Kezdetét vette a Schumacher család peres ügye

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 11:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Németországban kezdetét vette az a per, melyet Michael Schumacher családja egy bulvármagazin ellen indított a hétszeres világbajnokról közölt félrevezető híresztelések miatt.

Michael Schumacher családja még 2015 decemberében indított bírósági eljárást a Bunte című bulvárhetilap ellen, mely egyik számában arról számolt be, hogy a három éve balesetet szenvedő rekordvilágbajnok újra járni tud. Sabine Kehm menedzser akkor azonnal cáfolta a téves híresztelést – most pedig 100 ezer eurós kártérítést követelnek a hamburgi bíróságon a szándékos félrevezetés és az ezzel okozott károk miatt.

A család ügyvédje, Felix Damm azzal érvel, hogy az említett lap ilyen módon kényszeríti ki a nyilvánosságtól amúgy elzárkózó menedzsmenttől az újabb és újabb közleményeket, miközben Schumacher helyzetéről nem kötelesek tájékoztatást adni, lévén, hogy azt szigorúan magánügynek tekintik.

A Bunte eközben azzal védekezik, hogy a Forma–1 rekordereként Schumacher nagyon is közszereplő, ezért jogos, hogy a közvélemény információkat vár róla. Emellett azt is kiemelték, hogy a kérdéses cikküket egy megbízhatónak hitt forrásuktól kapott információra alapozták, tehát nem állt szándékukban szándékosan félrevezetni az embereket. Megjegyezték, Kehmet nem kényszerítették megszólalásra cikkükkel, mert a menedzser amúgy sem szokott nyilatkozni a volt versenyzőről.

A múlt héten indult pert kiemelt figyelem övezi Németországban, mivel Schumacherről számos más médium is terjesztett már téves információkat a 2013 végén történt baleset óta. A hírek szerint a család 40 és 100 ezer euró közötti kártérítésre számíthat – az ügyet vizsgáló bíró szerint jó esélyük van arra, hogy igazat adjanak nekik.

A hangsúly itt persze nem a pénzen van: Kehmék már többször nyomatékosították, minden lehetséges eszközzel védeni fogják a Schumacher család magánszféráját, s ahhoz, hogy a média ne telepedjen rájuk még jobban, az egyetlen lehetőséget a minél keményebb védekezésben látják. Amennyiben sikerrel járnak, egyúttal elejét vehetik annak a gyakorlatnak, hogy a bulvársajtó a Buntééhoz hasonló álhírekkel provokálja ki tőlük az újabb információmorzsákat.

Az ügyben ítélet október végén várható.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa