Ki öltözik sárgába? Újabb két pilóta a Renault listáján

írta: M4Sport
2016. augusztus 02. 17:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az élcsapatok már eldöntötték, változatlan pilótapárossal vágnak neki 2017-nek, a középmezőnyben viszont még megy a helyezkedés. Bár idén meglehetősen gyengén teljesített, az egyik legfelkapottabb istálló a Renault lehet – pár nap alatt két pilótával is szóba hozták őket!

Azt több forrás is biztosra veszi, hogy a Renault legalább egyik versenyzőjétől búcsút vesz 2016 végén, de arról is egyre gyakrabban olvashatunk, hogy Kevin Magnussennek és Jolyon Palmernek is kiadják az útját. Ebben az esetben a jelenlegi tesztpilóta, a komoly ígéretnek tartott Esteban Ocon lehet az egyik befutó, aki feltehetően egy tapasztalt márkatárs mellett debütálhat.

Korábban felmerült, hogy ez a rutinos versenyző Felipe Massa, vagy Danyiil Kvjat lehet, a napokban viszont két új név is került kalapba. Az egyiket ráadásul az általában hiteles információkkal szolgáló mértékadó brit lap, az Autosport dobta be. Információk szerint a Renault le szeretné igazolni a Force India mexikói pilótáját, Sergio Pérezt. Ő egyébként a napokban többször elmondta, a nyári szünet alatt, támogatóival közösen dönt majd jövőjéről, hiába állítják az indiaiak, hogy biztosan marad.

A 26 éves versenyző támogatói már felvették a kapcsolatot a francia csapattal, hiszen létfontosságúnak tartják, hogy védencük egy gyári csapathoz kerüljön és megtehesse a következő lépést a bajnoki cím felé. Bár a Renault egyelőre elmarad a Force Indiától, gyári csapat lévén sokkal komolyabb költségvetés áll a rendelkezésére, és ahogyan azt visszatérésük óta rendre hangoztatják, egy többéves terv szerint dolgoznak, és már elsősorban 2017-re összpontosítanak.

Állítólag Pérez is komoly lehetőségként tekint a Renault-ra és a fenti okok miatt szimpatizál is a csapatváltás gondolatával: úgy érzi, a franciáknál jobb esélye lesz arra, hogy a jövőben a bajnoki címért harcoljon, mint az egyébként jól teljesítő, ám limitált keretek között működő Force Indiánál. A franciák eközben örömmel fogadnák a mexikói tehetős támogatóinak érkezését.

Velük egyébként a legfrissebb hírek szerint a Williams is folytatott már előzetes tárgyalásokat. Mivel 2016 végén Massa és Bottas szerződése is lejár, előfordulhat, hogy a britek is teljesen új pilótapárossal vágnak neki a következő szezonnak. Igaz, Bottas kontraktusában van egy opció, melynek életébe léptetése 2017-re is a csapathoz láncolja a finn pilótát.

Ellenkező esetében egyes vélekedések szerint akár F1-es pályafutása is veszélybe kerülhet, a finn MTV F1-es tudósítója, Oskaar Saari viszont legutóbbi írásában igyekezett megnyugtatni az aggódókat: honfitársuk jövője valószínűleg biztonságban van, hiszen egy másik csapattal is kapcsolatba lépett. Ez a csapat pedig a Renault lehet, ami Bottas számára is elsősorban a gyári támogatás miatt lehet vonzó, hiszen a Force Indiához hasonlóan Williams is kisebb költségvetéssel próbálja legyőzni az „óriásokat”.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#4 BP05 2016. augusztus 04. 08:51  

Egy Bottas-Ocon páros jó is volna.

Sebees
#3 Sebees 2016. augusztus 03. 15:20  

Perez sokkal valószínűbb. Gyors és még van benne pár jó év, Massa már csak árnyéka magának. Mikor átigazolt még volt egy fellángolása de manapság csak pár nyilatkozattal hívja fel magára a figyelmet. Ocon jó kiegészítő lenne és ha tényleg olyan tehetséges pár év múlva akár bajnoki címekért is harcolhatna az addigra felfejlődő Renault-tal.

csaby_massa
#2 csaby_massa 2016. augusztus 03. 11:45  
Lewisthebest:
Egy Ocon-Perez párost megnéznék a Renaultba és ez utat nyitna Wehrlein előtt is, hogy átigazoljon a Force Indiába.

lehet átköltözik a Massa-Bottas páros, nagy lenne :))

Lewisthebest
#1 Lewisthebest 2016. augusztus 02. 18:27  

Egy Ocon-Perez párost megnéznék a Renaultba és ez utat nyitna Wehrlein előtt is, hogy átigazoljon a Force Indiába.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"