szakmai szemmel nézte fia bajnoki küzdelmét, és bár ő maga is kemény karakter hírében áll, fia keménysége és tántoríthatatlansága még őt is meglepte. „Nem tudom, hogy csinálta. Figyelemreméltó. Nagyon becsülöm a mentális erejét és elhivatottságát. Nem tudom, hogy a többiek hogy csinálják ezt, de Nico száztíz százalékosnak tűnik, és ennek semmi köze ahhoz, hogyan dolgoztunk azért, hogy F1-es versenyzővé váljon. Semmi köze hozzá!”

„Az elmúlt három évben óriási nyomás nehezedett rá, mert minden egyes hétvégén a győzelemért harcolt, és minden egyes évben a bajnoki címért. Egy kiesés pedig nagy érvágás. Amikor én a Forma–1-be érkeztem, volt egy szabályom: meg kell nyerned az első versenyedet, meg kell nyerned Monacót, és a bajnoki címet. Ezt mondtam Nicónak is. Most mindhármat kipipálhatja, és elmondhatja: ott voltam, megcsináltam.”

Nico RosbergNico győzelme kapcsán külön köszönetet mondott szüleinek, családjának, akik nélkül nem juthatott volna idáig. Közösségi oldalán még egy videót is posztolt. „Minden vasárnap este szoktam kapni apámtól egy üzenetet, mint például: holnap pedált a fémig (angolul: pedal to the metal – a szerk.). Ennyi az ő tanácsa. Apámnak és anyukámnak nagy szerepe van ebben. Anyukámnak a magánélet szempontjából, apámnak a pályafutásom mérföldkövei szempontjából. Nagyszerű, hogy hagyta, magam boldoguljak. Helyes lépésnek tartom a részéről, hogy hátralépett” – mondta apjáról, aki már jó öt éve még a menedzseléséből sem veszi ki aktívan a részét.

Rosbergéknél nagy tehát a boldogság. Ám aki azt hinné, most, hogy a család férfijai egyaránt a bajnokok klubjának tagjai, hetekig a mostani siker lesz a téma, nagyot téved. Sina Rosberg elárulta: „Otthon nem beszélünk a Forma–1-ről. Egyáltalán, semmit! A pasta bologneséről beszélünk, de a Forma–1-ről nem. Most sem fogunk. Már tíz éve van egy szabályunk: otthon semmit sem beszélünk a Forma–1-ről.”

Persze mostantól nincs is mit. Elég lesz csak a vitrinben csillogó trófeákra nézni…

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#7 _JuSuF_ 2016. november 29. 12:19  

OFF:

Tudjátok azért az újságírók is tehetnek arról, hogy mennyire unalmas ez a sport. Az utolsó futam vége óta ezen az oldalon írd és mond harminc (30!!!) cikk lett kirakva, ezek közül egyik sem foglalkozik azzal, hogy a Force India 4. lett. Még azzal is épp csak foglalkozva van, hogy volt 2 búcsúzó pilótánk. Viszont megtudtuk, hogy Wolff meg Lauda mennyire nagyon gondolkodóba estek, meg egyéb a kutya faszát se érdeklő "híreket". Még arról is írva lett, hogy húúú, mekkora csata lett most év végére Ocon meg Werhlein között, mert most végre volt egy komolyabb kontakt köztük. Arról baszdki senki nem akar írni, hogy történelmi meg egyéb kitalált, nevetséges jogalapokon nyugvó bónusz pénzek nélkül mit ért el a Force India idén (is). Szét fogom most offolni ezt a 30 cikket, akinek nem tetszik bannoljon, tiltsatok ki, de nevetséges, hogy a Forma 1-ben szinte csak a top 3 istálló a téma. Persze megértem én, hogy önálló gondolat és cikk ritkán van, sokkal nehezebb fejből publikálni valamit, egyszerűbb fordítani és ide hányni a bulvár fost amivel tele van a világ sajtó.

Negyedik lett a Force India, NEGYEDIK, szopó rollerre tették a McLarent, a Williams-t és mindenki mást is! Mondjuk nekik drukkolni nyilván nem trendi, róluk beszélgetni is idő pocsékolás...

Tessék, minden fontos adat az idei évről a 4. helyért folyó csatáért, diagrammokon, sőt, még 2008-tól is össze hasonlítva a FI és a Williams.

http://imgur.com/a/jkfne

És öcsém vasárnap óta nem lehet erről írni. A hülye buzi középcsapatnak szurkoló ne is akarjon egy releváns cikk alatt kommentelni, beszélgetni másokkal. Nekem azt kell olvasnom mindenhol, ahogy habzó szájjal tépik egymást ugyan azokon a szarokon az emberek állandóan. 6 pilótáról meg 3 csapatról kell szóljon mindig minden? Ha meg ezer egyben megjelenik 1-1 más csapatról szóló cikk akkor örüljek. És jön az uborka szezon, lehet majd nézni 0-24-ben Hamilton celeb életét, meg Raikonnen bármiét...

Szét offolok mindent, akkor is...

Jadeite
#6 Jadeite 2016. november 28. 22:23  
lönczi:
Hamiltonnak nem volt szerencséje. Ennyi. Természetesen nem kisebbíti Rosberg teljesítményét a tény, mert neki se a legyek hordták össze, de ha az ő Mercijébe raktak volna csak egy egységet is abból, ami Ham-nak megkotlott idén, akkor más a gyerek fekvése. Ha ugyanez a hegemónia marad a továbbiakban is, Rosbergnek nem hiszem, hogy valaha is összejön még egyszer.

Azért azt tegyük hozzá, ha nincs ekkora pontelőnye, Rosberg sem úgy állt volna az utóbbi futamokhoz, h takaréklángon biztos második helyeken beautókázik.

lönczi
#5 lönczi 2016. november 28. 12:18  

Hamiltonnak nem volt szerencséje. Ennyi. Természetesen nem kisebbíti Rosberg teljesítményét a tény, mert neki se a legyek hordták össze, de ha az ő Mercijébe raktak volna csak egy egységet is abból, ami Ham-nak megkotlott idén, akkor más a gyerek fekvése.
Ha ugyanez a hegemónia marad a továbbiakban is, Rosbergnek nem hiszem, hogy valaha is összejön még egyszer.

Utoljára módosítva: 2016. november 28. 12:20

daviid
#4 daviid 2016. november 28. 07:42  
Zasalamel:
Az biztos, ha jövőre is erős lesz a merci, akkor Hami sorra fogja megdönteni a rekordokat.

Én nagyon bízok benne, hogy nem lesz ilyen erős a Mercedes, így is hihetetlen az, amit az elmúlt három évben csináltak. 59 futamból 51-et nyertek meg, 56 (!)-szor indultak az első rajtkockából, ami nagyon is jelzi, hogy mekkora fölényben voltak a többiekkel szemben. Bár igaz, idén több alkalommal is verhetőek voltak, főleg az évad első felében (második szerintem azért nem releváns ilyen szempontból, mert akkor a többség már 2017-re készült, így nem hajtottak most arra, hogy legyőzzék őket).
Remélem jövőre egy kicsit kiegyenlítettebb szezonunk lesz, és én egyébként nem vagyok biztos abban, hogyha a Mercedesre többen is felnőnének, hogy akkor sem Rosberg lenne a világbajnok, ugyanis a német idén is bizonyította, hogy képes konstans, megbízható teljesítményt nyújtani, és ha kell inkább visszafogja magát, mert azért egy világbajnoki cím mégiscsak értékesebb pár futamgyőzelemnél.

Utoljára módosítva: 2016. november 28. 07:42

KIMI AND THE RED POWER
#3 KIMI AND THE RED POWER 2016. november 28. 00:15  
Zasalamel:
Az biztos, ha jövőre is erős lesz a merci, akkor Hami sorra fogja megdönteni a rekordokat.

Remélem nem így lesz, és izgalmas szezon vár ránk. De ha valakitől nem sajnálja az ember, akkor az ő. Elképesztő zseni a srác és a számok egyáltalán nem túlzóak.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. november 28. 00:00  
KIMI AND THE RED POWER:
Rosberg penge volt idén, de Ham teljesítménye kissé beárnyékolja, mert a brit korunk talán legjobbja.

Az biztos, ha jövőre is erős lesz a merci, akkor Hami sorra fogja megdönteni a rekordokat.

KIMI AND THE RED POWER
#1 KIMI AND THE RED POWER 2016. november 27. 23:43  

Rosberg penge volt idén, de Ham teljesítménye kissé beárnyékolja, mert a brit korunk talán legjobbja.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél